• Château Belles-Graves Lalande de Pomerol

    Château Belles-Graves Lalande de Pomerol

    De wijn heeft een diep robijn rode kleur. In de neus vinden we geuren van zwarte bessen, rijpe kersen, bramen en vanille doordat de wijn deels op nieuw hout wordt opgevoed. In de mond is de wijn vol en rijk met wederom de smaken van donkerrood en rijp fruit en goed geïntegreerde en zachte tannine. Mooie balans tussen fruit, zuren, tannine en alcohol.

  • Chateau Crabitan-Bellevue Sainte-Croix-du-Mont

    Chateau Crabitan-Bellevue Sainte-Croix-du-Mont

    De wijn is in de neus fruitig met tonen van citrus, mandarijn en veel frisheid. Daarnaast vind je in de neus de herkenbare geur van honing, rozijnen en amandelspijs terug. Dit komt ook terug in de smaak. De wijn is uiteraard vol zoet, maar met voldoende fraîcheur en een mooie lengte. Heerlijke combinatie met foie gras (klassiek), perencrumble en uiteraard met diverse wat sterkere kazen.

  • Château de la Rivière Bordeaux Blanc

    Château de la Rivière Bordeaux Blanc

    De kleur is licht strogeel en in de neus heeft de wijn veel citrustonen en wat vuursteen. In de smaak is de wijn rijk, maar strak en fris met veel citrus, groene appel, licht vegetaal en veel mineraliteit. Mooie lengte en een heerlijk glas als aperitief, maar zeker ook een mooie begeleider van schelpdieren en gegrilde vis met verse kruiden.

  • chateau taffard de blaignan medoc

    Chateau Taffard de Blaignan Medoc

    Na het drinken van een wijn als dit begrijp je gelijk waarom deze behoren tot de categorie ‘klassiekers’.
    In Bordeaux weten ze complexiteit en drinkbaarheid goed te combineren in hun wijnen met een breed aroma. Door de nog stevige taninnes en zuren kunnen de wijnen nog makkelijk 10 jaar de kelder in, maar als je ze voor die tijd voldoende lucht geeft laten ze al snel zien hoeveel potentie ze hebben.

    Gemaakt van de Merlot en Cabernet Sauvignon, ruik je dit dus ook gelijk terug met delicate toetsen van cassis, rode bessen, laurier, wilde kruiden en paddenstoel. De rijping op eikenhouten vaten maakt de wijn zachter en voegt een mooie toets van specerijen en vanille toe, concentreert het geheel iets beter bij elkaar en maakt er een harmonieuze wijn van.

    Schenk deze wijn met voldoende lucht zo ronde de 16-18 graden.

  • madame de beaucaillou haut medoc

    Madame de Beaucaillou Haut-Medoc

    Na het drinken van een wijn als dit begrijp je gelijk waarom deze behoren tot de categorie ‘klassiekers’.
    In Bordeaux weten ze complexiteit en drinkbaarheid goed te combineren in hun wijnen met een breed aroma. Door de nog stevige taninnes en zuren kunnen de wijnen nog makkelijk 10 jaar de kelder in, maar als je ze voor die tijd voldoende lucht geeft laten ze al snel zien hoeveel potentie ze hebben.

    Madame de Beaucaillou is een moderne op zich zelf staande Bordeaux wijn met een klassieke knipoog. Ondanks dat deze gevinifieerd is in de kelders van Ducru-Beaucaillou betreft het geen tweede of derde wijn, maar een op zichzelf staand nieuw project.
    De visie die ze met deze wijn willen mee geven is een introductie tot de wijnmaaksignatuur van de familie Borie, hun visie en daarin een redelijke prijs voor een ambitieuze wijn. “Pleasure that goes right to the soul.”

    In deze wijn kom je kracht en elegantie tegen, toetsen van specerijen, kers, pruimen en cassis met voldoende grotendeels zachte tannines, zolang de wijn jong is wordt decanteren sterk aanbevolen.

    Schenk deze wijn met voldoende lucht zo ronde de 16-18 graden.

  • Goulée by Cos d’Estournel Médoc

    Na het drinken van een wijn als dit begrijp je gelijk waarom deze behoren tot de categorie ‘klassiekers’.
    In Bordeaux weten ze complexiteit en drinkbaarheid goed te combineren in hun wijnen met een breed aroma. Door de nog stevige taninnes en zuren kunnen de wijnen nog makkelijk 10 jaar de kelder in, maar als je ze voor die tijd voldoende lucht geeft laten ze al snel zien hoeveel potentie ze hebben.

    Ze gebruiken voornamelijk Merlot 73%, Cabernet Sauvignon 21% en Cabernet Franc 6%. De Cabernet Sauvignon geeft de wijn structuur en de Cabernet Franc nog net iets meer frisheid en elegantie terwijl Merlot ervoor zorgt dat het een zachte, drinkbare wijn blijft.

    Zoals ze zelf omschrijven ruik en proef je de zeebries die hier voorbij komt, maar die laat zich vooral zien in een toets van eucalyptus en een fijne frisheid. Daarbij ook toetsen van rood fruit, peper, cacao, tabak, pruim en cassis. De zijdezachte structuur met stevige ruggengraat en elegantie is een signatuur van Cos d’Estournel.

    Schenk deze wijn met voldoende lucht zo ronde de 16-18 graden. Decanteren is sterk aan te raden.