• Schumann-Nägler Riesling Reserve

    Schumann-Nägler Riesling Reserve

    Bleekgeel van kleur. De geur is verfijnd met lichte tonen van bloesem en limoen. In de smaak is de wijn beendroog met fijne zuren en een fraaie mineraliteit. Lichtvoetig en zeer zuiver in de afdronk.

  • Schumann-Nägler Weissburgunder

    Schumann-Nägler Weissburgunder

    Bleekgeel van kleur. De geur is fris en licht, met aroma’s van appel, peer met heel licht exotisch randje. In de smaak gaan deze aroma’s heel lekker samen met mooie zuren die ook een heel klein prikkeltje op de tong geven. Dit benadrukt het lichte verfrissende karakter van deze wijn. Heerlijk als aperitief of bij een lichte salade.

  • Schumann-Nägler Riesling 'Rothenberg' Erstes Gewächs

    Schumann-Nägler Riesling ‘Rothenberg’ Grosses Gewächs

    Het betreft hier een Riesling van de kwaliteit Grosses Gewächs. Één van de hoogste kwaliteiten binnen de Duitse wijnbouw, zo kan je vrij vertaald ook wel zeggen dat Erste Lage de Premier Cru is van Duitsland en Grosses Gewächs de Grand Cru van Duitsland. Letterlijk vertaald beteken ze hetzelfde al verschild de wetgeving hier uiteraard wel in. Zo moet er rekening gehouden worden met een beperkte opbrengst en met de hand geoogst worden voor een betere selectie van het fruit en zijn de percelen streng afgebakend. Grosses Gewächse wijnen moeten ook een verplicht gedeelte rijpen voordat ze verkocht mogen worden. Een deel hiervan is gestart in grote oude eikenhouten vaten en geëindigd met een rijping in de fles om er voor te zorgen dat de wijn tot rust komt en mooi in balans is qua zuren en smaken.

    Verschillende fruitaroma’s zoals rijpe appel en perzik, limoen en jasmijn. Slechts een vleugje hout, veel structuur en een mooie lange afdronk.
    Een wijn uit de absolute eredivisie.

  • Schumann-Nägler ‘Supranova’ Riesling Sekt 2019

    Supranova is het meesterwerk Schumann-Nägler als het gaat om hun mousserende wijnen oftewel Sekt, zoals in Duitsland de betere mousserende wijnen worden genoemd.

    In Duitsland kennen ze net als in Frankrijk een rijke traditie als het gaat om mousserende wijnen, al  zijn ze daar in Duitsland wel iets verder in gegaan met betrekking tot het experimenteren in productiemethodes. Zo maken ze hier wijnen op dezelfde manier als Prosecco, met de Charmat-methode en op dezelfde manier als Champagne, de Traditionele methode. Op het rugetiket vinden we vaak meer informatie om duidelijkheid te geven over hoe de wijn zijn mousse heeft verkregen.

    In dit geval betreft het de traditionele methode ‘Traditionelle Flaschengärung’. Dit houd in dat ze beginnen met het maken van een stille wijn, in dit geval van de Riesling druif. Daarna bottelen ze de wijn inclusief het gistbezinksel met nog een klein beetje rietsuiker en laten ze deze nog 36 maanden mee rijpen met de wijn. Hierna keren ze de flessen op hun kop en worden deze regelmatig een kwartslag gedraaid om ervoor te zorgen dat het gistbezinksel de hals in zakt, deze bevriezen ze en dan schieten ze het kroonkurkje dat er dan nog op zit af, inclusief het gistbezinksel. De wijn heeft dan al een lichte mousse. Hier wordt weer een klein beetje nieuwe wijn aan toe gevoegd om het ‘verloren’ gedeelte weer bij te vullen met nieuwe wijn en een klein beetje suiker. Nu gaat er pas een kurk op met een Muselet, het ijzeren kooitje dat ervoor zorgt dat de kurk er niet afschiet. De laatste nog levende gistcellen zetten ook deze suikers om in koolzuur en met een nog een klein beetje flesrijping krijgt de wijn een mooie zachte, maar volhoudende mousse.

    Zeer zuiver van smaak, verschoond je smakenpallet voor of ná een maaltijd. Je komt hier veel complexe smaken in tegen zoals briochetoast, amandel, hazelnoot, citroenschil, limoen, rijpe appel, iets tropisch fruit, jasmijnbloesem en sinaasappel. Fijne mousse en een romige textuur maken dit een perfecte begeleider van een schaal oesters of bijvoorbeeld een kaasplateau.

    Helaas is deze exclusieve wijn slechts zeer beperkt beschikbaar.