• Rosarubra Montepulciano d'Abruzzo

    Rosarubra Montepulciano d’Abruzzo

    Intens donkerrood van kleur. In de diepe geur valt gelijk het rijke karakter van deze wijn op: heel rijp zwart fruit domineert, kruidige accenten van laurier en rozemarijn maken het parfum compleet. In de mond imponeert de wijn door z’n enorme concentratie. Dit gaat gepaard met een fluwelige volheid die de wijn heel erg aantrekkelijk maakt. De krachtige structuur van zachte zuren en rijpe tannines houden de wijn in de afdronk perfect staande.

  • di sipio rosso

    Di Sipio Rosso delle Collina Teatine

    Heerlijke soepele rode wijn. Zacht in geur en smaak. Prachtige geur prettig kruidig. Mooi zacht kruidig. Lekkere aangename afdronk. Wat een zalige wijn

  • di sipio bianco

    Di Sipio Bianco delle Colline Teatine

    De prachtige presentie trekt de aandacht. De wijn is glanzend lichtgeel met een gouden gloed. De heerlijke aromatische geur eist je aandacht op. De smaak is rijk aan smaken heel divers. De aangename zuren maken De wijn spannend. De afdronk is lang fris en uiterst aangenaam.

  • Di Sipio Rosé ‘Setterose’ Cerasuolo d’Abruzzo

    Deze prachtig fuchsia gekleurde rosé komt uit Cerasuolo d’Abruzzo. Één van de meer onderscheiden wijnregio’s met herkomstbenaming in de Abruzzen en gemaakt van de meeste gebruikte druif in deze regio: Montepulciano.
    De Montepulciano druif is inheems voor deze regio en geniet van de koele lucht uit de Appenijen en de wind uit zee die samen zorgen voor een relatief koel klimaat.
    Het voordeel van dit iets koelere klimaat is dat er in de wijn meer frisheid over blijft die nodig is om lekker drinkbaar te blijven.
    Naast de fijne zuren kom je in de smaak mineraliteit en een toets tegen van rozenblad en viooltjes, framboos, rood fruit en een licht kruidige afdronk.

  • di sipio 'classic' montepulciano d'abruzzo

    Di Sipio ‘Classic’ Montepulciano d’Abruzzo

    Soms klinkt soepel als simpel, maar dat is zeker niet altijd van toepassing. Als de wijnmaker alles uit de kast haalt en op de juiste manier behandeld, kan een soepele wijn bereikt worden zonder allerlei trucs en zonder smaakverlies vooral.

    Dit wordt bij Di Sipio bereikt door het juiste moment van oogsten met optimale rijpheid, goed wijngaardmanagement en lange inweking van de pulp en schillen om daar zoveel mogelijk smaak uit te halen.

    De rijping wordt ondergaan op RVS en in de fles om alle pure smaken te behouden en geen invloed hiervan uit te oefenen op de wijn. Hierdoor wordt een fijne spanning in de structuur van de wijn behouden.

    Licht gekoeld is dit een zeer fijne wijn bij lichte vleesgerechten, maar ook niet al te zware stoofschotels, gevogelte en deinst zelfs niet achteruit voor de Arabische keuken.

  • Di Sipio Riesling

    Di Sipio ‘Riesling’ Terre di Chieti

    De prachtige presentie trekt de aandacht. De wijn is glanzend lichtgeel met een gouden gloed. De heerlijke aromatische geur eist je aandacht op. De smaak is rijk aan smaken heel divers. De aangename zuren maken De wijn spannend. De afdronk is lang fris en uiterst aangenaam.

    wordt nog aangevuld…