Dit is waar je door producten in deze winkel kunt bladeren.
  • Plaatshouder

    Apollonio Laicale Chardonnay

    Een bijzondere witte wijn uit de hak van de laars, Salento. Het zuidelijkste puntje waar ze veel zonuren hebben en toch ook nog wel wat verkoelende wind uit zee.
    Een klimaat waar niet elke witte druif het naar zijn zin heeft, maar de Chardonnay toevallig goed aan slaat. De Laicale is een wijn die dus iets ‘gek’ is, doordat de Chardonnay van origine niet voorkomt in Zuid-Italië en de rijping niet plaats vind op eikenhouten- maar op acacia houten vaten. Waar het gebruik van Chardonnay nog relatief nieuw is, is het gebruik van acaciahouten vaten een traditie die hun voorouders al gebruikten.
    Deze wijn is daarin dus ook qua smaak heel anders dan je verwacht. Het ‘vettige’ van de Chardonnay ligt meer op achtergrond en is verruild voor wat meer frisheid, mineraliteit, notige toetsen, gedroogde abrikoos, mandarijn, hooi en zoals niet geheel onverwacht; acaciabloesem.
    Kortom, een complexe en gastronomische wijn die dankzij z’n aardse toetsen goed aansluit op de smaken van de herfst en winter.

  • Velenosi Montepulciano d'Abruzzo Conica

    Velenosi Montepulciano d’Abruzzo Conica MAGNUM

    De kleur van deze wijn is robijnrood. De geur van rijp donker fruit en een aantrekkelijke kruidigheid komt gelijk naar voren. De smaak is heerlijk sappig, met ook hier die lekker kruidige fruitigheid. Naast het sap heeft de wijn ook voldoende zuren en soepele tannines, wat zorgt voor een lekker pittige afdronk

  • inurrieta cuatrocientos crianza magnum

    Inurrieta Cuatrocientos Crianza MAGNUM

    Rijke, kruidige wijn uit Navarra, één van de mooiste wijnen van Inurrieta. Crianza is een kwaliteitsaanduiding die aangeeft dat de wijn een rijping heeft ondergaan in eikenhouten vaten en op de fles voordat deze verkocht mag worden.
    De wijn is qua smaak mooi fruitig en rijk met toetsen van bramen, kersen, drop, vanille, kokos en specerijen.
    Warm van smaak met zachte tannines die de wijn mooi inzetbaar maken in elk seizoen.

  • Kleine Schorre Auxerois

    Kleine Schorre Rivaner

    Rivaner is één van de meest succesvolle kruisingen tussen Riesling en Silvaner en bied het beste van beiden.
    De wijn is fris met verfijnde citrustoetsen, iets zilt-mineraligs, kruidig en aromatisch. Daarbij een licht fruitig karakter maakt deze wijn een allround begeleider van vele voorgerechten.
    Zeeuwse trots op de kaart!

  • johner weisser burgunder "sj"

    Johner Weisser Burgunder “SJ”

    De witte topwijn van Johner! In het zuiden van Duitsland is het niet meer de Riesling die zorgt voor de mooiste witte wijnen, maar zijn het de Burgunders die bepalen. Weissburgunder zorgt daarbij voor de meeste verfijning. In de Elzas wordt deze druif nog Pinot Blanc genoemd, maar de mooiste exemplaren komen inmiddels uit Duitsland.
    Bij een wijnmaker als Johner is die druif in uitstekende handen en wordt er een variatie gemaakt die verfijnd en complex is met een flinke dosis kracht zoals ze die in Frankrijk niet kennen.
    Doordat de wijn rijpt op zowel gebruikte als nieuwe grote eikenhouten vaten kom je toetsen tegen van vanille, kaneel, speculaas, rijpe appel en nootmuskaat in de geur.
    In de smaak vervolgt de kruidigheid met briochetoast, frisse citrus en bloemen, rijp wit fruit en enorme lengte. Deze elegante wijn wordt met iets kelderrijping alleen nog maar lekkerder.
    Een wijn om een gast écht mee te verrassen en die bij vele gerechten verschillende gezichten zal laten zien.

  • Johner Saint Patrick Rosé Beerenauslese

    Een natuurlijk zoete wijn. Natuurlijk doordat de druiven voor deze wijn overrijp zijn geoogst en zoveel suiker bevatten dat ze die niet meer vergist krijgen.
    De Duitse wijnbouw kent een ladder als het gaat om zoetheid, hoe later de druiven geoogst, hoe meer suiker en dus ook hoe zoeter de wijn. Voor deze wijn hebben ze de Spätburgunder (Pinot Noir) laten hangen tot er een natuurfenomeen is ontstaan. Dit houd in dat er gewacht wordt tot er laat in het jaar, zo rond begin november er ochtenddauw ontstaat waarin de Botrytis schimmel zich kan ontwikkelen en zich vervolgens een weg eet door het schilletje van druiven heen, hier kan in zeer korte tijd zeer veel vocht uit ontsnappen, waardoor er kleine krentjes overblijven met enorm geconcentreerd sap. Als hier vervolgens wijn van gemaakt wordt dan is deze zoet en ontzettend geconcentreerd, maar door de verhoogde concentratie aan zuren ontstaat hier een balans in tussen beiden.
    In de geur, toetsen van aardbei en framboos, rozenblaadjes en kruisbessen.
    In de smaak vervolgt dit met een fijne balans in de zuren, honing en bloemen.
    Zeer verfijnde, complex zoete wijn die goed aansluit op klassieke pavlova, aardbeien met vanille eis, variaties op crèpes suzette met rood fruit en tarte-tatin des pommes.

  • Schumann-Nägler Riesling ‘Oscar’

    Modern uitgevoerde fles doet ook een dito wijn vermoeden. Licht citroengeel van kleur, een aromatisch boeket van tropisch fruit, bloemen en frisse citrus komen je tegemoet in de geur.
    In de smaak is de wijn speels en aromatisch met het herkenbare appel en citrus van de riesling, zacht fruit en een mooie minerale elegantie.
    Verfijnd en speels, past goed bij de Aziatische keuken, maar zeker ook de klassiek Franse en laat zich dus ook perfect inzetten als eerste wijn in een arrangement.

  • Domaine Bourdon Mâcon-Pierreclos

    Op en top Mâcon van het hoogste niveau! Pierreclos is een dorp binnen de Mâconnais dat zich naast het grote Roche-Solutré bevind. Om deze rots heen worden de mooiste wijnen gemaakt van de zuidelijke Mâconnais. Pierreclos is tevens ook één van de oudste wijndorpen van de gehele Bourgogne.
    De wijn is licht goudgeel van kleur en daagt uit met in de geur sinaasappelschil, laurier en bloesem.
    In de smaak komt dit overeen met frisse citrus, brioche en een zachte toets van honing.
    Gastronomisch en elegant, een wijn die prachtig ontwikkeld in het glas.

  • domaine bourdon beujolais villages blanc

    Domaine Bourdon Beaujolais-Villages Blanc

    Witte Beaujolais?! Een verassing voor velen, een liefde bij de kenners. Deze wijn klasseert zich nog in Bourgogne, maar dan wel het zuidelijke Beaujolais dat bekend staat om zijn rode wijnen.
    Slechts 10% van de aanplant in Beaujolais is wit, sinds 2009 is de enige toegestane witte druif hier Chardonnay. Voor Chardonnay zijn we gelukkig in goede handen bij de familie Bourdon.
    Deze wijn kenmerkt zich in de Bourdon stijl, maar is iets lichtvoetiger. Evengoed wel het mooie lauriertoetsje, de frisheid en een licht aards karakter.

  • Domaine Normand Bourgogne Aligoté

    Let op, bij deze Bourgognewijn gaat het niet om de Chardonnay, maar om de Aligoté! De minder bekende inheemse witte druif die iets moeilijker rijpt en daardoor vaak als inferieur wordt gezien.
    Hier maken ze evengoed beeldschone wijnen van, maar wel een stukje anders. Aligoté kenmerkt zich door de frisse zuren en het zuivere lichtvoetige karakter, wat groene nuances en een fijne mineraliteit.
    Een wijn die goed aansluit op salades en zeefruit, grapefruit en magere vleesvoorgerechten.

  • Domaine Normand Pouilly-Fuissé Climats

    Klassieke Bourgognewijn in hart en nieren. Het zuidelijke Mâconnais is bekend om zijn mooie Chardonnay wijnen, waarvan de meest gerenommeerde uit het kleine gebiedje Pouilly-Fuissé komen.
    Zoals bij elke wijn uit de Bourgogne staat op dit etiket dus niet de naam van de druif, maar van de plaats waar deze vandaan komt. De druif is namelijk ondergeschikt aan de ‘Terroir’, die bepaalt de uiteindelijke smaak van de wijn.
    Climats staat voor een wijngaard van 1,6 Ha die een andere ligging heeft dan de andere wijngaarden en dus ook een wijn verzorgt die anders is dan de gebruikelijke Pouilly-Fuissé.
    Mooi strogeel van kleur met in de geur een duidelijk bloemige toets, wat wit fruit en een beetje vanille dankzij de rijping van 12 maanden op eikenhouten vaten. In de smaak een volle rijke wijn met genoeg frisheid en citrus toetsen, weelderig en krachtig met een mineraliteit, sinaasappelschil en laurier in de afdronk.

  • Di Sipio Rosé ‘Setterose’ Cerasuolo d’Abruzzo

    Deze prachtig fuchsia gekleurde rosé komt uit Cerasuolo d’Abruzzo. Één van de meer onderscheiden wijnregio’s met herkomstbenaming in de Abruzzen en gemaakt van de meeste gebruikte druif in deze regio: Montepulciano.
    De Montepulciano druif is inheems voor deze regio en geniet van de koele lucht uit de Appenijen en de wind uit zee die samen zorgen voor een relatief koel klimaat.
    Het voordeel van dit iets koelere klimaat is dat er in de wijn meer frisheid over blijft die nodig is om lekker drinkbaar te blijven.
    Naast de fijne zuren kom je in de smaak mineraliteit en een toets tegen van rozenblad en viooltjes, framboos, rood fruit en een licht kruidige afdronk.

  • Domaine Normand Pouilly-Fuissé 1er Cru ‘Au Vignerais’

    Klassieke Bourgognewijn in hart en nieren. Het zuidelijke Mâconnais is bekend om zijn mooie Chardonnay wijnen, waarvan de meest gerenommeerde uit het kleine gebiedje Pouilly-Fuissé komen.
    Zoals bij elke wijn uit de Bourgogne staat op dit etiket dus niet de naam van de druif, maar van de plaats waar deze vandaan komt. De druif is namelijk ondergeschikt aan de ‘Terroir’, die bepaalt de uiteindelijke smaak van de wijn.
    Premier Cru wijn, een stapje hoger, een  stapje beter, verwacht hierin meer smaak en concentratie. Elke wijngaard verzorgd een andere smaak, in dit geval een wijn met veel structuur en kracht, mineraliteit en dikte. Nu al lekker, maar heeft nog een hele mooie toekomst voor zich.
    Mooi strogeel van kleur met in de geur een duidelijke toets van het hout, honing, kruiden en citrus komen je tegemoet. In de smaak proef je eveneens vanille, maar dit maakt al snel plaats voor een toets van briochetoast, citroenschil, sinaasappel, laurier, abrikoos, rijpe appels en hazelnoot.

  • Torello Corpinnat Pàl-Lid Brut Rosé

    Deze prachtige zalm-roze Corpinnat is uniek in uitmonstering én smaak. Gemaakt van de Macabeo en Pinot Noir, beiden toegestane druivenrassen voor de productie van Corpinnat.
    Deze wijn rijpt minimaal 18 maanden Sur Latte op het gistbezinksel om aan rijkdom te winnen. Daarna krijgt de wijn een traditionele tweede gisting in de fles waar de bubbels door ontstaan.
    Zeer fijne mousse met toetsen van rozenblad en rood fruit, perzik, citrus, toast en noten. De smaak blijft ontwikkelen met meer aardbeien toetsen en wordt rijker naarmate deze langer in het glas zit.
    Zeer uitdagend glas!

  • uibel apertus gv orange (kopie)

    Uibel MySexyMF Orange

    Nieuw & bijzonder project van Leo, maar wel met enorme potentie. MySexyMF is een unieke wijn die modern oogt en opvalt. De productiewijze is net zo uniek.
    Zelfs met een notitieblok erbij is Leo haast onvolgbaar, voor deze wijn haalt hij al zijn creativiteit en expertise uit de kast.
    Het merendeel bestaat uit Müller-Thurgau, een druivenras dat onbekend klinkt, maar een belangrijk deel van het Duits-, Oostenrijkse wijnbouwareaal siert. Deze Müller-Thurgau is iets eerder rijp dan zijn andere druiven en wordt met de hand geoogst als deze optimaal rijp is. Dit gebeurt uiterst voorzichtig om vervolgens de hele trossen in een tank onder druk te kunnen laten vergisten en dus zo veel mogelijk smaak en kleur uit de druiven te halen, zónder de tannines. Nadat de gisting bijna klaar is wordt hier een deel van de Frühroter Veltliner aan toe gevoegd van het vorige oogstjaar die zich op dat moment nog in de amfora bevind. Dit geeft vervolgens meer structuur aan de wijn. Als laatste voegt Leo hier nog een klein beetje Grüner Veltliner van het jongste oogstjaar aan toe om frisheid en fruitigheid te garanderen.
    Een doordrinkbare orangewijn, met veel compexiteit die 100% goed in elkaar zit.

  • Uibel Sucette Rosé

    Één van de wijnen van de nieuwe stroming rosé die er tegenwoordig gemaakt worden. Wat rijker van kleur en met meer tannine, dit maakt deze ‘nieuwe’ rosé’s bijzonder gastronomisch en perfect inzetbaar op het hogere niveau met vegetarische gerechten.

    Deze Sucette heeft in de smaak en in de geur duidelijke secundaire aroma’s dankzij de vergisting en de rijping van een jaar op Amfora. Daarbij ook veel aardbei, kruiden, peper, paprika en in de finale een klein bittertje met zacht rood fruit. Speels karakter tussen het fruitige en aardse maken dit een bijzonder interessant glas wijn.

  • fattoria coroncino ganzerello rosso

    Fattoria Coroncino Ganzerello Rosso

    Dat de familie zijn eigen weg en plan trekt is een zekerheid. Kwaliteit begint in de wijngaard en dat is iets waar ze hier fier in te werk gaan.
    Al decennia lang zijn ze trotse voorlopers van biologische wijnbouw met samenwerking van veel biodiversiteit. Lage opbrengsten zorgen voor geconcentreerde wijnen.
    Voor deze rode wijn maken ze gebruik van de inheemse Sangiovese, een raspaard binnen de Italiaanse wijnbouw die zorgt voor wijnen met fijne zuren, elegantie, kersen, fijne tannines en een lichte kruidigheid. Hier is in dit geval 5% Syrah aan toegevoegd, tevens toegestaan volgens de wijn wetgeving. Dit wordt gedaan als ware van een ‘peper&zout effect’, iets meer kruiding van de wijn om de smaken iets spannender te maken. In de kelder heeft deze wijn 2 jaar mogen rusten op grote gebruikte eikenhouten vaten.
    Een verleidelijke, zachte rode wijn met toetsen van kersen, rozenbottel, jeneverbes, wilde kruiden en specerijen.

  • fattoria coroncino ganzerello rosso

    Fattoria Coroncino Ganzerello Rosso MAGNUM

    Dat de familie zijn eigen weg en plan trekt is een zekerheid. Kwaliteit begint in de wijngaard en dat is iets waar ze hier fier in te werk gaan.
    Al decennia lang zijn ze trotse voorlopers van biologische wijnbouw met samenwerking van veel biodiversiteit. Lage opbrengsten zorgen voor geconcentreerde wijnen.
    Voor deze rode wijn maken ze gebruik van de inheemse Sangiovese, een raspaard binnen de Italiaanse wijnbouw die zorgt voor wijnen met fijne zuren, elegantie, kersen, fijne tannines en een lichte kruidigheid. Hier is in dit geval 5% Syrah aan toegevoegd, tevens toegestaan volgens de wijn wetgeving. Dit wordt gedaan als ware van een ‘peper&zout effect’, iets meer kruiding van de wijn om de smaken iets spannender te maken. In de kelder heeft deze wijn 2 jaar mogen rusten op grote gebruikte eikenhouten vaten.
    Een verleidelijke, zachte rode wijn met toetsen van kersen, rozenbottel, jeneverbes, wilde kruiden en specerijen.

  • Fattoria Coroncino Gaiospino Verdicchio Superiore

    Fattoria Coroncino Gaiospino Verdicchio Superiore MAGNUM

    Intens strogele kleur met gouden nuances. De geur is weelderig en rijk aan aroma’s van zanddeeg, gele appel en gedroogde abrikoos. In de mond geeft de wijn een indrukwekkende rijkdom aan smaken en structuren: volheid en dikte worden perfect in balans in gehouden door zachte, opwekkende zuren. Een geweldige wijn die zich aan tafel opmerkelijk goed weet te voegen naar een veelheid van gerechten. Karaffeer de wijn vooraf, zodat ze de tijd krijgt om haar weelde te ontvouwen.

  • christina hugl rosa pet nat pinot noir

    Christina Hugl Rosa Pet Nat Pinot Noir

    Zeer smakelijke elegante parelwijn. Heerlijk van geur krachtig van smaak en verfrissend in de afdronk. Mooi bloemig en licht rood fruit.

  • christina hugl rosa pet nat pinot noir (kopie)

    Christina Hugl Golden Pet Nat Neuburger

    Zeer smakelijke elegante parelwijn. Heerlijk van geur krachtig van smaak en verfrissend in de afdronk. Zacht fruitig met een bloemige honingachtige kruidigheid. Fijne citrus houd deze mousserende wijn opwekkend.

  • bersano 'cremosina' nizza

    Bersano ‘Cremosina’ Nizza

    Een Barbera met de ‘wow-factor’. Terroir is hier leidend voor de kwaliteit van de wijn, vandaar dat de gemeente Nizza in 2017 een DOCG status heeft gekregen voor haar kwaliteitswijnen. Als vanzelfsprekend is het dus ook niet de Nebbiolo die in deze gemeente de hoofdrol krijgt, maar juist de Barbera. Doordat Barbera geen bijproduct is, maar juist leidend in Nizza komt hier een grotere kwaliteit vandaan dan gebruikelijk.
    Cremosina is de naam van de wijngaard voor deze wijn met een perfecte ligging op het zuiden en zuid-westen op 250 meter hoogte, dit zorgt voor koele nachten en warme dagen waardoor de druiven meer aromastoffen kunnen ontwikkelen tijdens de rijping.
    In de wijn, het kenmerkende floraal, fruitige karakter van Barbera, maar er gebeurt veel meer, aardse toetsen, kruidigheid, specerijen. Dikte en elegantie kenmerken deze wijn. Barbera zoals het bedoeld is, nu al lekker, bij voorkeur uit een karaf, maar kan ook nog jaren in de kelder verder rijpen.
    Combineer deze wijn met kalfsvlees, hert en paddenstoelen.

  • titos de paraje garnacha

    Titos de Paraje Garnacha

    De zorg van de wijngaard resulteert in gezonde druiven die borg staan voor een eerlijke zuivere wijn. De Garnache geeft gulle wijnen met fruitindrukken zoals pruim en bosbes. De structuur is vlezig en blijft interessant door een fijne frisheid in de afdronk. Een heerlijk glas Spaanse wijn.

  • nomad sauvignon blanc

    Nomad Sauvignon Blanc

    Een Sauvignon Blanc zoals we die graag zien: licht van kleur, stuivend in de geur en lekker sappig fris van smaak. Een prettige frisheid en een zacht bittertje in de afdronk. Watr een leuk glas wijn!!