• Velenosi Querciantica Visciole

    Velenosi Querciantica Visciole Selezione 0.5L

    De balans voor deze wijn verhoud zich tot 70% wijn van de Lacrima di Morro d’Alba en 30% kersensiroop.

    De druiven zijn uniek en elk jaar weer een uitdaging, Lacrima di Morro d’Alba is een bijna uitgestorven druivenras dat moeilijk is om mee te werken doordat deze namelijk snel vocht verliest als deze rijp is. De druif begint te tranen/huilen (Lacrima). Er zijn gelukkig nog enkele experts die de traditie van deze druif in leven houden

    De kersen zijn ook bijzonder, het is een zeer oude wilde soort, de Prunus cerasus. Deze hebben een zeer donkere kleur en hoge zuurgraad waardoor er uiteindelijk een goede natuurlijke frisheid over blijft in de wijn.

    De kleur is vrij fel gekleurd. De geur is vol en fris. De smaak is heerlijk levendig zoet, met de aroma’s van verse kersen en bramen, bloemen en kaneel. Door zijn prachtige zoet-zuur balans is deze wijn zeer geschikt bij desserts op basis van fruit. Daarnaast combineert hij ook verrassend goed bij chocolade.
    De Selezione heeft een iets kruidiger karakter met meer diepgang

  • Velenosi Montepulciano d'Abruzzo Conica

    Velenosi Montepulciano d’Abruzzo Conica

    De kleur van deze wijn is robijnrood. De geur van rijp donker fruit en een aantrekkelijke kruidigheid komt gelijk naar voren. De smaak is heerlijk sappig, met ook hier die lekker kruidige fruitigheid. Naast het sap heeft de wijn ook voldoende zuren en soepele tannines, wat zorgt voor een lekker pittige afdronk

  • Velenosi Brecciarolo

    Velenosi Brecciarolo

    Volle rijke wijn met een diepe robijnrode kleur. De geur heeft een mooi parfum van rijp donker fruit en specerijen, zoals nootmuskaat en een klein tikje vanille. In de mond is de wijn lekker vol en sappig. De combinatie van rijp fruit en kruidigheid komt ook in de smaak terug. Zachte, rijpe tannines en ingetogen, maar duidelijke zuren voor een goede balans en complexiteit, ook in de aangename afdronk.

  • Fattoria Coroncino Il Coroncino Verdicchio Superiore

    Fattoria Coroncino Il Coroncino Verdicchio Superiore

    Licht strogele kleur. De open geur geeft verfijnde aroma’s van fris wit fruit op een subtiel rijpe, boterige ondertoon. In de mond krijgen de karaktervolle aroma’s lichtvoetig tegenspel van frivole zuren, die de wijn heerlijk verteerbaar maken. Een complexe Verdicchio met elegantie.

  • Fattoria Coroncino Gaiospino Verdicchio Superiore

    Fattoria Coroncino Gaiospino Verdicchio Superiore

    Intens strogele kleur met gouden nuances. De geur is weelderig en rijk aan aroma’s van zanddeeg, gele appel en gedroogde abrikoos. In de mond geeft de wijn een indrukwekkende rijkdom aan smaken en structuren: volheid en dikte worden perfect in balans in gehouden door zachte, opwekkende zuren. Een geweldige wijn die zich aan tafel opmerkelijk goed weet te voegen naar een veelheid van gerechten. Karaffeer de wijn vooraf, zodat ze de tijd krijgt om haar weelde te ontvouwen

  • Rosso Piceno Cocci Grifoni Tara

    Rosso Piceno Cocci Grifoni Tara

    De kleur spreekt gelijk aan, mooi helder rood met een paarse gloed. De geur is lekker kruidig en elegant. en omlijsting van zachte tonen doet je verlangen naar de eerste slok. De smaak is mooi fruitig je herkent diverse donker fruit soorten zoals zwarte kers en bramen. De afdronk is mooi sappig en blijft lekker nagalmen in de mond. Het is aan te bevelen om de wijn wat extra lucht te geven om de aroma s goed tot hun recht te laten komen.

  • Cocci Grifoni Pecorino Tara

    Cocci Grifoni Pecorino Tara

    De pecorino druif is een specialiteit van de Marken. Het is een aromatische druif met een beetje een vettige stuctuur. De wijn heeft een goudgele glans. de geur is vrij compact en doet denken aan hazelnootjes. De smaak is opvallend fris een beetje bloemig. De smaak is vol en rond met een lekkere frisheid tot besluit. Het komt de wijn ten goede als als de wijn een beetje lucht krijgt dus decanteren kan prima.

  • fattoria coroncino il bacco verdicchio superiore

    Fattoria Coroncino ‘il Bacco’ Verdicchio Superiore

    Il bacco is een mooie geconcentreerde Verdicchio de Castello dei Jesi. licht geel van kleur. Mooi kruidig in de geur en zeer vol van smaak,de prettige zuren maken de wijn fris en aangenaam. De afdronk is vol en spannend tot het einde….

  • cocci grifoni rosadotara

    Cocci Grifoni ‘Tara’ Rosato

    We zien het niet veelvuldig een rose wijn gemaakt van de Merlot druif. Maar…….het kan een zeer smakelijke wijn opleveren zoals deze Tara Rosato. Prachtig van kleur, een verrassende neus en vooral een smakelijke afdronk, fijn fruit, kruidige structuur en een indrukwekkende afdronk.

  • Velenosi Montepulciano d'Abruzzo Conica

    Velenosi Montepulciano d’Abruzzo Conica MAGNUM

    De kleur van deze wijn is robijnrood. De geur van rijp donker fruit en een aantrekkelijke kruidigheid komt gelijk naar voren. De smaak is heerlijk sappig, met ook hier die lekker kruidige fruitigheid. Naast het sap heeft de wijn ook voldoende zuren en soepele tannines, wat zorgt voor een lekker pittige afdronk

  • fattoria coroncino ganzerello rosso

    Fattoria Coroncino Ganzerello Rosso

    Dat de familie zijn eigen weg en plan trekt is een zekerheid. Kwaliteit begint in de wijngaard en dat is iets waar ze hier fier in te werk gaan.
    Al decennia lang zijn ze trotse voorlopers van biologische wijnbouw met samenwerking van veel biodiversiteit. Lage opbrengsten zorgen voor geconcentreerde wijnen.
    Voor deze rode wijn maken ze gebruik van de inheemse Sangiovese, een raspaard binnen de Italiaanse wijnbouw die zorgt voor wijnen met fijne zuren, elegantie, kersen, fijne tannines en een lichte kruidigheid. Hier is in dit geval 5% Syrah aan toegevoegd, tevens toegestaan volgens de wijn wetgeving. Dit wordt gedaan als ware van een ‘peper&zout effect’, iets meer kruiding van de wijn om de smaken iets spannender te maken. In de kelder heeft deze wijn 2 jaar mogen rusten op grote gebruikte eikenhouten vaten.
    Een verleidelijke, zachte rode wijn met toetsen van kersen, rozenbottel, jeneverbes, wilde kruiden en specerijen.

  • fattoria coroncino ganzerello rosso

    Fattoria Coroncino Ganzerello Rosso MAGNUM

    Dat de familie zijn eigen weg en plan trekt is een zekerheid. Kwaliteit begint in de wijngaard en dat is iets waar ze hier fier in te werk gaan.
    Al decennia lang zijn ze trotse voorlopers van biologische wijnbouw met samenwerking van veel biodiversiteit. Lage opbrengsten zorgen voor geconcentreerde wijnen.
    Voor deze rode wijn maken ze gebruik van de inheemse Sangiovese, een raspaard binnen de Italiaanse wijnbouw die zorgt voor wijnen met fijne zuren, elegantie, kersen, fijne tannines en een lichte kruidigheid. Hier is in dit geval 5% Syrah aan toegevoegd, tevens toegestaan volgens de wijn wetgeving. Dit wordt gedaan als ware van een ‘peper&zout effect’, iets meer kruiding van de wijn om de smaken iets spannender te maken. In de kelder heeft deze wijn 2 jaar mogen rusten op grote gebruikte eikenhouten vaten.
    Een verleidelijke, zachte rode wijn met toetsen van kersen, rozenbottel, jeneverbes, wilde kruiden en specerijen.

  • Fattoria Coroncino Gaiospino Verdicchio Superiore

    Fattoria Coroncino Gaiospino Verdicchio Superiore MAGNUM

    Intens strogele kleur met gouden nuances. De geur is weelderig en rijk aan aroma’s van zanddeeg, gele appel en gedroogde abrikoos. In de mond geeft de wijn een indrukwekkende rijkdom aan smaken en structuren: volheid en dikte worden perfect in balans in gehouden door zachte, opwekkende zuren. Een geweldige wijn die zich aan tafel opmerkelijk goed weet te voegen naar een veelheid van gerechten. Karaffeer de wijn vooraf, zodat ze de tijd krijgt om haar weelde te ontvouwen.

  • velenosi pecorino offida (kopie)

    Velenosi ‘Brut’ Gran Cuvee

    De ‘Gran Cuvee’ is een Spumante die geheel in Champagnestijl geproduceerd word. Met een rijping van 6 jaar ‘sur lie’ heeft deze Spumante veel mooie toetsen gekregen van briochetoast, gist, hazelnoot, kruisbes en rozenblad.

    De 70% Chardonnay zorgt voor een fijne zachte mousse en een filmend karakter, de 30% Pinot Noir geeft de wijn meer body en structuur.

    Schenk deze mousserende wijn bij mooie gerechten en niet alleen als aperitief, door de complexiteit kan deze namelijk prima de gehele avond door gedronken worden bij een menu.

  • velenosi 'brut' gran cuvee (kopie)

    Velenosi ‘Brut’ The Rosé

    Deze Rosé Spumante word geheel in Champagnestijl geproduceerd. Fijn zacht roze daagt al uit. Met een rijping van 6 jaar ‘sur lie’ heeft deze Spumante veel mooie toetsen gekregen van briochetoast, gist, hazelnoot, kruisbes en rozenblad dankzij het gistbezinksel dat nog lang in de fles blijft smaak afgeven.

    De 80% Pinot Noir in deze wijn geeft structuur en elegantie met bloemige toetsen van rozenblad en viool, wat framboos, tabak en kaneel, hier voegt 20% Chardonnay rondeur aan toe met meer smaken van toast en brioche, appel, gember en witte bloemen.

    Een echte eetbubbel die perfect gaat met wat kleinere hapjes als aperitief, maar ook een hele maaltijd mee kan. Probeer bijvoorbeeld een toastje met bruschetta hiermee te combineren en je zal ervaren dat de wijn nog mooier tot zijn recht komt

     

  • cocci grifoni 'san basso' rosso piceno superiore

    Cocci Grifoni ‘San Basso’ Rosso Piceno Superiore

    Rosso Piceno is de naam van de meeste rode wijnen die gemaakt worden rond de stad Ascoli Piceno. Het zijn altijd blend wijnen gemaakt van Montepulciano en Sangiovese, 2 top druiven die allebei een iets ander karakter hebben en elkaar versterken in smaak en structuur. Wijnen die garant staan voor drinkplezier, waarbij de toppers (zoals Cocci-Grifoni) ook wijnen maken van wereldklasse die thuis horen in de gastronomie.
    Een Rosso Piceno Superiore is in tegenstelling tot de gebruikelijke wijn altijd gerijpt op eikenhouten vaten.

    San Basso is de naam van de wijngaard, hier staan iets oudere wijnstokken en maken ze dus ook hun Rosso Piceno Superiore. Dit doen ze van 60% Montepulciano en 40% Sangiovese met een rijping van 12 maanden in Franse barriques en een lange rijping in de fles.

    Montepulciano zorgt voor body, rijkdom, iets zwoels en kruidigs, Sangiovese daarentegen zorgt voor frisheid, zure kersen, elegantie, laurier en tabak. Die combinatie vult elkaar uitstekend aan tot een gebalanceerde wijn met veel potentie, mits je weet wat je doet in de wijngaard. Met oudere stokken en het zorgen voor lage opbrengsten kunnen hier topwijnen gemaakt worden.

    De wijn is diep en donker van kleur met in de geur al gelijk veel kracht, je ruikt wat aards, pruimen, specerijen en ondersteuning van het hout. Deze smaken komen in de smaak ook goed terug, met in het begin veel kracht, verfijnd hout en rijp fruit. In de afdronk wordt de wijn wat eleganter, met fijne zuren en een behoorlijke lengte die de wijn spannend maken. Een wijn die blijft door ontwikkelen in geur en smaak.
    Koel deze wijn licht tot 16-18 graden om het beste tot z’n recht te laten komen.

  • cocci grifoni 'notturna' passerina

    Cocci Grifoni ‘Notturna’ Passerina

    Notturna is het laatste project van de zussen en richt zich op specifieke delen van de San Basso wijngaard. Delen van de wijngaard waar ze een net iets beter micro klimaat hebben en waar andere ‘klonen’ van druiven staan.

    Druifklonen ofwel kruisingen van druiven komen veelvuldig voor en worden ook veelvuldig gebruikt om in een gezonde wijngaard een goede balans te krijgen tussen opbrengst en kwaliteit of om juist een goede aanpassing te doen aan specifieke micro klimaten en zo een hogere kwaliteit druiven te behalen.
    Zo zijn er tientallen soorten van elk druivenras met ieder zijn eigen voor- en nadelen.

    Passerina is een druivenras dat inheems is voor de Marche en voornamelijk in de subgebieden Falerio en Offida staat aangeplant. Passerina zorgt altijd voor zachte wijnen die een indruk hebben van witte bloemen, licht fruitig, licht kruidig, het zijn vrolijke lichte en elegante wijnen.

    Notturna is gemaakt van de Passerina, maar heeft wat meer concentratie. Het is een wijn die lang door blijft ontwikkelen in het glas, met geuren van broodgist en groene thee naar kamille, kumquat, appel, perzik, citrus en wilde kruiden. Voeg daar een elegant mineraal toetsje en licht bittertje in de afdronk aan toe en je hebt een bijzondere, gastronomische wijn die zichzelf makkelijk aansluit bij vele gerechten door z’n concentratie en lichte structuur.

  • velenosi querciantica visciole (kopie)

    Velenosi Querciantica Visciole 0.75L

    De balans voor deze wijn verhoud zich tot 80% wijn van de Lacrima di Moro d’Alba en 20% kersensiroop.

    De druiven zijn uniek en elk jaar weer een uitdaging, Lacrima di Moro d’Alba is een bijna uitgestorven druivenras dat moeilijk is om mee te werken doordat deze namelijk snel vocht verliest als deze rijp is. De druif begint te tranen/huilen (Lacrima). Er zijn gelukkig nog enkele experts die de traditie van deze druif in leven houden

    De kersen zijn ook bijzonder, het is een zeer oude wilde soort, de Prunus cerasus. Deze hebben een zeer donkere kleur en hoge zuurgraad waardoor er uiteindelijk een goede natuurlijke frisheid over blijft in de wijn.

    De kleur is vrij fel gekleurd. De geur is vol en fris. De smaak is heerlijk levendig zoet, met de aroma’s van verse kersen en bramen, bloemen en kaneel. Door zijn prachtige zoet-zuur balans is deze wijn zeer geschikt bij desserts op basis van fruit. Daarnaast combineert hij ook verrassend goed bij chocolade.

  • cocci grifoni 'colle vecchio' pecorino

    Cocci Grifoni ‘Colle Vecchio’ Pecorino

    Guido Cocci Grifoni, de oprichter en naamgever van het wijnhuis wordt ook wel gezien als de ‘godfather’ van de Pecorino.
    Pecorino is lange tijd gezien als minderwaardige druif die weliswaar mondjesmaat aangeplant stond door de gehele Marken, maar eigenlijk door niemand gebruikt werd voor het produceren van wijn, laats staan als mono-cépage. Guido Cocci Grifoni kwam in oude boeken evengoed wel verhalen tegen die terug gaan naar de tijd van de Romeinen en schrijven over de kwaliteit van de wijnen uit de Marken. Begin jaren ’80 is hij onderzoeken en experimenteren met een stekje van de Pecorino op zijn eigen landgoed om te kijken of deze druif die veel alcohol en veel zuren geeft met een juiste behandeling wel tot goede resultaten kon leiden.

    In 1987 heeft hij vervolgens zijn eerste echte Pecorino wijngaard aangelegd en in 1990 kwamen de eerste 1800 flessen wijn hiervan op de markt. De druiven van die wijngaard worden nog steeds gebruikt voor de Colle Vecchio, het paradepaardje van Cocci Grifoni.

    Het is een zuivere wijn met veel concentratie en zonder invloed van eikenhouten vaten. De geur doet gelijk denken aan een rijke witte Bourgogne, ingetogen, licht kruidig, maar met iets meer temperatuur komen hier al snel aroma’s bij van rijpe peer, salie, citroengras, gekonfijte abrikoos, jasmijn bloesem en amandel.
    In de smaak worden deze aroma’s mooi verpakt met een elegante frisheid en een eindeloze afdronk.

    Colle Vecchio is een witte wijn waarbij het loont om deze in de kelder te laten rijpen en na enkele jaren in de kelder steeds elk jaar een fles te proeven en de ontwikkeling van de wijn te blijven volgen.
    Het is ook sterk aan te bevelen deze wijn te decanteren om alle complexe aroma’s beter tot zijn recht te laten komen.