• Bossotti Rifletti

    Bossotti Rifletti

    Aan de basis van deze bijzondere rosé wijn staat de nebbiolo druif, aangevuld met barbera. De geur is krachtig, met eerder aardse, kruidige aroma’s dan fruit. Ook de smaak is verrassend krachtig voor een rosé. Veel concentraat en een indrukwekkende structuur. De afdronk is lang en bevat een prettige frisheid. Drink hem gekoeld, maar zeker niet te koud, zodat de smaak optimaal tot z’n recht kan komen.

  • Bossotti Langhe Arneis

    Bossotti Langhe Arneis

    De kleur is helder, bleekgeel. De geur is aromatisch, fris maar ook ietsje rijp. In de smaak komen zachte fruitaroma’s van peer en rijpe appel naar voren, maar ook wat venkelkruid. Frisse maar prettige zuren blijven lang hangen. In de afdronk komt een klein, zacht bittertje naar voren die de wijn wat stevigheid geeft.

  • Bossotti Barbera d'Asti superiore

    Bossotti Barbera d’Asti superiore

    Mooi rood van kleur met een rozerode rand. De geur bevat tonen van donker fruit en bittere chocola. In de sappige smaak worden deze aroma’s ook goed waargemaakt. Daarbij is de wijn goed gestructureerd en is de afdronk mooi lang en harmonieus. Klasse.

  • Bossotti Barbera Magnum

    Bossotti Barbera Magnum

    Mooi rood van kleur met een rozerode rand. De geur bevat tonen van donker fruit en bittere chocola. In de sappige smaak worden deze aroma’s ook goed waargemaakt. Daarbij is de wijn goed gestructureerd en is de afdronk mooi lang en harmonieus. Klasse

  • Bossotti Langhe Nebbiolo

    Bossotti Langhe Nebbiolo

    Robijnrode kleur met een mooie oranje schittering. In de geur bijna zwoele rijpheid, maar met heerlijk bloemige verfijning. De aanzet is elegant, maar zet daarna stevig door met intense aroma’s en een toegankelijke maar krachtige structuur die kenmerkend is voor nebbiolo.

  • Bossotti Terre Alfieri Arneis

    Bossotti Terre Alfieri Arneis

    In vergelijking met de Langhe Arneis van Vincenzo Bossotti is zijn Terre Alfieri net wat rijper en voller van karakter. Aroma’s van rijpe peer en een vleugje abrikoos. Maar ook het kenmerkende kruidige venkelaccent. In de smaak is de wijn subtiel en zacht, wat hem tot een ideale maaltijdbegeleider maakt.

  • Bossotti Cisterna d 'Asti Croatina

    Bossotti Cisterna d ‘Asti Croatina

    Deze intens roodgekleurde wijn heeft een subtiele zachte fruitgeur die doet denken aan rode kersen. Aroma’s van leer en cederhout zijn hier mooi mee versmolten.De smaak bevat veel rijp fruit en wordt ondersteund door een krachtige structuur van frisse zuren en rijpe tannine en een klein bittertje, die juist kenmerkend is voor de druivensoort. De afdronk is harmonieus en zeer plezierig. Deze wijn komt goed tot zijn recht na een aantal jaren flesrijping.

  • Corsini Barolo Montforte d'Alba

    Corsini Barolo Montforte d’Alba

    De wijn heeft een transparante rode gloed en zacht oranje siert de randen. De geur is moeilijk te omschrijven omdat het continue verandert. Naast vele fruittonen komen er geuren naar boven als cacao, leer, tabak, cederhout en licht vanille. En de aardse tonen van paddenstoelen zijn duidelijk herkenbaar. De rijpheid van de druiven vertaalt zich in een rijke, volle smaak. Complex in de aroma’s en met de krachtige structuur die Barolo eigen is.

  • Rapalino Moscato d'Asti

    Rapalino Moscato d’Asti

    Licht strogeel van kleur. De geur is opwekkend fris en aromatisch, met een combinatie van vers tropisch fruit, salie en mint. De smaak is mooi zuiver, licht zoet en met een brandschone, frisse afdronk. Heerlijk bij vers fruit en hazelnootgebakjes. Maar ook als vrolijk aperitief op een zonnig terras.

  • Bersano Brachetto dÁqui DOCG

    Bersano Brachetto d’Acqui DOCG

    Licht rood gekleurde wijn met een zachte mouse. In de geur vooral bloemig denk aan rozen en fris vers rood fruit zoals aardbei en framboos. De zoete smaak is erg verleidelijk en elegant. De afdronk is superfruitig subtiel en zacht zoet, een heerlijke lichte verfrissende dessertwijn in de geur en smaak is een hintje muscat waar te nemen.

    Gekoeld is dit een heerlijke verassende dessertwijn voor bij chocoladedesserts of een pavlova, maar onderschat zijn inzetbaarheid niet met pittige Aziatische gerechten.

  • Castelgaro Brachetto D Acqui DOCG 0.5

    Bersano ‘Castelgaro’ Brachetto d’Acqui 0.5L

    Het geheim van deze Brachetto is dat de druiven na de oogst een zachte persing ondergaan en dat daarna de most word bewaard bij 0 graden. De most ondergaat pas een vergisting op het moment dat deze wijn besteld wordt om een optimale frisheid van de wijn te blijven garanderen.

    Verrassende en verfrissende rode Spumante. De licht rode kleur en het feestelijke spel van de mouse geven deze delicate wijn een feestelijk uiterlijk. In de smaak komt het feestje helemaal tot uiting. Heerlijke indrukken van vers rood fruit en de geur van bloemen beheersen deze wijn. De afdronk is prettig subtiel en elegant. Een heerlijke wijn om de maaltijd meet te beëindigen, maar ook heerlijk op het terras.

  • Brut Arturo Bersano Metodo Classico

    Brut Arturo Bersano Metodo Classico

    Mooie bruisende wijn. Fris van geur met aroma s van witte bloemen. Een aangenaam mondgevoel door de zachte mouse. De afdronk is verfrissend en blijft lekker lang aanwezig. Herkenbaar zijn de tonen van zachte witte fruitsoorten en het kenmerkende toast.

  • bersano 'cremosina' nizza

    Bersano ‘Cremosina’ Nizza

    Een Barbera met de ‘wow-factor’. Terroir is hier leidend voor de kwaliteit van de wijn, vandaar dat de gemeente Nizza in 2017 een DOCG status heeft gekregen voor haar kwaliteitswijnen. Als vanzelfsprekend is het dus ook niet de Nebbiolo die in deze gemeente de hoofdrol krijgt, maar juist de Barbera. Doordat Barbera geen bijproduct is, maar juist leidend in Nizza komt hier een grotere kwaliteit vandaan dan gebruikelijk.
    Cremosina is de naam van de wijngaard voor deze wijn met een perfecte ligging op het zuiden en zuid-westen op 250 meter hoogte, dit zorgt voor koele nachten en warme dagen waardoor de druiven meer aromastoffen kunnen ontwikkelen tijdens de rijping.
    In de wijn, het kenmerkende floraal, fruitige karakter van Barbera, maar er gebeurt veel meer, aardse toetsen, kruidigheid, specerijen. Dikte en elegantie kenmerken deze wijn. Barbera zoals het bedoeld is, nu al lekker, bij voorkeur uit een karaf, maar kan ook nog jaren in de kelder verder rijpen.
    Combineer deze wijn met kalfsvlees, hert en paddenstoelen.

  • bersano grignolino d'asti

    Bersano Grignolino d’Asti

    Grignolino is een beetje een gek, bijna vergeten druifje dat inheems is voor Asti. Hier worden al van oudsher lichte rode wijnen van gemaakt die perfect zijn voor een aperitief en zeker licht gekoeld heel goed mee gaan met diverse anti-pasti.
    Grignolino komt aan z’n naam door het Italiaanse ‘Grignoli’, dat kleine pitjes betekent. Doordat de druiven hier vol mee zitten hebben de wijnen gemaakt van de Grignolino vaak wel veel tannines. Door de modernere vinificatietechnieken en fijne zuren die de druif van nature bezit hebben deze tannines gelukkig niet de overhand maar zijn ze puur complementair aan de structuur van de wijn.

    De wijngaard heeft de naam Valdelsalto en ligt perfect op het zuidwesten met een bodem die rijk is aan kalk en slib. Deze wijngaard behoort bij het landgoed San Pietro Realto op 350 meter hoogte waar Bersano 32 ha heeft aangeplant met Grignolino en Ruchè om deze druiven een comeback te geven en de oude cultuur te bewaren.

    Onbekend maar wel met een aantal gelijkenissen. Zo doet de kleur je denken aan een Pinot Noir, heeft de wijn de zuren van een Beaujolais, de structuur van Syrah en het bloemige van een Barolo.
    In de smaak kom je toetsen tegen van zure kersen, framboos, kruidnagel en rozenblad. Veel lucht en lichte koeling komen deze wijn zeer ten goede. Een perfect aperitief voor de rode wijndrinker, maar onderschat z’n bruikbaarheid ook niet in een wijnarrangement voor rode wijndrinkers, deze wijn sluit prima aan op voorgerechten met rauwe tonijn.

  • Bersano Ruchè di Castagnole Monferrato

    Ruchè is een druif waarvan wereldwijd slechts 150 ha staat aangeplant. Deze druif komt historisch gezien uit het gebied rond de stad Castagnole Monferrato, heeft sinds 2010 de DOCG status en mag daarvoor in slechts 7 dorpen aangeplant staan en moet sindsdien aan strengere regels voldoen met betrekking tot herkomst, opbrengsten en rijping.
    Van oudsher is dit een wijn die vooral lokaal werd gedronken op zondag na de mis. De dames dronken de lichtere mild zoete Moscato d’Asti en de heren de volle rode wijn gemaakt van de Ruchè.

    Deze wijngaard behoort bij het landgoed San Pietro Realto op 350 meter hoogte, met een perfecte ligging op het zuidwesten en een bodem vol klei en slib. Hier heeft Bersano 32 ha aangeplant met Grignolino en Ruchè om deze druiven een comeback te geven en de oude cultuur te bewaren.

    Qua kleur en geur heeft de wijn overeenkomsten met zowel Barbera als Nebbiolo. Het fruit van de Barbera ruik en proef je terug te samen met het viooltjes en rozenblad aroma van de Nebbiolo.
    Deze wijn heeft desondanks een onmiskenbaar eigen karakter, zo kom je hierin frambozen, kersen, pruimen, hazelnoten, gedroogd fruit en een aardse toets van bosgrond en champignon in tegen.
    Je kan deze wijn prima zien als een Barolo qua smaak, zonder de heftige tannines en zuren, die jong al perfect op dronk is. Behandel deze wijn dus hetzelfde met groot glaswerk en gekoeld rond de 18 graden, daarop is deze wijn perfect te schenken met herfstsmaken zoals paddenstoelen, zuurkool, wild gevogelte en hert, maar ook met pompoen en voorjaarslam.

  • bersano 'badarina' barolo

    Bersano ‘Badarina’ Barolo

    Nebbiolo is één van de meest onderscheidende druifsoorten ter wereld. Niet alleen heeft deze druif het juiste klimaat nodig, maar neemt in zijn smaak ook een duidelijke terroirexpressie mee.
    Zo heeft Barolo dus ook een onderverdeling in een aantal “Cru’s”. Dit zijn de mooiste gedeeltes voor wijngaarden binnen de gemeente Barolo.
    De enige toegestane druif binnen Barolo is Nebbiolo en ondanks dat je deze druif op meerdere plekken tegen komt in de wereld en vooral ook binnen Piëmonte, hier doet ‘ie het toch het allerbest.

    Badarina is de hoogst gelegen Cru van Barolo tussen de 340-440 meter met voornamelijk een ligging op het oosten/zuidoosten. Hierdoor is er een groter verschil tussen dag en nacht temperaturen en doet de druif er langer over om tot optimale rijpheid te komen. Hierdoor ontwikkelen de druiven meer aromastoffen en behouden beter hun zuren. Voordeel en nadeel hiervan is dat de wijn die hiervan gemaakt wordt altijd wat meer rijping nodig heeft.

    Bersano heeft deze Badarina Barolo om die reden dus ook laten rijpen voor 6 maanden op kleine Franse eikenhouten barriques en daarna nog 30 maanden op traditionele gebruikte grote eikenhouten vaten van Slavonische oorsprong. Dit zorgt ervoor dat in de kleine Franse vaten het scherpste randje eraf gaat en je een klein toetsje vanille krijgt. De grote vaten zorgen vooral voor rijping van de wijn, je krijgt hier minder houtsmaak invloed van, maar de wijn wordt wel langzaam aan zachter en de tannines worden in dit hout zacht zonder ze volledig kwijt te raken. Dit draagt bij aan een krachtige structuur en een zuivere smaak. Hierna wordt de wijn nog minimaal 6 maanden in de fles bewaard om te stabiliseren voordat ze verkocht word. Daarna komt de wijn pas in distributie en opslag waardoor de wijn alleen maar mooier verder rijpt.

    De wijn heeft in geur duidelijk een bloemig aroma, hier komt snel een kruidigheid bij die doet denken aan tijm en menthol. In de smaak komen daar aroma’s bij van zwarte kersen, bramen en balsamico. Een wijn die nog vele jaren mee kan in de kelder, maar ook nu al erg lekker is uit de karaf, bij voorkeur rond de 18 graden.
    Combineer deze stevige wijn vooral met witschimmel kazen en gegrilde gerechten.

  • bersano 'badarina' barolo riserva

    Bersano ‘Badarina’ Barolo Riserva

    Nebbiolo is één van de meest onderscheidende druifsoorten ter wereld. Niet alleen heeft deze druif het juiste klimaat nodig, maar neemt in zijn smaak ook een duidelijke terroirexpressie mee.
    Zo heeft Barolo dus ook een onderverdeling in een aantal “Cru’s”. Dit zijn de mooiste gedeeltes voor wijngaarden binnen de gemeente Barolo.
    De enige toegestane druif binnen Barolo is Nebbiolo en ondanks dat je deze druif op meerdere plekken tegen komt in de wereld en vooral ook binnen Piëmonte, hier doet ‘ie het toch het allerbest.

    Badarina is de hoogst gelegen Cru van Barolo tussen de 340-440 meter met voornamelijk een ligging op het oosten/zuidoosten. Hierdoor is er een groter verschil tussen dag en nacht temperaturen en doet de druif er langer over om tot optimale rijpheid te komen. Hierdoor ontwikkelen de druiven meer aromastoffen en behouden beter hun zuren. Voordeel en nadeel hiervan is dat de wijn die hiervan gemaakt wordt altijd wat meer rijping nodig heeft.

    Bersano heeft deze Badarina Barolo Riserva om die reden dus ook laten rijpen voor 5 jaar in zowel grote Slavonische eikenhouten vaten en Franse Barriques. Het is hierdoor een geconcentreerde krachtpatser met nog meer dan genoeg potentie voor de lange termijn, fijne tannines, nu al benaderbaar, maar zeker nog met veel potentie.

    Door 5 jaar te rijpen in eikenhout wint de wijn aan concentratie en wisselen de tannines uit het hout zich om met de tannines uit de schillen van de druiven. Je krijgt hierdoor een iets andere expressie met meer tertiaire toetsen, zo is de wijn licht reductief in het begin en kan je deze het beste overschenken in een karaf, met veel lucht zal de wijn zich meer openen. Zo zullen naast de aroma’s van truffel, paddenstoel, ceder, tabak, leer en munt ook ingeblikte kersen voorbij komen. Voeg daar subtiel balsamico en rozijn aan toe en je hebt een complexe wijn die door steeds meer lucht blijft mee veranderen.
    Combineer deze stevige wijn vooral met rijke, hartige kazen, bietjes met balsamico en gegrilde gerechten met truffel en paddenstoelen.

  • bersano 'mantico' barbaresco

    Bersano ‘Mantico’ Barbaresco

    Minder bekend dan Barolo is er ook Barbaresco. De rede dat je deze name minder vaak hoort heeft vooral te maken met dat van oudsher, mensen meer kracht verwachten in een wijn van Nebbiolo.
    Barbaresco is de ‘vrouwelijke’ van de twee gemeentes in Piëmonte waar Nebbiolo gemaakt wordt. Het zusje van Barolo zo gezegd. Hier is dus ook de enige toegestane druif Nebbiolo.

    Nebbiolo is één van de meest onderscheidende druifsoorten ter wereld. Niet alleen heeft deze druif het juiste klimaat nodig, maar neemt in zijn smaak ook een duidelijke terroirexpressie mee. Zo hebben de wijnen uit Barbaresco duidelijk meer elegantie. Mantico verwijst naar de heuvels aan de rand van het dorpje waar de wijngaard zich bevind, ze hebben hier een rijke bodem met veel kalk en klei. Iets lichtvoetiger betekent hierin niet dat het een minder wijn is, Barbaresco kan lang rijpen en heeft dezelfde nodige zuren en tannines. Hierbij geven ze dus ook deze wijn een rijping van 18 maanden in groot Slavonisch eiken, dit om de tannines zachter te maken, de wijn te concentreren en te verrijken.

    In de geur veel elegante toetsen van viooltjes, rozenblad, cacao en kersen. In de smaak iets aards, verwarmend en gul. Gastronomisch een zeer goed inzetbare wijn bij vele gerechten, van lichte vleesgerechten als zwezerik tot licht wild en kaasplateau’s. Gevogelte is ook zeker een goede suggestie bij deze wijn.
    Schenk vooral niet te warm zo rond de 16 á 18 graden en met veel lucht erbij.

  • barolo corsini bussia

    Corsini Barolo ‘Bussia’ MAGNUM in kist

    Bussia is een ‘Cru’ in de gemeente Barolo die zorgt voor de wat mooiere wijnen dan de gewone Barolo’s. Bussia is iets hoger gelegen en dus iets koeler, wat zorgt voor meer elegantie en complexere wijnen doordat de druiven er langer over doen om rijp te worden.
    De wijn heeft een transparante rode gloed en zacht oranje siert de randen. De geur is moeilijk te omschrijven omdat het continue verandert. Naast vele fruittonen komen er geuren naar boven als cacao, leer, tabak, baksteen, viooltjes en licht vanille. En de aardse tonen van paddenstoelen zijn duidelijk herkenbaar. De rijpheid van de druiven vertaalt zich in een rijke, volle smaak. Complex in de aroma’s en met de krachtige structuur die Barolo eigen is.