• Domaine De L'Espigouette Vacqueyras

    Domaine De L’Espigouette Vacqueyras

    De kleur van de wijn is dieprood tot donkerpaars en intens. In de neus laat de wijn voor vooral de kruidigheid van laurier, rozemarijn en tijm zien voor vele herkenbaar als “garrigue”. Na enige beluchting volgt een explosie van zwarte bessen en gekonfijte kersen. De smaak is gul en krachtig. In de aanzet geeft de sappigheid direct plezier. De stevige tannines hebben baat bij enige beluchting, maar ze geven de wijn vervolgens een goede structuur die zorgt voor een balans tussen kracht en frisheid. Heerlijk bij geroosterd vlees met Provencaalse kruiden.

  • Domaine de l'Espigouette Plan de Dieu

    Domaine de l’Espigouette Plan de Dieu

    Mooie dieprode kleur met een vleugje paars. In eerste instantie ruik je vooral wat spicy kruiden (nootmuskaat, laurier ) en vers donker fruit, maar na een beetje lucht smelten deze mooi samen tot een aangenaam subtiele zwoelheid. De sappige volheid die je bij een dergelijke geur verwacht, is in de aanzet zeker aanwezig, maar al snel breken daar verrassend goede zuren doorheen die de wijn een prettige lichtvoetigheid geven. In de afdronk laten pittige tannines nog even hun tanden zien. Heerlijk bij langzaam gegaard lamsvlees

  • Domaine la Décelle Valréas Blanc

    Domaine la Décelle Valréas Blanc

    De licht gele kleur geeft een gouden glans in het glas. De uitnodigende geur geeft indrukken van rijpe mango, marsepein, amandel en een opvallende kruidigheid die doet denken aan witte peper. De smaak is mondvullend, sappig en bevat vele rijpe tonen die heerlijk tot hun recht komen door de ondersteuning van de frisse zuren. De afdronk is lang en complex.

  • Domaine Carmignan Côtes du Rhone Blanc

    Domaine Carmignan Côtes du Rhone Blanc

    Deze wijn is gemaakt van een blend van 3 van de klassieke witte druivenrassen uit de Rhône zijnde Viognier, Roussane en Clairette Blanche. Een bloemige wijn met een mooie balans tussen de zuren en de bloemige tonen. De herkenbare geur van perzik en abrikoos door de Viognier, aangevuld met wat citrustonen van de Roussanne en de Clairette Blanche en een mooie structuur door wat schilinweking.

  • Domaine Les Evigneaux Rasteau

    Domaine Les Evigneaux Rasteau

    Deze wijn heeft een zeer complexe neus met een mooie mix van primaire aroma’s zoals zwarte bessen en framboos naast secundaire aroma’s zoals vanille en ceder door de opvoeding in nieuwe Franse eiken houten vaten van 228 liter. De smaak is vol en vlezig met een goede lengte en robuuste, maar goed geïntegreerde tannines die ervoor zorgen dat deze wijn na enkele jaren flesrijping alleen nog maar mooier wordt (als u zo lang kunt wachten).

  • Château Maucoil Châteauneuf-du-Pape Tradition

    Château Maucoil Châteauneuf-du-Pape Tradition

    De kleur van de wijn is diep robijn rood en in de geur vinden we mooi zwart fruit en uiteraard de kruidige tonen mede door de invloed van de Syrah druif. Fijne balans tussen fruit, kruidigheid, alcohol en tannine en een wijn met een prachtige lengte.

  • Château Maucoil Châteauneuf-du-Pape Privilege

    Château Maucoil Châteauneuf-du-Pape Privilege

    De wijn is zeer diep robijn rood van kleur en heeft in de neus de geur van zwart fruit, zwarte olijven, laurier, diverse fijne kruiden en de voor het zuiden van Frankrijk bekende geur van “garrigue”, een geur die doet denken aan een mix van rozemarijn en thijm, kruiden die in deze regio overal groeien. Een zeer geconcentreerde smaak met rijpe en ontwikkelde tannine, fijne zuren en extreme lengte.

  • Château Maucoil Côtes-du-Rhône-Villages Rouge

    Château Maucoil Côtes-du-Rhône-Villages Rouge

    De wijn heeft een medium diepe robijnrode kleur en heeft de geur van laurier, bosvruchten, zwarte bessen, pruimen, bos, kersen en licht “garrigue”, een geur die veel voorkomt in het zuiden van Frankrijk en ontstaat door o.a. Thijm en Rozemarijn wat hier in het wild groeit. In de smaak is de wijn rijk en geeft ondanks de goede tannine structuur een zacht mondgevoel door onder andere de malolactische vergisting, de intergratie van de tannine en de juiste balans tussen de zuren en het geconcentreerde fruit. Prachtige lengte.

  • Château Maucoil Châteauneuf-du-Pape Tradition Blanc

    Château Maucoil Châteauneuf-du-Pape Tradition Blanc

    In de neus is de wijn rijk en licht rokerig, maar met fijne frisse citrus tonen. In de smaak is de wijn mondvullend en complex met primaire aroma’s zoals limoen, citroen, wat rijper fruit en licht vuursteen. Daarnaast heeft de wijn wat secundaire aroma’s zoals toast door wat lie opvoeding en heel subtiel hout. De wijn is strak droog en heeft een waanzinnig lange afdronk.

  • Domaine la Décelle Valréas Rouge

    Domaine la Décelle Valréas Rouge

    Deze diep rood gekleurde wijn heeft een rijke neus met veel rood fruit, marsepein, kruidigheid en na enige tijd in het glas wat hints van cacao. In de smaak heerlijk rijp rood fruit, aarbeienjam en chocolade tonen. Mooie lengte met een goede balans tussen rijpheid en frisse zuren en een zachte tannine structuur.

  • Domaine de Coyeux Elegans

    Domaine de Coyeux Elegans

    De wijn is licht goudkleurig en toont in de geur veel primaire aroma’s zoals passievrucht, perzik, abrikoos, sinaasappelschil, manderijn, citrus en witte bloemen. In de smaak is de wijn zoet met primaire aroma’s van steenfruit, honing en witte bloemen, maar is prachtig in balans door de aanwezigheid van mooie zuren. Daarnaast wat secundaire aroma’s zoals wat romigheid door wat rijping op de lie. Zelfs iets tertiairs zoals marmelade door de fles rijping.

  • Domaine de Coyeux Enigmae

    Domaine de Coyeux Enigmae

    De wijn is amber van kleur. In de neus vinden we tonen van gekristalliseerde citroen en een hint van gekristalliseerde perzik die geassocieerd worden met een vleugje gekristalliseerde mandarijn en een discreet vleugje schil. In de smaak is de wijn fruitig, evenwichtig met aroma’s van gekristalliseerde rode kersen, citroen en toetsen van gekristalliseerde aardbei, evenals een subtiele hint van violet snoep en discrete hints van perzikbloemen (op de achtergrond).

  • Château Bizard ‘Montagne de Raucoule’

    Montagne de Raucoule is de naam van de wijngaard waar de druiven voor deze cuvée staan aangeplant. Château Bizard maakt bewust gebruik van de glooiende heuvels en hellingen voor een ideaal watermanagement. Door de wind die hier doorheen raast hebben ze geen oververhitting van de druiven, gras tussen de rijen met wijnstokken zorgt ervoor dat er genoeg water vast gehouden wordt en er meer biodiversiteit voorkomt, wat de wijngaard ten goede komt.

    De wijn is gemaakt van de Grenache en de Syrah. Grenache word vergist op RVS en daarna gerijpt op betonnen vaten, de Syrah vergist op RVS en rijpt op Franse eikenhouten vaten.
    Dit zorgt ervoor dat het wel een volle rijke wijn is, zacht en kruidig met voldoende toetsen van kersen en bramen.

    Heerlijk bij vele vleesgerechten door de balans tussen frisheid en kruidigheid.

  • Château Bizard ‘Blanc d’Amour’

    Blanc d’Amour is een elegante witte wijn uit het Rhône dal, zo zie je er niet veel! Vaak hebben de witte druiven in deze regio last van de warmte, maar met de juiste manier van aanplanten en iets hoger gelegen wijngaarden kunnen hier evengoed fijne wijnen gemaakt worden.

    De druiven die gebruikt worden voor deze wijn zijn: Grenache Blanc, Viognier, Marsanne en Rousanne. Alle 4 inheems voor de regio en berucht om hun potentie tot kwaliteitswijnen. Elegantie en bescheidenheid is daarvoor het code-woord. Lage opbrengsten zorgen voor gezondere druiven met meer aroma-stoffen, veel wind door de wijngaard en goed watermanagement zorgen voor voldoende koeling in de wijngaard waardoor meer frisheid blijft behouden.

    Citroengeel van kleur, valt deze wijn vooral op in geur doordat deze eruit stuift, met een zachte kruidigheid, licht bloemig, honingkruiden, perzikjes, mandarijn en kweepeer. In de smaak is ze ook mooi mineraal met een licht kruidig bittertje in de afdronk. Een complexe wijn die zich goed laat aansluiten bij diverse Mediterrane visgerechten en vegetarische gerechten met milde Aziatische invloeden.

    Schenk deze wijn vooral niet te koel en geef de wijn ook voldoende lucht om het beste naar voren te komen.

  • Vignobles David ‘Canopée’ Nature

    Canopée is de naam van deze bijzondere cuvée door de hogere ligging op hellingen die vooral avondzon meepakken. Hierdoor krijgt de loofwand voldoende zon voor fotosynthese en kunnen ze de vroegrijpende druiven zelfs al in augustus oogsten. Dit zorgt voor frisheid in de wijn en een laag alcoholpercentage van slechts 12,5%.

    Het gedeelte natuurwijn houd in dit geval in dat de wijn ongefilterd en ongeklaard is gebotteld zonder toevoeging van sulfieten. De filosofie achter het succes van deze wijn is dat dit lukt door de levende gezonde biologische bodem en de grotere hoeveelheid fotosynthese.

    De Canopée wordt gemaakt van 60% Cinsault en 40% Grenache Noir. De dominante Cinsault is over het algemeen iets minder bekend, maar kan het best vergeleken worden met een Mediterrane variatie op de Pinot Noir die bestand is tegen hitte en zelfs gezien wordt als één van de grote oplossingen voor de wijnbouw in de strijd met klimaatverandering.
    Deze druif behoud goed zijn zuren en geeft fijne toetsen van rode bessen, cassis en een zachte kruidigheid. De Grenache voegt daar een toetsje van braam en kersen aan toe met zwarte peper.

    De wijn vergist en rijpt enkel op betonnen vaten met een epoxie-binnenlaag om zo wel een rijpingseffect te ondergaan maar zonder de smaak van een eikenhouten vat.

    Canopée is een wijn met een grote factor drinkbaarheid die goed aansluit op lamsvleesgerechten, geroosterde smaken van de barbecue, charcuterie en met name witflora kazen.

    Schenk deze wijn tussen de 16-18 graden uit grote glazen waarin de wijn voldoende lucht krijgt om te ontwikkelen in het glas.

     

  • Vignobles David ‘Le petit David’ Côtes du Rhône

    Le petit David is een knipoog naar zijn doorgaans serieuze wijnen. In dit geval is het namelijk een wijn die vooral bedoeld is om ‘gewoon lekker’ te zijn.

    Hiervoor zijn de traditionele Rhône druivenrassen Grenache, Syrah en Mourvèrdre gebruikt. De productiemethode is eveneens traditioneel, zo wordt er met de hand geoogst waardoor de selectie van het fruit al beter is nog voordat ze wijn gaan maken. Daarbij word ook alleen gebruik gemaakt van de eigen natuurlijke gisten om zo dus ook een puurdere smaak over te houden die hoort bij deze wijn en deze druivenrassen.
    De wijn ondergaat voor het persen weliswaar een koele inweking van de schillen om daar ook zoveel mogelijk smaak, kleurstoffen en gist uit te halen. De rijping na de vinficatie wordt ondergaan op ruwe cementen vaten, hierin krijgt de wijn wel de kans om ontwikkelingsaroma’s te krijgen, zachter te worden en iets aardser over te komen.

    Het blijft vooral mooi rijp rood fruit dat je proeft met een kruidige achtergrond van zoethout, laurier, peper en nootmuskaat.

    Schenk deze wijn licht gekoeld bij stoofgerechten en rijke kazen bij voorkeur uit een grote karaf.