• Chateau Partarrieu Sauternes

    Chateau Partarrieu Sauternes

    De prachtige goud gele kleur maakt je nieuwsgierig. De wijn blijft aan het glas hangen en is zeer geconcentreerd. De geur is verleidelijk met hints van tropisch fruit, pouriture zacht vanille.De smaak is intens zeer aangeneem zoet en zeer rijk. De prettige zuren houden de wijn fris en spannend. De afdronk is zeer lang. Een prachtig glas Sauternes.

  • l'ilot de haut bergeron sauternes

    L’Ilot de Haut-Bergeron Sauternes

    L’Ilot is een Monopole van Haut-Bergeron, dit houd in dat zij de alleen eigenaar zijn van de wijngaarden op een eiland in de rivier Ciron die door de gemeente Sauternes heen loopt.
    Op dit eiland omringt met water ontstaat eerder ochtenddauw dan in de rest van de regio waardoor er al eerder een ‘nobele rotting’ ontstaat en de druiven dus eerder aangetast en geoogst kunnen worden wat weer zorgt voor meer frisheid in de wijn.

    In deze Sauternes ruik je geconfijte citroenschillen en proef je de abrikozen, perziken en citrusvruchten terug. Door het gebruik van 80% Semillion en 20% Sauvignon Blanc heeft de wijn vooral het karakter van de Semillion die altijd een toetsje van honing geeft in de smaak en wat bijenwas en stro in de geur.

    Schenk deze wijn gekoeld bij ganzenlever of een klassiek dessert zoals crêpes suzette, een dame blanche of juist een modern nagerecht met lemon curd en fijne frisse zuren.

  • l'ilot de haut bergeron sauternes (kopie)

    Soleil d’Arche Sauternes

    Soleil d’Arche is in eerste instantie op de markt gebracht als tweede wijn van het Château met een modern oogpunt en moderne uitmonstering. Met deze verjonging in stijl hebben ze echter een wijn weten te produceren die de klassiekere ‘hoofdwijn’ passeert in smaak en kwaliteit.

    De wijn wordt gemaakt van 85% Semillion en 15% Sauvignon Blanc. Zeer lage opbrengsten zorgen ervoor dat het een bijzonder geconcentreerde wijn wordt die na haar rijping van 6 maanden op eikenhouten vaten nog krachtiger is. Onmiskenbaar blijft de mooie frisheid die dit complementeert.
    In deze wijn kom je toetsen tegen van kweeperenjam en lychee met sinaasappelschil en citroentjes. Licht exotisch met groene appel en bijenwas.

    Bijzonder goed gastronomisch in te zetten bij ganzenleverterrines, hartige gerechten met suikerbrood in combinatie, desserts met veel concentratie en zuren en probeer een sauternes vooral is met een rijke roodflora of blauwader kaas.