• Domaine de la Mandelière Chablis

  Domaine de la Mandelière Chablis

  Licht-strogele kleur. In de open neus geeft de wijn subtiele aroma’s van rijp wit fruit, tegen een lichte en frisse achtergrond. Met wat meer beluchting smelten deze twee op een heel mooie manier samen. In de mond toont het verleidelijke fruit zich als eerste, begeleid door aangenaam zachte zuren. Richting afdronk wordt dit aangevuld met een heerlijke mineraliteit die de wijn zijn lichtvoetige karakter geeft. Chablis in optima forma.

 • Domaine de la Mandelière Chablis 1er Cru 'Mont de Millieu'

  Domaine de la Mandelière Chablis 1er Cru ‘Les Fourneaux’

  De Premier Cru les Fourneaux is één van de meest oostelijke van de Chablis en één van de kleinste premier cru’s. Desondanks geniet deze premier cru een bijzonder goede status en zijn de wijnen die er vandaan komen zeer geliefd.

  Waar Josette kiest om voor haar AOC Chablis geen houtopvoeding te gebruiken, doet ze dat wel met deze premier cru. Deze ondergaat een rijping op zowel Cuvés (grote vaten van 2000L) en in Barrique (Kleine vaten van 228L). Hierdoor krijgt de wijn wel een mooie ondersteunende toets van het hout, maar ligt het er niet te dik bovenop. In de toonaangevende Guide Hachette krijgt zij hier een onderscheiding voor als ‘Vin remarquable’.

  Goudgele intrigerende kleur met een rijke geur waar niet direct het hout uit springt. De wijn is delicaat, puur en zuiver. Les Fourneaux is een wat rijkere Chablis met toetsen van hazelnoot en rijpe appel, verbonden door witte bloemen en verfrissende mineraliteit. De rijpe, verfijnde smaak geeft een wijn die bijzonder gastronomisch is met een heerlijk mondgevoel, zacht, verfrissend en mineraal. De afdronk is immens lang met heerlijk zuren en een zeer subtiele houtsmaak.