• di sipio bianco

    Di Sipio Bianco delle Colline Teatine

    De prachtige presentie trekt de aandacht. De wijn is glanzend lichtgeel met een gouden gloed. De heerlijke aromatische geur eist je aandacht op. De smaak is rijk aan smaken heel divers. De aangename zuren maken De wijn spannend. De afdronk is lang fris en uiterst aangenaam.

  • genio sauvignon blanc

    Genio Sauvignon Blanc

    Een easy drinking witte wijn, geurig sappig en prettig in de afdronk. De kruidige afdronk.

  • the wedge chenin blanc

    The Wedge Chenin Blanc-Rousanne

    Lekkere frisse witte wijn, goed in balans met zuren en fruit, hints van een bloembouquet. Vele aromatische rijp fruitnuances maken de wijn uitdagend. Zacht kruidige afdronk, met flink body zonder zwaar te worden. Verhouding van de druiven is 90% Chenin en 10% Rousanne.

  • johner grauburgunder

    Johner Grauburgunder

    Een parel van Karl Heinz Johner! Deze witte wijn is gemaakt van de Grauer Burgunder, ook wel Pinot Gris genoemd.
    Het credo dat hier geld is “kwaliteit begint in de wijngaard”, er wordt namelijk veel tijd geïnvesteerd in het handmatig, snoeien, opbinden en oogsten. Hierdoor is de selectie van het fruit al beter voordat ze er wijn van gaan maken. In de kelder gaat deze zoektocht naar kwaliteit verder door de perfecte balans te willen vinden in het gebruik van eiken houten vaten. In deze wijn hebben ze ervoor gekozen om 10% te laten rijpen op kleine eikenhouten barriques.
    Deze volle en kruidige wijn heeft een fijne mineraliteit en frisheid die blijft uitdagen.
    Zo kom je in de smaak toetsen tegen van abrikoos en citrus, maar ook briochetoast, nootmuskaat en iets licht bloemigs.
    Een perfecte begeleider van rijke visgerechten, verfijnde Aziatische gerechten en zelfs gevogelte.

  • Plaatshouder

    Apollonio Laicale Chardonnay

    Een bijzondere witte wijn uit de hak van de laars, Salento. Het zuidelijkste puntje waar ze veel zonuren hebben en toch ook nog wel wat verkoelende wind uit zee.
    Een klimaat waar niet elke witte druif het naar zijn zin heeft, maar de Chardonnay toevallig goed aan slaat. De Laicale is een wijn die dus iets ‘gek’ is, doordat de Chardonnay van origine niet voorkomt in Zuid-Italië en de rijping niet plaats vind op eikenhouten- maar op acacia houten vaten. Waar het gebruik van Chardonnay nog relatief nieuw is, is het gebruik van acaciahouten vaten een traditie die hun voorouders al gebruikten.
    Deze wijn is daarin dus ook qua smaak heel anders dan je verwacht. Het ‘vettige’ van de Chardonnay ligt meer op achtergrond en is verruild voor wat meer frisheid, mineraliteit, notige toetsen, gedroogde abrikoos, mandarijn, hooi en zoals niet geheel onverwacht; acaciabloesem.
    Kortom, een complexe en gastronomische wijn die dankzij z’n aardse toetsen goed aansluit op de smaken van de herfst en winter.

  • Kleine Schorre Auxerois

    Kleine Schorre Rivaner

    Rivaner is één van de meest succesvolle kruisingen tussen Riesling en Silvaner en bied het beste van beiden.
    De wijn is fris met verfijnde citrustoetsen, iets zilt-mineraligs, kruidig en aromatisch. Daarbij een licht fruitig karakter maakt deze wijn een allround begeleider van vele voorgerechten.
    Zeeuwse trots op de kaart!

  • johner weisser burgunder "sj"

    Johner Weisser Burgunder “SJ”

    De witte topwijn van Johner! In het zuiden van Duitsland is het niet meer de Riesling die zorgt voor de mooiste witte wijnen, maar zijn het de Burgunders die bepalen. Weissburgunder zorgt daarbij voor de meeste verfijning. In de Elzas wordt deze druif nog Pinot Blanc genoemd, maar de mooiste exemplaren komen inmiddels uit Duitsland.
    Bij een wijnmaker als Johner is die druif in uitstekende handen en wordt er een variatie gemaakt die verfijnd en complex is met een flinke dosis kracht zoals ze die in Frankrijk niet kennen.
    Doordat de wijn rijpt op zowel gebruikte als nieuwe grote eikenhouten vaten kom je toetsen tegen van vanille, kaneel, speculaas, rijpe appel en nootmuskaat in de geur.
    In de smaak vervolgt de kruidigheid met briochetoast, frisse citrus en bloemen, rijp wit fruit en enorme lengte. Deze elegante wijn wordt met iets kelderrijping alleen nog maar lekkerder.
    Een wijn om een gast écht mee te verrassen en die bij vele gerechten verschillende gezichten zal laten zien.

  • Schumann-Nägler Riesling ‘Oscar’

    Modern uitgevoerde fles doet ook een dito wijn vermoeden. Licht citroengeel van kleur, een aromatisch boeket van tropisch fruit, bloemen en frisse citrus komen je tegemoet in de geur.
    In de smaak is de wijn speels en aromatisch met het herkenbare appel en citrus van de riesling, zacht fruit en een mooie minerale elegantie.
    Verfijnd en speels, past goed bij de Aziatische keuken, maar zeker ook de klassiek Franse en laat zich dus ook perfect inzetten als eerste wijn in een arrangement.

  • Domaine Bourdon Mâcon-Pierreclos

    Op en top Mâcon van het hoogste niveau! Pierreclos is een dorp binnen de Mâconnais dat zich naast het grote Roche-Solutré bevind. Om deze rots heen worden de mooiste wijnen gemaakt van de zuidelijke Mâconnais. Pierreclos is tevens ook één van de oudste wijndorpen van de gehele Bourgogne.
    De wijn is licht goudgeel van kleur en daagt uit met in de geur sinaasappelschil, laurier en bloesem.
    In de smaak komt dit overeen met frisse citrus, brioche en een zachte toets van honing.
    Gastronomisch en elegant, een wijn die prachtig ontwikkeld in het glas.

  • domaine bourdon beujolais villages blanc

    Domaine Bourdon Beaujolais-Villages Blanc

    Witte Beaujolais?! Een verassing voor velen, een liefde bij de kenners. Deze wijn klasseert zich nog in Bourgogne, maar dan wel het zuidelijke Beaujolais dat bekend staat om zijn rode wijnen.
    Slechts 10% van de aanplant in Beaujolais is wit, sinds 2009 is de enige toegestane witte druif hier Chardonnay. Voor Chardonnay zijn we gelukkig in goede handen bij de familie Bourdon.
    Deze wijn kenmerkt zich in de Bourdon stijl, maar is iets lichtvoetiger. Evengoed wel het mooie lauriertoetsje, de frisheid en een licht aards karakter.

  • Domaine Normand Bourgogne Aligoté

    Let op, bij deze Bourgognewijn gaat het niet om de Chardonnay, maar om de Aligoté! De minder bekende inheemse witte druif die iets moeilijker rijpt en daardoor vaak als inferieur wordt gezien.
    Hier maken ze evengoed beeldschone wijnen van, maar wel een stukje anders. Aligoté kenmerkt zich door de frisse zuren en het zuivere lichtvoetige karakter, wat groene nuances en een fijne mineraliteit.
    Een wijn die goed aansluit op salades en zeefruit, grapefruit en magere vleesvoorgerechten.

  • Domaine Normand Pouilly-Fuissé Climats

    Klassieke Bourgognewijn in hart en nieren. Het zuidelijke Mâconnais is bekend om zijn mooie Chardonnay wijnen, waarvan de meest gerenommeerde uit het kleine gebiedje Pouilly-Fuissé komen.
    Zoals bij elke wijn uit de Bourgogne staat op dit etiket dus niet de naam van de druif, maar van de plaats waar deze vandaan komt. De druif is namelijk ondergeschikt aan de ‘Terroir’, die bepaalt de uiteindelijke smaak van de wijn.
    Climats staat voor een wijngaard van 1,6 Ha die een andere ligging heeft dan de andere wijngaarden en dus ook een wijn verzorgt die anders is dan de gebruikelijke Pouilly-Fuissé.
    Mooi strogeel van kleur met in de geur een duidelijk bloemige toets, wat wit fruit en een beetje vanille dankzij de rijping van 12 maanden op eikenhouten vaten. In de smaak een volle rijke wijn met genoeg frisheid en citrus toetsen, weelderig en krachtig met een mineraliteit, sinaasappelschil en laurier in de afdronk.

  • Domaine Normand Pouilly-Fuissé 1er Cru ‘Au Vignerais’

    Klassieke Bourgognewijn in hart en nieren. Het zuidelijke Mâconnais is bekend om zijn mooie Chardonnay wijnen, waarvan de meest gerenommeerde uit het kleine gebiedje Pouilly-Fuissé komen.
    Zoals bij elke wijn uit de Bourgogne staat op dit etiket dus niet de naam van de druif, maar van de plaats waar deze vandaan komt. De druif is namelijk ondergeschikt aan de ‘Terroir’, die bepaalt de uiteindelijke smaak van de wijn.
    Premier Cru wijn, een stapje hoger, een  stapje beter, verwacht hierin meer smaak en concentratie. Elke wijngaard verzorgd een andere smaak, in dit geval een wijn met veel structuur en kracht, mineraliteit en dikte. Nu al lekker, maar heeft nog een hele mooie toekomst voor zich.
    Mooi strogeel van kleur met in de geur een duidelijke toets van het hout, honing, kruiden en citrus komen je tegemoet. In de smaak proef je eveneens vanille, maar dit maakt al snel plaats voor een toets van briochetoast, citroenschil, sinaasappel, laurier, abrikoos, rijpe appels en hazelnoot.

  • uibel apertus gv orange (kopie)

    Uibel MySexyMF Orange

    Nieuw & bijzonder project van Leo, maar wel met enorme potentie. MySexyMF is een unieke wijn die modern oogt en opvalt. De productiewijze is net zo uniek.
    Zelfs met een notitieblok erbij is Leo haast onvolgbaar, voor deze wijn haalt hij al zijn creativiteit en expertise uit de kast.
    Het merendeel bestaat uit Müller-Thurgau, een druivenras dat onbekend klinkt, maar een belangrijk deel van het Duits-, Oostenrijkse wijnbouwareaal siert. Deze Müller-Thurgau is iets eerder rijp dan zijn andere druiven en wordt met de hand geoogst als deze optimaal rijp is. Dit gebeurt uiterst voorzichtig om vervolgens de hele trossen in een tank onder druk te kunnen laten vergisten en dus zo veel mogelijk smaak en kleur uit de druiven te halen, zónder de tannines. Nadat de gisting bijna klaar is wordt hier een deel van de Frühroter Veltliner aan toe gevoegd van het vorige oogstjaar die zich op dat moment nog in de amfora bevind. Dit geeft vervolgens meer structuur aan de wijn. Als laatste voegt Leo hier nog een klein beetje Grüner Veltliner van het jongste oogstjaar aan toe om frisheid en fruitigheid te garanderen.
    Een doordrinkbare orangewijn, met veel compexiteit die 100% goed in elkaar zit.

  • Fattoria Coroncino Gaiospino Verdicchio Superiore

    Fattoria Coroncino Gaiospino Verdicchio Superiore MAGNUM

    Intens strogele kleur met gouden nuances. De geur is weelderig en rijk aan aroma’s van zanddeeg, gele appel en gedroogde abrikoos. In de mond geeft de wijn een indrukwekkende rijkdom aan smaken en structuren: volheid en dikte worden perfect in balans in gehouden door zachte, opwekkende zuren. Een geweldige wijn die zich aan tafel opmerkelijk goed weet te voegen naar een veelheid van gerechten. Karaffeer de wijn vooraf, zodat ze de tijd krijgt om haar weelde te ontvouwen.

  • nomad sauvignon blanc

    Nomad Sauvignon Blanc

    Een Sauvignon Blanc zoals we die graag zien: licht van kleur, stuivend in de geur en lekker sappig fris van smaak. Een prettige frisheid en een zacht bittertje in de afdronk. Watr een leuk glas wijn!!

  • freakshow chardonnay lodi michael david

    Michael David ‘Freakshow’ Lodi Chardonnay

    Een mix van fris citrusfruit met rijke appels en gepocheerde perenaroma’s geeft een goede balans aan deze grote, volle, romige en expressieve wijn. Fluweel zachte smaken zoals vanille, nootmuskaat en boter bouwen zich op bij elke slok. Heerlijk als krachtige aperitief wijn en om door te schenken bij appetizers en borrelhapjes. En niet te vergeten bij voor- en hoofdgerechten op basis van vis- en gevogelte gerechten met een rijke, volle saus.

  • seguin manuel 'vieilles vignes' pernand vergelesses

    Seguin-Manuel ‘Vieilles Vignes’ Pernand-Vergelesses

    Pernand-Vergelesses is één van de gemeentelijke appelaties gelegen aan de gerenommeerde Corton heuvel. Hier worden wijnen gemaakt die als een spiegel gelden van hoe Terroir overal anders is in de Bourgogne. Zo hebben de witte wijnen uit deze hoek vaak wat meer structuur zonder aan elegantie in te leveren. Oude wijnstokken versterken dit doordat ze dieper wortelen en met de jaren steeds lagere opbrengsten, maar hogere concentraties aan smaak verzorgen.

    Deze prachtige Chardonnay kenmerkt zich door toetsen van honing, rijpe appel, vuursteen, iets boter en citroenschil. Gedoseerd houtgebruik is een signatuur van Seguin-Manuel, het ligt er dus ook bij deze wijn niet dik bovenop. Dit maakt hun wijnen gastronomisch en verteerbaar.

  • seguin manuel 'les clous' meursault

    Seguin-Manuel ‘Les Clous’ Meursault

    Meursault staat bekend om de wat stevigere witte Bourgognes te verzorgen. Zeker in Meursault is de bodem niet direct een garantie dat er mooie wijn gemaakt wordt.
    Seguin-Manuel heeft hier eigen wijngaarden op het perceel Les Clous, een lieu-dith die biologisch bewerkt wordt. Veel ijzer in de bodem zorgt voor meer kracht en structuur dan de omliggende dorpen, al kom je in sommige wijngaarden ook veel kalksteen tegen. Dit zorgt ervoor dat er veel water opgeslagen kan worden in de bodem en de wortels hier steeds dieper naar op zoek gaan, dit geeft in een wijn dus ook vaak een ‘mineraal’ toetsje. Vandaar dat dus ook in de geval de naam van de wijngaard vermeld staat.

    Met deze Meursault weet Thibaud Marion te laten zien dat hij behoort tot de grote talenten van de regio. Zijn gebruik van eikenhouten vaten in verschillende hoeveelheden oud en gebruikt zorgt ervoor dat er veel diepgang ontstaat naast het herkenbare karakter van deze volle en rijke Chardonnay.
    Rijpe appel, boter en iets vanille van het gedeelte nieuw hout voeren in de geur de boventoon, in smaak zit hier ook citrusschil, wat notigs en mineraals bij. De wijn blijft onder invloed van zuurstof lang door ontwikkelen in het glas. Dit geeft ook aan dat deze wijn nog makkelijk vele jaren rijping in de kelder aan kan.

  • seguin manuel 'bourgogne' chardonnay

    Seguin-Manuel ‘Bourgogne’ Chardonnay

    In de ‘generieke’ Bourgogne Chardonnay die Thibaut maakt laat hij de zuiverheid van deze druif mooi naar voren komen. Een klassiek voorbeeld van een typische witte Bourgogne, de potentie van een grootse wijn is terug te proeven doordat deze wijn grotendeels is gemaakt van gedeclasseerde druiven uit Meursault en van net buiten deze appelatie. Ze hoeven voor deze wijn minder lage opbrengsten realiseren, dit zorgt voor iets minder rijke smaken, maar een wijn die in z’n jeugd juist al heel mooi op dronk is.
    Door de juiste combinatie van elementen en vakmanschap is dit een Chardonnay zoals je ze tegenwoordig helaas steeds minder ziet, niet alleen maar bombastisch, juist met meer finesse.
    Zo kom je in deze wijn iets licht bloemigs tegen, groene appel, boter, wit fruit, gekonfijte citroenschil, dit geeft de wijn een beetje een snoepjesachtig karakter met fijne zuren en een afdronk die honingkruidig aan doet. Zeer gastronomische wijn die liefhebbers er zo uitpikken.

  • hanauer hof 'erde & stein' roter veltliner

    Hanauer Hof ‘Erde & Stein’ Roter Veltliner

    Roter Veltliner is een druif die ondanks z’n naam niets te maken heeft met de beroemde Grüner Veltliner. Hier is uitvoerig onderzoek naar gedaan doordat er altijd gedacht werd dat de Roter Veltliner een voorouder is van de Grüner Veltliner, hier blijkt alleen geen verband tussen gevonden te zijn. Het gedeelte Roter dankt de druif vooral aan de kleur van de druiven, die zijn net als bij de Pinot Gris licht gekleurd.
    De Roter Veltliner doet het goed in de gematigde gedeeltes van Oostenrijk qua klimaat. De beste variaties komen (net als deze wijn) uit Wagram.

    Één van de synoniemen voor deze druif is Roter Muskateller en dat begrijp je gelijk als je aan de wijn ruikt, aromatisch, bloemen, citroen schil, rijpe appel en een fijne mineraliteit komen je tegemoet. De smaak is mooi droog met toetsen van tropisch fruit en gekonfijte rijpe appel. De schakering van fijne zuren en mineralen blijven spelen met het fruit.

    Zeer gastronomisch door de vele verschillende smaken, het aromatische profiel en de mooie rijke dikte.

  • Château Bizard ‘Blanc d’Amour’

    Blanc d’Amour is een elegante witte wijn uit het Rhône dal, zo zie je er niet veel! Vaak hebben de witte druiven in deze regio last van de warmte, maar met de juiste manier van aanplanten en iets hoger gelegen wijngaarden kunnen hier evengoed fijne wijnen gemaakt worden.

    De druiven die gebruikt worden voor deze wijn zijn: Grenache Blanc, Viognier, Marsanne en Rousanne. Alle 4 inheems voor de regio en berucht om hun potentie tot kwaliteitswijnen. Elegantie en bescheidenheid is daarvoor het code-woord. Lage opbrengsten zorgen voor gezondere druiven met meer aroma-stoffen, veel wind door de wijngaard en goed watermanagement zorgen voor voldoende koeling in de wijngaard waardoor meer frisheid blijft behouden.

    Citroengeel van kleur, valt deze wijn vooral op in geur doordat deze eruit stuift, met een zachte kruidigheid, licht bloemig, honingkruiden, perzikjes, mandarijn en kweepeer. In de smaak is ze ook mooi mineraal met een licht kruidig bittertje in de afdronk. Een complexe wijn die zich goed laat aansluiten bij diverse Mediterrane visgerechten en vegetarische gerechten met milde Aziatische invloeden.

    Schenk deze wijn vooral niet te koel en geef de wijn ook voldoende lucht om het beste naar voren te komen.

  • uibel vollmondlese gruner veltliner (kopie)

    Uibel Vollmondlese Gruner Veltliner MAGNUM

    Deze grüner veltliner heeft bij de eerste indruk groene appel, citrus en een hint van grapefruit. In de mooi droge smaak komt daar een klein pepertje bij die de smaakspanning opbouwt. De verfijnde smaak is vriendelijk en door een heel mooie zuurbalans is dit een echte doordrinker.

  • Plaatshouder

    Château Reine Juliette ‘Picpoul de Pinet’ Sur Lie

    Château Reine Juliette is de mooiste wijn van het domein. Hier is gezocht naar de maximale potentie van de Piquepoul druif. Doordat bij een dergelijk elegante, frisse wijn een houtrijping niet zou passen, hebben ze deze wijn op een andere manier meer concentratie weten te geven.
    Ze heeft een rijping Sur Lie gehad voor een volledig jaar. Dit houdt in dat het gistbezinksel bij de wijn is gebleven en met enige regelmaat wordt doorgeroerd om daar zoveel mogelijk smaak uit te halen. Na deze rijping wordt de wijn gefilterd en gebotteld.

    De Sur Lie rijping heeft de wijn meer romigheid en body gegeven, maar ook toetsen van broodgist, rijp fruit, iets tropisch, maar is zeker nog herkenbaar als een Picpoul de Pinet door de elegante mineraliteit. Verfijnd en rijk, zo kan deze wijn in meerdere categorieën mee.

    Bijzonder in smaak en bijzonder goed gastronomisch inzetbaar door zijn fijne zuren en romige karakter.