Dit is waar je door producten in deze winkel kunt bladeren.
  • talma verdejo (kopie)

    Talma Garnacha

    Mooi robijnrood van kleur met een heldere schakering aan de rand. In de geur uitbundig fruit met in de smaak daarbij ook een kruidig toetsje van zwarte peper. Een fluweelzachte, frisse en doordrinkbare Spaanse rode wijn die perfect is als huiswijn voor een borrel of bij een maaltijd.

  • christina hugl golden pet nat neuburger (kopie)

    Christina Hugl ‘Grey-Nat’ Grauburgunder

    Een mousserende wijn van de hoofdklasse mogen we best zeggen, niet de meest klassieke, maar wat een verassing! Falstaff bedeelt deze wijn ook hoger dan menig Champagne met 92 punten.

    Grauburgunder is de Duits/Oostenrijkse vertaling van de Pinot Gris ofwel Pinot Grigio, deze staat voor bekend om zijn stille wijnen, maar word van oudsher ook gebruikt als toevoeging in de Crémants van Oost-Frankrijk en Champagne. De vergisting van deze wijn is gestart in kleine eikenhouten vaten waardoor er een mooie romige structuur bereikt word. Daarbij ook toetsen van tropisch fruit als papaya, lychee, passievrucht, kruiden, rozenblaadjes en een tikje nootmuskaat.

    Een waar feestje, mooi koperkleurig, een zachte mousse en een perfecte begeleider van vele gerechten, denk hierbij aan zowel Aziatische gerechten als de klassieke Franse keuken die hiermee qua smaak goed gecomplementeerd wordt.

  • martinez alesanco 'crianza' rioja

    Martinez Alesanco ‘Crianza’ Rioja

    Deze Crianza is gemaakt van 80% Tempranillo en 20% Garnacha en kenmerkt naast z’n klassieke uitstraling ook een klassieke herkenbare smaak.

    Zo kom je in de wijn toetsen tegen van cederhout, rood fruit, kersen, kruide, laurier, iets kokos en vanille, maar beheerst de wijn nog een mooie frisheid die de wijn fijn drinkbaar en sappig maakt.

    Schenk deze wijn bij voorkeur licht gekoeld uit een karaf bij een Côtes de Boeuf of een ander proteïnerijk hoofdgerecht.

  • martinez alesanco 'crianza' rioja (kopie)

    Martinez Alesanco ‘Reserva’ Rioja

    Deze Reserva is gemaakt van 90% Tempranillo en 10% Garnacha en kenmerkt naast z’n klassieke uitstraling ook een klassieke herkenbare smaak.

    Mooie donkere kleur met een lichte bruinrode rand die laat zien dat de wijn al een rijping heeft doorstaan.
    Ze hebben de wijn 16 maanden laten rijpen in zowel Franse als Amerikaanse eikenhouten vaten, beide soorten hebben een verschillende uitwerking op de wijn qua smaak en rijping. Hierna heeft de wijn nog 20 maanden in de fles gerijpt, in de kelders van het domein. Daarna mag de wijn pas verkocht worden.

    Door de rust en rijping van wijn ontwikkeld deze mooie smaken die iets aards aan doen, maar ook vanille, specerijen en kokos horen hierbij. De tannines en zuren in de wijn worden zachter en de smaken concentreren zich.

    In deze wijn kom je toetsen tegen van vanille, kokos, ceder, chocolade, kersen, gedroogde pruimen, tabak en gestoofd rood fruit.

    Schenk deze wijn bij voorkeur licht gekoeld uit een karaf bij kaas, een stoofgerecht of wat rijkere kruidige Spaanse gerechten.

  • velenosi pecorino offida (kopie)

    Velenosi ‘Brut’ Gran Cuvee

    De ‘Gran Cuvee’ is een Spumante die geheel in Champagnestijl geproduceerd word. Met een rijping van 6 jaar ‘sur lie’ heeft deze Spumante veel mooie toetsen gekregen van briochetoast, gist, hazelnoot, kruisbes en rozenblad.

    De 70% Chardonnay zorgt voor een fijne zachte mousse en een filmend karakter, de 30% Pinot Noir geeft de wijn meer body en structuur.

    Schenk deze mousserende wijn bij mooie gerechten en niet alleen als aperitief, door de complexiteit kan deze namelijk prima de gehele avond door gedronken worden bij een menu.

  • velenosi 'brut' gran cuvee (kopie)

    Velenosi ‘Brut’ The Rosé

    Deze Rosé Spumante word geheel in Champagnestijl geproduceerd. Fijn zacht roze daagt al uit. Met een rijping van 6 jaar ‘sur lie’ heeft deze Spumante veel mooie toetsen gekregen van briochetoast, gist, hazelnoot, kruisbes en rozenblad dankzij het gistbezinksel dat nog lang in de fles blijft smaak afgeven.

    De 80% Pinot Noir in deze wijn geeft structuur en elegantie met bloemige toetsen van rozenblad en viool, wat framboos, tabak en kaneel, hier voegt 20% Chardonnay rondeur aan toe met meer smaken van toast en brioche, appel, gember en witte bloemen.

    Een echte eetbubbel die perfect gaat met wat kleinere hapjes als aperitief, maar ook een hele maaltijd mee kan. Probeer bijvoorbeeld een toastje met bruschetta hiermee te combineren en je zal ervaren dat de wijn nog mooier tot zijn recht komt

     

  • Plaatshouder

    Jean Gimonnet ‘Brut’ Réserve Champagne

    Als je de wijn in schenkt is het eerste dat opvalt de prachtige lich-goudgele kleur die donkerder overkomt dan gebruikelijk voor een Champagne. Dit komt door de langere rijping van de wijn met zijn bezinksel in de fles. Deze ‘lie’ is een restproduct na de vergisting en word bewust mee gebotteld en om deze reden worden dus ook de flessen regelmatig gedraaid. Elke keer dat de fles gedraaid word zweeft dit bezinksel opnieuw door de fles en word het weer ‘geactiveerd’ om meer smaak af te geven. Doordat hiermee de dode gistcellen verder afbreken krijgt de wijn mooie toetsen van briochetoast, gist en toffee.

    De Réserve is een Champagne die gemaakt word van 90% Chardonnay en 10% Pinot Noir. Chardonnay zorgt in een Champagne altijd voor meer rondeur en een zachtere mousse. Het is een Brut Champagne, dit houd in dat de wijn wel droog is, maar niet helemaal beendroog waardoor de fruitigheid en het vrolijke karakter van deze Champagne goed naar voren komt.

    In de smaak kom je naast de prachtige rijpingsaroma’s ook toetsen tegen van abrikoos, wit fruit, bloemen zoals jasmijn, krijt, appel en citrus. De afdronk is lang en blijft fijn verfrissend na elke slok.

  • Plaatshouder

    Jean Gimonnet ‘Extra Brut’ Blanc de Blancs Champagne

    Als je de wijn in schenkt is het eerste dat opvalt de prachtige lich-goudgele kleur die donkerder overkomt dan gebruikelijk voor een Champagne. Dit komt door de langere rijping van de wijn met zijn bezinksel in de fles. Deze ‘lie’ is een restproduct na de vergisting en word bewust mee gebotteld en om deze reden worden dus ook de flessen regelmatig gedraaid. Elke keer dat de fles gedraaid word zweeft dit bezinksel opnieuw door de fles en word het weer ‘geactiveerd’ om meer smaak af te geven. Doordat hiermee de dode gistcellen verder afbreken krijgt de wijn mooie toetsen van briochetoast, gist en toffee.

    Blanc de Blancs is een Champagnesoort die enkel gemaakt mag worden van witte druivenrassen. In het geval van Jean Gimonnet is dit een 100% Chardonnay Champagne. Denk niet gelijk aan een zware Champagne, het tegenovergestelde is waar.

    Het is een Extra Brut, wat inhoud dat deze wijn iets droger is dan de meeste gebruikelijke Champagnes, daardoor is deze iets frisser in z’n smaak en komen er juist wat meer minerale toetsen naar voren, citrusfruit, jasmijnbloesem, groene appel, lychee en grapefruit. Dit maakt het een spannendere en verfrissendere Champagne die perfect aan sluit op oesters.

  • uibel vollmondlese gruner veltliner (kopie)

    Uibel Vollmondlese Gruner Veltliner MAGNUM

    Deze grüner veltliner heeft bij de eerste indruk groene appel, citrus en een hint van grapefruit. In de mooi droge smaak komt daar een klein pepertje bij die de smaakspanning opbouwt. De verfijnde smaak is vriendelijk en door een heel mooie zuurbalans is dit een echte doordrinker.

  • Plaatshouder

    Château Reine Juliette ‘Picpoul de Pinet’ Sur Lie

    Château Reine Juliette is de mooiste wijn van het domein. Hier is gezocht naar de maximale potentie van de Piquepoul druif. Doordat bij een dergelijk elegante, frisse wijn een houtrijping niet zou passen, hebben ze deze wijn op een andere manier meer concentratie weten te geven.
    Ze heeft een rijping Sur Lie gehad voor een volledig jaar. Dit houdt in dat het gistbezinksel bij de wijn is gebleven en met enige regelmaat wordt doorgeroerd om daar zoveel mogelijk smaak uit te halen. Na deze rijping wordt de wijn gefilterd en gebotteld.

    De Sur Lie rijping heeft de wijn meer romigheid en body gegeven, maar ook toetsen van broodgist, rijp fruit, iets tropisch, maar is zeker nog herkenbaar als een Picpoul de Pinet door de elegante mineraliteit. Verfijnd en rijk, zo kan deze wijn in meerdere categorieën mee.

    Bijzonder in smaak en bijzonder goed gastronomisch inzetbaar door zijn fijne zuren en romige karakter.

  • Peña el Gato Garnacha Natural

    Intense paarsrode kleur. In de neus ruik je eerst nog het boerse en gistige door het weg laten van sulfieten, maar met iets meer lucht verraadt de wijn direct z’n klasse: in eerste instantie nog compact, maar naarmate de wijn langer in het glas zit wordt de geur laag voor laag complexer. Rijp fruit, pittige kruiden en zwoele specerijen komen één voor één te voorschijn om met elkaar een bedwelmend complex te vormen. Al bij de eerste slok een rijke en fluweelzachte smaak vult de mond. De enorme concentratie zorgt er ook hier voor dat de smaak zich in je mond blijft ontwikkelen, tot in de lange afdronk. Een eersteklas natuurwijn.