Dit is waar je door producten in deze winkel kunt bladeren.
  • freakshow chardonnay lodi michael david

    Michael David ‘Freakshow’ Lodi Chardonnay

    Een mix van fris citrusfruit met rijke appels en gepocheerde perenaroma’s geeft een goede balans aan deze grote, volle, romige en expressieve wijn. Fluweel zachte smaken zoals vanille, nootmuskaat en boter bouwen zich op bij elke slok. Heerlijk als krachtige aperitief wijn en om door te schenken bij appetizers en borrelhapjes. En niet te vergeten bij voor- en hoofdgerechten op basis van vis- en gevogelte gerechten met een rijke, volle saus.

  • seguin manuel 'vieilles vignes' pernand vergelesses

    Seguin-Manuel ‘Vieilles Vignes’ Pernand-Vergelesses

    Pernand-Vergelesses is één van de gemeentelijke appelaties gelegen aan de gerenommeerde Corton heuvel. Hier worden wijnen gemaakt die als een spiegel gelden van hoe Terroir overal anders is in de Bourgogne. Zo hebben de witte wijnen uit deze hoek vaak wat meer structuur zonder aan elegantie in te leveren. Oude wijnstokken versterken dit doordat ze dieper wortelen en met de jaren steeds lagere opbrengsten, maar hogere concentraties aan smaak verzorgen.

    Deze prachtige Chardonnay kenmerkt zich door toetsen van honing, rijpe appel, vuursteen, iets boter en citroenschil. Gedoseerd houtgebruik is een signatuur van Seguin-Manuel, het ligt er dus ook bij deze wijn niet dik bovenop. Dit maakt hun wijnen gastronomisch en verteerbaar.

  • Domaine La Croix St Laurent Sancerre

    Domaine La Croix St Laurent Sancerre ROUGE

    Sancerre is een wijnstadje met een grote reputatie. Het is samen met het nabij gelegen appellatie Pouilly Fumé verantwoordelijk voor de productie van dé klassieke Sauvignon Blanc-wijnen. De wijngaarden hiervoor liggen op de kalkrijke oevers van de Loire. Vlakbij Sancerre ligt een klein dorpje Bue. Als je de provinciale weg afdraaid vereist het wat vakkundig…

  • seguin manuel 'les clous' meursault

    Seguin-Manuel ‘Les Clous’ Meursault

    Meursault staat bekend om de wat stevigere witte Bourgognes te verzorgen. Zeker in Meursault is de bodem niet direct een garantie dat er mooie wijn gemaakt wordt.
    Seguin-Manuel heeft hier eigen wijngaarden op het perceel Les Clous, een lieu-dith die biologisch bewerkt wordt. Veel ijzer in de bodem zorgt voor meer kracht en structuur dan de omliggende dorpen, al kom je in sommige wijngaarden ook veel kalksteen tegen. Dit zorgt ervoor dat er veel water opgeslagen kan worden in de bodem en de wortels hier steeds dieper naar op zoek gaan, dit geeft in een wijn dus ook vaak een ‘mineraal’ toetsje. Vandaar dat dus ook in de geval de naam van de wijngaard vermeld staat.

    Met deze Meursault weet Thibaud Marion te laten zien dat hij behoort tot de grote talenten van de regio. Zijn gebruik van eikenhouten vaten in verschillende hoeveelheden oud en gebruikt zorgt ervoor dat er veel diepgang ontstaat naast het herkenbare karakter van deze volle en rijke Chardonnay.
    Rijpe appel, boter en iets vanille van het gedeelte nieuw hout voeren in de geur de boventoon, in smaak zit hier ook citrusschil, wat notigs en mineraals bij. De wijn blijft onder invloed van zuurstof lang door ontwikkelen in het glas. Dit geeft ook aan dat deze wijn nog makkelijk vele jaren rijping in de kelder aan kan.

  • seguin manuel 'bourgogne' chardonnay

    Seguin-Manuel ‘Bourgogne’ Chardonnay

    In de ‘generieke’ Bourgogne Chardonnay die Thibaut maakt laat hij de zuiverheid van deze druif mooi naar voren komen. Een klassiek voorbeeld van een typische witte Bourgogne, de potentie van een grootse wijn is terug te proeven doordat deze wijn grotendeels is gemaakt van gedeclasseerde druiven uit Meursault en van net buiten deze appelatie. Ze hoeven voor deze wijn minder lage opbrengsten realiseren, dit zorgt voor iets minder rijke smaken, maar een wijn die in z’n jeugd juist al heel mooi op dronk is.
    Door de juiste combinatie van elementen en vakmanschap is dit een Chardonnay zoals je ze tegenwoordig helaas steeds minder ziet, niet alleen maar bombastisch, juist met meer finesse.
    Zo kom je in deze wijn iets licht bloemigs tegen, groene appel, boter, wit fruit, gekonfijte citroenschil, dit geeft de wijn een beetje een snoepjesachtig karakter met fijne zuren en een afdronk die honingkruidig aan doet. Zeer gastronomische wijn die liefhebbers er zo uitpikken.

  • Seguin-Manuel ‘Hautes côtes de Beaune’ Rouge

    Haute côtes de Beaune is een verzamelnaam voor wijnen die gemaakt worden langs de flanken van gemeentelijke appelaties binnen de Côte de Beaune. Het is een generieke appelatie die een behoorlijk gebied beslaat maar tegelijkertijd ook staat voor kwalitatief hoogwaardige wijnen.
    Vanwege de naam en reputatie hiervan doen veel wijnboeren extra hun best om ook deze wijn te laten opvallen. Het voordeel is hierbij wel ook dat de wijnboer vaak wat moderner durft te werken en experimenteert met vinificatiewijzes.

    Thibaut heeft bij het maken van deze wijn gekozen om de wijn zo puur mogelijk te laten. De druiven groeien op 450-500 meter hoogte, hierdoor staan ze iets koeler en doen de druiven er langer over om tot hun optimale rijpheid te komen. Hierdoor ontwikkelen ze meer aroma en behouden ze veel zuren. Dit zijn perfecte ingrediënten voor een wijn met veel elegantie, in dit geval zeer zuiver door enkel een vergisting en rijping op edelstaal. Dit inerte materiaal heeft geen invloed op de wijn betreft rijping en zo houd je dus ook de meeste zuivere smaak over.
    Verwacht hier frambozen en kers met een licht aards toetsje in de geur. Alsof ze een kistje met kersen in het bos op de grond hebben laten vallen en terug gestopt in de fles. Fijn zuren en fluwelen tannines dansen mooi samen in de smaak.

  • seguin manuel 'nature' savigny les beaune

    Seguin-Manuel ‘Nature’ Savigny-les-Beaune

    Savigny-lès-Beaune is een gemeente iets ten noorden van Beaune. Hier worden voor dit gebied relatief veel rode wijnen geproduceerd. Savigny heeft vaak wat meer hartige toetsen in de geur en smaak. Ook in dit geval is daar sprake van, de aardse toetsen komen mooi naar voren en zijn ongefilterd zogezegd, dit komt doordat bij de productie van deze wijn geen zwavel is gebruikt en de rauwe randjes dus ongepolijst zijn gebleven.

    Natuurwijnen zijn nog relatief nieuw, hiervan wordt gezegd dat dit de ouderwetse manier van wijn maken is en deze ook puurder is doordat er niks meer (SO2) aan toe gevoegd wordt. Het grootste voordeel is vooral dat er veel gedaan moet worden met de hand in de wijngaard en daar niks gespoten wordt. Hierdoor is er een veel grotere zorg voor de planten en betere selectie van de druiven voordat er überhaupt wijn van gemaakt word. Bij de wijnbereiding worden ook geen gecultiveerde gisten gebruikt, enkel natuurlijk voorkomende gisten van de schillen en uit de kelders. Hierbij duurt de vergisting langer waardoor meer vergistingsaroma’s ontstaan en de wijn vaak iets droger word. De gisting word namelijk niet meer stilgezet door toevoeging van sulfiet (SO2). Het nadeel is dat sulfiet ook stabiliteit mee brengt die nu vaak ontbreekt, hierdoor ontstaan er grote flesverschillen als de wijnmaker niet de tijd neemt om de wijn eerst in vaten te laten rusten.

    Er is nog niet echt een handleiding voor het maken van natuurwijn, daardoor merk je dat de beste wijnmakers zich hierin vooral onderscheiden, degenen die het wijnmaakproces écht onder controle hebben en begrijpen. Daarin valt winst te behalen in onderscheidenheid en smaak.

    Deze Nature Savigny-lès-Beaune is een spannende wijn die zich nog in z’n jeugd bevind, zo hier en daar bevind zich nog een licht groene zweem. Verder wel veel kersen en bosgrond in de rijke geur. Fijne zuren en spannende lichte bitters in de smaak, wat hartige toetsen van zoute drop en gedroogde ham met een bloemig boeket, cassis en kersen maken dit een intrigerende wijn die blijft ontwikkelen in het glas.
    Een uitdagende en zeer geslaagde Vin Nature!

  • bersano grignolino d'asti

    Bersano Grignolino d’Asti

    Grignolino is een beetje een gek, bijna vergeten druifje dat inheems is voor Asti. Hier worden al van oudsher lichte rode wijnen van gemaakt die perfect zijn voor een aperitief en zeker licht gekoeld heel goed mee gaan met diverse anti-pasti.
    Grignolino komt aan z’n naam door het Italiaanse ‘Grignoli’, dat kleine pitjes betekent. Doordat de druiven hier vol mee zitten hebben de wijnen gemaakt van de Grignolino vaak wel veel tannines. Door de modernere vinificatietechnieken en fijne zuren die de druif van nature bezit hebben deze tannines gelukkig niet de overhand maar zijn ze puur complementair aan de structuur van de wijn.

    De wijngaard heeft de naam Valdelsalto en ligt perfect op het zuidwesten met een bodem die rijk is aan kalk en slib. Deze wijngaard behoort bij het landgoed San Pietro Realto op 350 meter hoogte waar Bersano 32 ha heeft aangeplant met Grignolino en Ruchè om deze druiven een comeback te geven en de oude cultuur te bewaren.

    Onbekend maar wel met een aantal gelijkenissen. Zo doet de kleur je denken aan een Pinot Noir, heeft de wijn de zuren van een Beaujolais, de structuur van Syrah en het bloemige van een Barolo.
    In de smaak kom je toetsen tegen van zure kersen, framboos, kruidnagel en rozenblad. Veel lucht en lichte koeling komen deze wijn zeer ten goede. Een perfect aperitief voor de rode wijndrinker, maar onderschat z’n bruikbaarheid ook niet in een wijnarrangement voor rode wijndrinkers, deze wijn sluit prima aan op voorgerechten met rauwe tonijn.

  • Bersano Ruchè di Castagnole Monferrato

    Ruchè is een druif waarvan wereldwijd slechts 150 ha staat aangeplant. Deze druif komt historisch gezien uit het gebied rond de stad Castagnole Monferrato, heeft sinds 2010 de DOCG status en mag daarvoor in slechts 7 dorpen aangeplant staan en moet sindsdien aan strengere regels voldoen met betrekking tot herkomst, opbrengsten en rijping.
    Van oudsher is dit een wijn die vooral lokaal werd gedronken op zondag na de mis. De dames dronken de lichtere mild zoete Moscato d’Asti en de heren de volle rode wijn gemaakt van de Ruchè.

    Deze wijngaard behoort bij het landgoed San Pietro Realto op 350 meter hoogte, met een perfecte ligging op het zuidwesten en een bodem vol klei en slib. Hier heeft Bersano 32 ha aangeplant met Grignolino en Ruchè om deze druiven een comeback te geven en de oude cultuur te bewaren.

    Qua kleur en geur heeft de wijn overeenkomsten met zowel Barbera als Nebbiolo. Het fruit van de Barbera ruik en proef je terug te samen met het viooltjes en rozenblad aroma van de Nebbiolo.
    Deze wijn heeft desondanks een onmiskenbaar eigen karakter, zo kom je hierin frambozen, kersen, pruimen, hazelnoten, gedroogd fruit en een aardse toets van bosgrond en champignon in tegen.
    Je kan deze wijn prima zien als een Barolo qua smaak, zonder de heftige tannines en zuren, die jong al perfect op dronk is. Behandel deze wijn dus hetzelfde met groot glaswerk en gekoeld rond de 18 graden, daarop is deze wijn perfect te schenken met herfstsmaken zoals paddenstoelen, zuurkool, wild gevogelte en hert, maar ook met pompoen en voorjaarslam.

  • bersano 'badarina' barolo

    Bersano ‘Badarina’ Barolo

    Nebbiolo is één van de meest onderscheidende druifsoorten ter wereld. Niet alleen heeft deze druif het juiste klimaat nodig, maar neemt in zijn smaak ook een duidelijke terroirexpressie mee.
    Zo heeft Barolo dus ook een onderverdeling in een aantal “Cru’s”. Dit zijn de mooiste gedeeltes voor wijngaarden binnen de gemeente Barolo.
    De enige toegestane druif binnen Barolo is Nebbiolo en ondanks dat je deze druif op meerdere plekken tegen komt in de wereld en vooral ook binnen Piëmonte, hier doet ‘ie het toch het allerbest.

    Badarina is de hoogst gelegen Cru van Barolo tussen de 340-440 meter met voornamelijk een ligging op het oosten/zuidoosten. Hierdoor is er een groter verschil tussen dag en nacht temperaturen en doet de druif er langer over om tot optimale rijpheid te komen. Hierdoor ontwikkelen de druiven meer aromastoffen en behouden beter hun zuren. Voordeel en nadeel hiervan is dat de wijn die hiervan gemaakt wordt altijd wat meer rijping nodig heeft.

    Bersano heeft deze Badarina Barolo om die reden dus ook laten rijpen voor 6 maanden op kleine Franse eikenhouten barriques en daarna nog 30 maanden op traditionele gebruikte grote eikenhouten vaten van Slavonische oorsprong. Dit zorgt ervoor dat in de kleine Franse vaten het scherpste randje eraf gaat en je een klein toetsje vanille krijgt. De grote vaten zorgen vooral voor rijping van de wijn, je krijgt hier minder houtsmaak invloed van, maar de wijn wordt wel langzaam aan zachter en de tannines worden in dit hout zacht zonder ze volledig kwijt te raken. Dit draagt bij aan een krachtige structuur en een zuivere smaak. Hierna wordt de wijn nog minimaal 6 maanden in de fles bewaard om te stabiliseren voordat ze verkocht word. Daarna komt de wijn pas in distributie en opslag waardoor de wijn alleen maar mooier verder rijpt.

    De wijn heeft in geur duidelijk een bloemig aroma, hier komt snel een kruidigheid bij die doet denken aan tijm en menthol. In de smaak komen daar aroma’s bij van zwarte kersen, bramen en balsamico. Een wijn die nog vele jaren mee kan in de kelder, maar ook nu al erg lekker is uit de karaf, bij voorkeur rond de 18 graden.
    Combineer deze stevige wijn vooral met witschimmel kazen en gegrilde gerechten.

  • bersano 'badarina' barolo riserva

    Bersano ‘Badarina’ Barolo Riserva

    Nebbiolo is één van de meest onderscheidende druifsoorten ter wereld. Niet alleen heeft deze druif het juiste klimaat nodig, maar neemt in zijn smaak ook een duidelijke terroirexpressie mee.
    Zo heeft Barolo dus ook een onderverdeling in een aantal “Cru’s”. Dit zijn de mooiste gedeeltes voor wijngaarden binnen de gemeente Barolo.
    De enige toegestane druif binnen Barolo is Nebbiolo en ondanks dat je deze druif op meerdere plekken tegen komt in de wereld en vooral ook binnen Piëmonte, hier doet ‘ie het toch het allerbest.

    Badarina is de hoogst gelegen Cru van Barolo tussen de 340-440 meter met voornamelijk een ligging op het oosten/zuidoosten. Hierdoor is er een groter verschil tussen dag en nacht temperaturen en doet de druif er langer over om tot optimale rijpheid te komen. Hierdoor ontwikkelen de druiven meer aromastoffen en behouden beter hun zuren. Voordeel en nadeel hiervan is dat de wijn die hiervan gemaakt wordt altijd wat meer rijping nodig heeft.

    Bersano heeft deze Badarina Barolo Riserva om die reden dus ook laten rijpen voor 5 jaar in zowel grote Slavonische eikenhouten vaten en Franse Barriques. Het is hierdoor een geconcentreerde krachtpatser met nog meer dan genoeg potentie voor de lange termijn, fijne tannines, nu al benaderbaar, maar zeker nog met veel potentie.

    Door 5 jaar te rijpen in eikenhout wint de wijn aan concentratie en wisselen de tannines uit het hout zich om met de tannines uit de schillen van de druiven. Je krijgt hierdoor een iets andere expressie met meer tertiaire toetsen, zo is de wijn licht reductief in het begin en kan je deze het beste overschenken in een karaf, met veel lucht zal de wijn zich meer openen. Zo zullen naast de aroma’s van truffel, paddenstoel, ceder, tabak, leer en munt ook ingeblikte kersen voorbij komen. Voeg daar subtiel balsamico en rozijn aan toe en je hebt een complexe wijn die door steeds meer lucht blijft mee veranderen.
    Combineer deze stevige wijn vooral met rijke, hartige kazen, bietjes met balsamico en gegrilde gerechten met truffel en paddenstoelen.

  • bersano 'mantico' barbaresco

    Bersano ‘Mantico’ Barbaresco

    Minder bekend dan Barolo is er ook Barbaresco. De rede dat je deze name minder vaak hoort heeft vooral te maken met dat van oudsher, mensen meer kracht verwachten in een wijn van Nebbiolo.
    Barbaresco is de ‘vrouwelijke’ van de twee gemeentes in Piëmonte waar Nebbiolo gemaakt wordt. Het zusje van Barolo zo gezegd. Hier is dus ook de enige toegestane druif Nebbiolo.

    Nebbiolo is één van de meest onderscheidende druifsoorten ter wereld. Niet alleen heeft deze druif het juiste klimaat nodig, maar neemt in zijn smaak ook een duidelijke terroirexpressie mee. Zo hebben de wijnen uit Barbaresco duidelijk meer elegantie. Mantico verwijst naar de heuvels aan de rand van het dorpje waar de wijngaard zich bevind, ze hebben hier een rijke bodem met veel kalk en klei. Iets lichtvoetiger betekent hierin niet dat het een minder wijn is, Barbaresco kan lang rijpen en heeft dezelfde nodige zuren en tannines. Hierbij geven ze dus ook deze wijn een rijping van 18 maanden in groot Slavonisch eiken, dit om de tannines zachter te maken, de wijn te concentreren en te verrijken.

    In de geur veel elegante toetsen van viooltjes, rozenblad, cacao en kersen. In de smaak iets aards, verwarmend en gul. Gastronomisch een zeer goed inzetbare wijn bij vele gerechten, van lichte vleesgerechten als zwezerik tot licht wild en kaasplateau’s. Gevogelte is ook zeker een goede suggestie bij deze wijn.
    Schenk vooral niet te warm zo rond de 16 á 18 graden en met veel lucht erbij.

  • hanauer hof 'erde & stein' roter veltliner

    Hanauer Hof ‘Erde & Stein’ Roter Veltliner

    Roter Veltliner is een druif die ondanks z’n naam niets te maken heeft met de beroemde Grüner Veltliner. Hier is uitvoerig onderzoek naar gedaan doordat er altijd gedacht werd dat de Roter Veltliner een voorouder is van de Grüner Veltliner, hier blijkt alleen geen verband tussen gevonden te zijn. Het gedeelte Roter dankt de druif vooral aan de kleur van de druiven, die zijn net als bij de Pinot Gris licht gekleurd.
    De Roter Veltliner doet het goed in de gematigde gedeeltes van Oostenrijk qua klimaat. De beste variaties komen (net als deze wijn) uit Wagram.

    Één van de synoniemen voor deze druif is Roter Muskateller en dat begrijp je gelijk als je aan de wijn ruikt, aromatisch, bloemen, citroen schil, rijpe appel en een fijne mineraliteit komen je tegemoet. De smaak is mooi droog met toetsen van tropisch fruit en gekonfijte rijpe appel. De schakering van fijne zuren en mineralen blijven spelen met het fruit.

    Zeer gastronomisch door de vele verschillende smaken, het aromatische profiel en de mooie rijke dikte.

  • montonale 'la venga' rosso

    Montonale ‘La Venga’ Rosso

    La Venga is een rode wijn gemaakt van twee verschillende druivenrassen die allebei iets ‘out of place’ zijn. Barbera komt van origine uit Piëmonte en zorgt daar voor rijke wijnen met veel kleur en fijne zuren, Marzemino Nero is een druivenras dat we vooral meer in de noordkant van Veneto tegen komen. In Trentino en de Dolomieten is dit een gewaardeerde druif die afstamt van de Teroldego die op zijn beurt weer vergelijken kan worden met een kruising tussen Pinor Noir en Syrah.

    La Venga is gelijknamig aan de wijngaard waar deze druiven aangeplant staan vlakbij het dorpje Montunale met een ideale ligging en veel wind die de wijngaard koelt tijdens warme dagen.
    Klei zorgt ervoor dat de druivenstokken diep geworteld genoeg water kunnen blijven opnemen zonder te irrigeren, wat de kwaliteit ten goede komt.

    In de wijn met zijn prachtige robijnrode kleur, vol paarse nuances ook een fijne geur die doet denken aan amandel, viooltjes, pruimen en rauwe ham. In de smaak komen daar toetsen van zwarte kersen bij en doet de wijn warm aan. In de afdronk een fijn bittertje, dat doet denken aan cacao. Fijne zuren en een zachte tanninestructuur houden deze wijn constant spannend tot het einde.

  • Château Bizard ‘Montagne de Raucoule’

    Montagne de Raucoule is de naam van de wijngaard waar de druiven voor deze cuvée staan aangeplant. Château Bizard maakt bewust gebruik van de glooiende heuvels en hellingen voor een ideaal watermanagement. Door de wind die hier doorheen raast hebben ze geen oververhitting van de druiven, gras tussen de rijen met wijnstokken zorgt ervoor dat er genoeg water vast gehouden wordt en er meer biodiversiteit voorkomt, wat de wijngaard ten goede komt.

    De wijn is gemaakt van de Grenache en de Syrah. Grenache word vergist op RVS en daarna gerijpt op betonnen vaten, de Syrah vergist op RVS en rijpt op Franse eikenhouten vaten.
    Dit zorgt ervoor dat het wel een volle rijke wijn is, zacht en kruidig met voldoende toetsen van kersen en bramen.

    Heerlijk bij vele vleesgerechten door de balans tussen frisheid en kruidigheid.

  • Château Bizard ‘Blanc d’Amour’

    Blanc d’Amour is een elegante witte wijn uit het Rhône dal, zo zie je er niet veel! Vaak hebben de witte druiven in deze regio last van de warmte, maar met de juiste manier van aanplanten en iets hoger gelegen wijngaarden kunnen hier evengoed fijne wijnen gemaakt worden.

    De druiven die gebruikt worden voor deze wijn zijn: Grenache Blanc, Viognier, Marsanne en Rousanne. Alle 4 inheems voor de regio en berucht om hun potentie tot kwaliteitswijnen. Elegantie en bescheidenheid is daarvoor het code-woord. Lage opbrengsten zorgen voor gezondere druiven met meer aroma-stoffen, veel wind door de wijngaard en goed watermanagement zorgen voor voldoende koeling in de wijngaard waardoor meer frisheid blijft behouden.

    Citroengeel van kleur, valt deze wijn vooral op in geur doordat deze eruit stuift, met een zachte kruidigheid, licht bloemig, honingkruiden, perzikjes, mandarijn en kweepeer. In de smaak is ze ook mooi mineraal met een licht kruidig bittertje in de afdronk. Een complexe wijn die zich goed laat aansluiten bij diverse Mediterrane visgerechten en vegetarische gerechten met milde Aziatische invloeden.

    Schenk deze wijn vooral niet te koel en geef de wijn ook voldoende lucht om het beste naar voren te komen.

  • Vignobles David ‘Canopée’ Nature

    Canopée is de naam van deze bijzondere cuvée door de hogere ligging op hellingen die vooral avondzon meepakken. Hierdoor krijgt de loofwand voldoende zon voor fotosynthese en kunnen ze de vroegrijpende druiven zelfs al in augustus oogsten. Dit zorgt voor frisheid in de wijn en een laag alcoholpercentage van slechts 12,5%.

    Het gedeelte natuurwijn houd in dit geval in dat de wijn ongefilterd en ongeklaard is gebotteld zonder toevoeging van sulfieten. De filosofie achter het succes van deze wijn is dat dit lukt door de levende gezonde biologische bodem en de grotere hoeveelheid fotosynthese.

    De Canopée wordt gemaakt van 60% Cinsault en 40% Grenache Noir. De dominante Cinsault is over het algemeen iets minder bekend, maar kan het best vergeleken worden met een Mediterrane variatie op de Pinot Noir die bestand is tegen hitte en zelfs gezien wordt als één van de grote oplossingen voor de wijnbouw in de strijd met klimaatverandering.
    Deze druif behoud goed zijn zuren en geeft fijne toetsen van rode bessen, cassis en een zachte kruidigheid. De Grenache voegt daar een toetsje van braam en kersen aan toe met zwarte peper.

    De wijn vergist en rijpt enkel op betonnen vaten met een epoxie-binnenlaag om zo wel een rijpingseffect te ondergaan maar zonder de smaak van een eikenhouten vat.

    Canopée is een wijn met een grote factor drinkbaarheid die goed aansluit op lamsvleesgerechten, geroosterde smaken van de barbecue, charcuterie en met name witflora kazen.

    Schenk deze wijn tussen de 16-18 graden uit grote glazen waarin de wijn voldoende lucht krijgt om te ontwikkelen in het glas.

     

  • Vignobles David ‘Le petit David’ Côtes du Rhône

    Le petit David is een knipoog naar zijn doorgaans serieuze wijnen. In dit geval is het namelijk een wijn die vooral bedoeld is om ‘gewoon lekker’ te zijn.

    Hiervoor zijn de traditionele Rhône druivenrassen Grenache, Syrah en Mourvèrdre gebruikt. De productiemethode is eveneens traditioneel, zo wordt er met de hand geoogst waardoor de selectie van het fruit al beter is nog voordat ze wijn gaan maken. Daarbij word ook alleen gebruik gemaakt van de eigen natuurlijke gisten om zo dus ook een puurdere smaak over te houden die hoort bij deze wijn en deze druivenrassen.
    De wijn ondergaat voor het persen weliswaar een koele inweking van de schillen om daar ook zoveel mogelijk smaak, kleurstoffen en gist uit te halen. De rijping na de vinficatie wordt ondergaan op ruwe cementen vaten, hierin krijgt de wijn wel de kans om ontwikkelingsaroma’s te krijgen, zachter te worden en iets aardser over te komen.

    Het blijft vooral mooi rijp rood fruit dat je proeft met een kruidige achtergrond van zoethout, laurier, peper en nootmuskaat.

    Schenk deze wijn licht gekoeld bij stoofgerechten en rijke kazen bij voorkeur uit een grote karaf.

  • barolo corsini bussia

    Corsini Barolo ‘Bussia’ MAGNUM in kist

    Bussia is een ‘Cru’ in de gemeente Barolo die zorgt voor de wat mooiere wijnen dan de gewone Barolo’s. Bussia is iets hoger gelegen en dus iets koeler, wat zorgt voor meer elegantie en complexere wijnen doordat de druiven er langer over doen om rijp te worden.
    De wijn heeft een transparante rode gloed en zacht oranje siert de randen. De geur is moeilijk te omschrijven omdat het continue verandert. Naast vele fruittonen komen er geuren naar boven als cacao, leer, tabak, baksteen, viooltjes en licht vanille. En de aardse tonen van paddenstoelen zijn duidelijk herkenbaar. De rijpheid van de druiven vertaalt zich in een rijke, volle smaak. Complex in de aroma’s en met de krachtige structuur die Barolo eigen is.

  • di sipio 'classic' montepulciano d'abruzzo

    Di Sipio ‘Classic’ Montepulciano d’Abruzzo

    Soms klinkt soepel als simpel, maar dat is zeker niet altijd van toepassing. Als de wijnmaker alles uit de kast haalt en op de juiste manier behandeld, kan een soepele wijn bereikt worden zonder allerlei trucs en zonder smaakverlies vooral.

    Dit wordt bij Di Sipio bereikt door het juiste moment van oogsten met optimale rijpheid, goed wijngaardmanagement en lange inweking van de pulp en schillen om daar zoveel mogelijk smaak uit te halen.

    De rijping wordt ondergaan op RVS en in de fles om alle pure smaken te behouden en geen invloed hiervan uit te oefenen op de wijn. Hierdoor wordt een fijne spanning in de structuur van de wijn behouden.

    Licht gekoeld is dit een zeer fijne wijn bij lichte vleesgerechten, maar ook niet al te zware stoofschotels, gevogelte en deinst zelfs niet achteruit voor de Arabische keuken.

  • chateau taffard de blaignan medoc

    Chateau Taffard de Blaignan Medoc

    Na het drinken van een wijn als dit begrijp je gelijk waarom deze behoren tot de categorie ‘klassiekers’.
    In Bordeaux weten ze complexiteit en drinkbaarheid goed te combineren in hun wijnen met een breed aroma. Door de nog stevige taninnes en zuren kunnen de wijnen nog makkelijk 10 jaar de kelder in, maar als je ze voor die tijd voldoende lucht geeft laten ze al snel zien hoeveel potentie ze hebben.

    Gemaakt van de Merlot en Cabernet Sauvignon, ruik je dit dus ook gelijk terug met delicate toetsen van cassis, rode bessen, laurier, wilde kruiden en paddenstoel. De rijping op eikenhouten vaten maakt de wijn zachter en voegt een mooie toets van specerijen en vanille toe, concentreert het geheel iets beter bij elkaar en maakt er een harmonieuze wijn van.

    Schenk deze wijn met voldoende lucht zo ronde de 16-18 graden.

  • madame de beaucaillou haut medoc

    Madame de Beaucaillou Haut-Medoc

    Na het drinken van een wijn als dit begrijp je gelijk waarom deze behoren tot de categorie ‘klassiekers’.
    In Bordeaux weten ze complexiteit en drinkbaarheid goed te combineren in hun wijnen met een breed aroma. Door de nog stevige taninnes en zuren kunnen de wijnen nog makkelijk 10 jaar de kelder in, maar als je ze voor die tijd voldoende lucht geeft laten ze al snel zien hoeveel potentie ze hebben.

    Madame de Beaucaillou is een moderne op zich zelf staande Bordeaux wijn met een klassieke knipoog. Ondanks dat deze gevinifieerd is in de kelders van Ducru-Beaucaillou betreft het geen tweede of derde wijn, maar een op zichzelf staand nieuw project.
    De visie die ze met deze wijn willen mee geven is een introductie tot de wijnmaaksignatuur van de familie Borie, hun visie en daarin een redelijke prijs voor een ambitieuze wijn. “Pleasure that goes right to the soul.”

    In deze wijn kom je kracht en elegantie tegen, toetsen van specerijen, kers, pruimen en cassis met voldoende grotendeels zachte tannines, zolang de wijn jong is wordt decanteren sterk aanbevolen.

    Schenk deze wijn met voldoende lucht zo ronde de 16-18 graden.

  • Goulée by Cos d’Estournel Médoc

    Na het drinken van een wijn als dit begrijp je gelijk waarom deze behoren tot de categorie ‘klassiekers’.
    In Bordeaux weten ze complexiteit en drinkbaarheid goed te combineren in hun wijnen met een breed aroma. Door de nog stevige taninnes en zuren kunnen de wijnen nog makkelijk 10 jaar de kelder in, maar als je ze voor die tijd voldoende lucht geeft laten ze al snel zien hoeveel potentie ze hebben.

    Ze gebruiken voornamelijk Merlot 73%, Cabernet Sauvignon 21% en Cabernet Franc 6%. De Cabernet Sauvignon geeft de wijn structuur en de Cabernet Franc nog net iets meer frisheid en elegantie terwijl Merlot ervoor zorgt dat het een zachte, drinkbare wijn blijft.

    Zoals ze zelf omschrijven ruik en proef je de zeebries die hier voorbij komt, maar die laat zich vooral zien in een toets van eucalyptus en een fijne frisheid. Daarbij ook toetsen van rood fruit, peper, cacao, tabak, pruim en cassis. De zijdezachte structuur met stevige ruggengraat en elegantie is een signatuur van Cos d’Estournel.

    Schenk deze wijn met voldoende lucht zo ronde de 16-18 graden. Decanteren is sterk aan te raden.

  • l'ilot de haut bergeron sauternes

    L’Ilot de Haut-Bergeron Sauternes

    L’Ilot is een Monopole van Haut-Bergeron, dit houd in dat zij de alleen eigenaar zijn van de wijngaarden op een eiland in de rivier Ciron die door de gemeente Sauternes heen loopt.
    Op dit eiland omringt met water ontstaat eerder ochtenddauw dan in de rest van de regio waardoor er al eerder een ‘nobele rotting’ ontstaat en de druiven dus eerder aangetast en geoogst kunnen worden wat weer zorgt voor meer frisheid in de wijn.

    In deze Sauternes ruik je geconfijte citroenschillen en proef je de abrikozen, perziken en citrusvruchten terug. Door het gebruik van 80% Semillion en 20% Sauvignon Blanc heeft de wijn vooral het karakter van de Semillion die altijd een toetsje van honing geeft in de smaak en wat bijenwas en stro in de geur.

    Schenk deze wijn gekoeld bij ganzenlever of een klassiek dessert zoals crêpes suzette, een dame blanche of juist een modern nagerecht met lemon curd en fijne frisse zuren.