• Claus Schneider Spätburgunder

    Claus Schneider Spätburgunder ‘Vom Kalkstein’

    Mooie robijnrode kleur met de kenmerkende transparantie. De heerlijke kenmerkende pinot-geur van rijp rood fruit en spicy caramel doet je direct watertanden. De smaak doet hier niets aan af: Een mond vol sappig en bijna zoet rood fruit in de aanzet, uitstekende concentratie en een pittige structuur die de aroma’s draagt tot in de lange afdronk. Spätburgunder in optima forma.

  • Claus Schneider Weisser Burgunder CS

    Claus Schneider ‘Weiler’ Weisser Burgunder

    Strogeel van kleur. De geur is in eerste instantie wat ingetogen, maar na enige beluchting in glas of karaf beginnen fijne aroma’s van rijpe appel, peer en witte bloesem zich te openen, op een subtiele manier ondersteund door lichte houtaroma’s. De smaakaanzet is vrij mild, maar al snel vertoont de wijn een onvermoede smaakdiepte en elegante complexiteit. De aroma’s die ook in de geur te herkennen waren, worden door de milde, standvastige zuren gedragen tot in de lange afdronk. Een zuivere, mooi uitgebalanceerde wijn van niveau, en een geweldige partner aan tafel.

  • Claus Schneider Grauer Burgunder CS

    Claus Schneider Grauer Burgunder CS

    Heel pure aroma’s van rijp wit fruit met een licht bloemige ondertoon. Harmonieuze, zachte zuren geven de wijn een milde, bijna romige structuur, die de delicate aroma’s tot in de lange afdronk blijven ondersteunen. Een geweldige wijn van hoog gastronomisch niveau.

  • Claus Schneider Gutedel

    Claus Schneider Gutedel

    Strogeel van kleur. Deze zeer delicate neus met voornamelijk florale impressies. In de smaak heeft deze wijn een romige toets door de rijping met de lie. Ook zijn er wat notige tonen te ontdekken. De fijne zuren zorgen voor een frisse afdronk en een mooi complex glas wijn.

  • Claus Schneider Spätburgunder CS

    Claus Schneider Spätburgunder CS Weiler Schlipf

    In de neus kersen, aardbei en zwarte bessen. Licht rokerig en wat gedroogde sinaasappelschil, cedar en leer. De geur ontwikkelt zich in het glas en dezelfde aroma’s komen terug in de smaak. Prachtige Pinot Noir in Bourgogne stijl gemaakt. Mooie balans tussen zachte tannine en mooie zuren.

  • Claus Schneider Pinot Blanc CS***

    Claus Schneider Pinot Blanc CS***

    De wijn is strogeel van kleur. In de neus vinden we primaire aroma’s van citrus, groene appel, laurier, ziltigheid en venkel, daarnaast secundaire aroma’s zoals toast, heel licht kamille en zelfs al wat tertiaire aroma’s zoals een hint van walnoot en vanille. Prachtige balans tussen fruit, zuren, houtgebruik en alcohol. Zeer lange afdronk en zeker een gastronomische wijn. Wat een wijn is dit!!

  • K.H. Johner Spatburgunder Kaiserstuhl

    K.H. Johner Spatburgunder Kaiserstuhl

    Een feestje in het glas!!! De lichte rode kleur verraad de druif bij de eerste aanblik. De mooie rode gloed glanst je tegemoet. De geur is uiterst verleidelijk subtiel en elegant. Heerlijke herkenbare tonen van aardbeien, zwarte bessen en een klein beetje vanille. De smaak is erg vriendelijk, zacht en verfrissend. De afdronk is lieflijk, zacht en spat zuiver en precies goed in de lengte. Een zeer uitdagende wijn die gerust licht gekoeld mag worden. ideaal als lunch wijn, heerlijk bij gevogelte en bijvoorbeeld geroosterde groenten.

  • Johner gewurtztraminer Auslese

    Johner Gewürtztraminer Spätlese

    De strogele kleur is aanlokkelijk. De duidelijk herkenbare geur van Gewürtztraminer vult de neus op aangename wijze. Het bekende “Rozenblaadjes” is absoluut van toepassing. Daarnaast zijn tropische fruitindrukken waarneembaar. De smaak is in overeenstemming mat de geur, subtiel kruidig en fris. De wijn heeft nogal wat restsuikers waardoor hij zoet smaakt. De afdronk is enorm en blijft heel lang in de mondholte nagalmen. We spreken hier van een licht zoete wijn die prachtig in balans is door de heerlijke frisse zuren op de achtergrond. Deze delicate wijn combineert perfect bij de klassieker eendenlever, zachte rijpe rood bacterie kazen maar ook bij niet al te zoete desserts op basis van fruit en vruchtjes.

  • Johner Blauer Spattburgunder

    K.H. Johner Blauer Spätburgunder

    Het aanzicht van deze wijn is licht rood met een waaier oranje aan de randen. De geur is zo herkenbaar Pinot Noir, vriendelijk in eerste instantie bescheiden in fruit. De juist gedoceerde houtrijping geeft een prettige toets rokerigheid en vanille. De smaak is compleet alle herkenbare elementen zijn aanwezig. We herkennen bosvruchten, vanille, cederhout, tikje tabak. De ozoo belangrijke zuren zijn zeer prettig in de mond. Tot slot zorgen de rijpe tannine voor een goed gebalanceerde wijn met ruggengraat. deze gastronomische wijn is goed inzetbaar bij gevogelte, wild en gerechten met paddenstoelen.

  • frey spattburgunder trocken

    Frey Spätburgunder Trocken

    Baden is bijzonder geschikt voor de Burgunder soorten en dan vooral de Spätburgunder.
    Hier zijn meerdere klonen van aangeplant in deze regio, de Duitse variatie zorgt voor veel fruit in de wijn en de Franse Bourgogne kloon zorgt voor meer aardse toetsen.

    Het betreft hier een oer-Duitse Spätburgunder die vol zit met mooie toetsen van aardbei en kers. De wijn heeft geen rijping gehad op eiken, dat ervoor heeft gezorgd dat de wijn z’n frisheid en fruitigheid goed bewaard.
    Een lichte kruidigheid en terroir-toets is onvermijdelijk doordat de druiven voor deze wijn allemaal van één wijngaard (Lage) afkomen, namelijk de Glottertäler Eichberg.

    Schenk deze wijn licht gekoeld rond de 14 graden om het best tot z’n recht te laten komen.

  • johner grauburgunder

    Johner Grauburgunder

    Een parel van Karl Heinz Johner! Deze witte wijn is gemaakt van de Grauer Burgunder, ook wel Pinot Gris genoemd.
    Het credo dat hier geld is “kwaliteit begint in de wijngaard”, er wordt namelijk veel tijd geïnvesteerd in het handmatig, snoeien, opbinden en oogsten. Hierdoor is de selectie van het fruit al beter voordat ze er wijn van gaan maken. In de kelder gaat deze zoektocht naar kwaliteit verder door de perfecte balans te willen vinden in het gebruik van eiken houten vaten. In deze wijn hebben ze ervoor gekozen om 10% te laten rijpen op kleine eikenhouten barriques.
    Deze volle en kruidige wijn heeft een fijne mineraliteit en frisheid die blijft uitdagen.
    Zo kom je in de smaak toetsen tegen van abrikoos en citrus, maar ook briochetoast, nootmuskaat en iets licht bloemigs.
    Een perfecte begeleider van rijke visgerechten, verfijnde Aziatische gerechten en zelfs gevogelte.

  • johner weisser burgunder "sj"

    Johner Weisser Burgunder “SJ”

    De witte topwijn van Johner! In het zuiden van Duitsland is het niet meer de Riesling die zorgt voor de mooiste witte wijnen, maar zijn het de Burgunders die bepalen. Weissburgunder zorgt daarbij voor de meeste verfijning. In de Elzas wordt deze druif nog Pinot Blanc genoemd, maar de mooiste exemplaren komen inmiddels uit Duitsland.
    Bij een wijnmaker als Johner is die druif in uitstekende handen en wordt er een variatie gemaakt die verfijnd en complex is met een flinke dosis kracht zoals ze die in Frankrijk niet kennen.
    Doordat de wijn rijpt op zowel gebruikte als nieuwe grote eikenhouten vaten kom je toetsen tegen van vanille, kaneel, speculaas, rijpe appel en nootmuskaat in de geur.
    In de smaak vervolgt de kruidigheid met briochetoast, frisse citrus en bloemen, rijp wit fruit en enorme lengte. Deze elegante wijn wordt met iets kelderrijping alleen nog maar lekkerder.
    Een wijn om een gast écht mee te verrassen en die bij vele gerechten verschillende gezichten zal laten zien.

  • Johner Saint Patrick Rosé Beerenauslese

    Een natuurlijk zoete wijn. Natuurlijk doordat de druiven voor deze wijn overrijp zijn geoogst en zoveel suiker bevatten dat ze die niet meer vergist krijgen.
    De Duitse wijnbouw kent een ladder als het gaat om zoetheid, hoe later de druiven geoogst, hoe meer suiker en dus ook hoe zoeter de wijn. Voor deze wijn hebben ze de Spätburgunder (Pinot Noir) laten hangen tot er een natuurfenomeen is ontstaan. Dit houd in dat er gewacht wordt tot er laat in het jaar, zo rond begin november er ochtenddauw ontstaat waarin de Botrytis schimmel zich kan ontwikkelen en zich vervolgens een weg eet door het schilletje van druiven heen, hier kan in zeer korte tijd zeer veel vocht uit ontsnappen, waardoor er kleine krentjes overblijven met enorm geconcentreerd sap. Als hier vervolgens wijn van gemaakt wordt dan is deze zoet en ontzettend geconcentreerd, maar door de verhoogde concentratie aan zuren ontstaat hier een balans in tussen beiden.
    In de geur, toetsen van aardbei en framboos, rozenblaadjes en kruisbessen.
    In de smaak vervolgt dit met een fijne balans in de zuren, honing en bloemen.
    Zeer verfijnde, complex zoete wijn die goed aansluit op klassieke pavlova, aardbeien met vanille eis, variaties op crèpes suzette met rood fruit en tarte-tatin des pommes.