• Côtes de Prouilhe Chardonnay

    De kleur van de wijn is citroengeel. In de neus elegante geuren van wit fruit, bloemig en vanille. In de mond rijke en vettige tonen met een mooie balans in zuren en houtlagering, en goed verteerbaar. Uitstekend als aperitief, maar ook een perfecte begeleider van foi gras, witvlees, gevogelte en diverse kazen.

  • Ebano Salvalje Crianza

    Ebano Salvalje Crianza

    Volle paarsrode kleur. Lekker geurig in de neus met rood fruit en een tikje kruidigheid. De smaak is vol en krachtig, met veel sappig fruit en een stevige structuur. Door de rijping op houten vaten krijgt de wijn een mooie stuctuur en een vleug vanille in geur en smaak.

  • Elysee Mourvèdre

    Elysee Mourvèdre

    Intens paarsrode kleur. De geur is stevig met veel rijp donker fruit en een typische mediterrane kruidigheid met een aardse ondertoon. In de mond geeft de wijn veel robuust sap en een krachtige smaakdiepte. Onderliggende milde zuren en fijne tannines maken de wijn helemaal af tot in de pittige afdronk.

  • Butussi Cabernet Franc

    Butussi Cabernet Franc

    Robijn-rood met paarse accenten. De geur is intens met aroma’s van rijp rood fruit en een rassige vleug groene paprika. In de aanzet geeft de wijn lekker sap, om vervolgens ook hier z’n spieren te laten zien in de vorm van pittige zuren en tannines. Heerlijk bij aan het bot gegaarde Cote de Boeuf.

  • Socré Barbera d'Asti

    Socré Barbera d’Asti

    Diep ruby van kleur met in de neus de geur van bessen en wat rijp rood fruit en veel frisheid. In de smaak een typische Barbera d’Asti met veel rood fruit, sappig en mooie frisse zuren. Deze Barbera heeft een zeer vriendelijke tannine structuur en een fijne lengte.

  • Chateau Aydie Madiran

    Chateau Aydie Madiran

    Prachtig diep gekleurde rode wijn. Indrukwekkend van geur, veel rijp donker fruit kruidig en zwoel. De smaak is krachtig en rond, met een heel prettige tannine structuur. Een mooie lange afdronk tot besluit. Dit noemen we een bek vol wijn!! Grandioos bij wild en roodvlees gerechten.

  • Ode Aydie Madiran

    Ode Aydie Madiran

    Ode d Aydie is een heerlijke gebalanceerde rode wijn van de Tannat druif. De intensiteit blijkt al uit de kleur diep donker. De geur is zwoel en rijk je blijft steeds nieuwe elementen ontdekken maar de bramen en zwart fruit voeren de boventoon. Een hint vanille kenmerkt de houtrijping van de wijn. De volle smaak blijft prachtig in de mondholte nagalmen. Tot besluit een indrukwekkende afdronk vol fruit en een mooi samenspel met de zachte rijpe tannine. Wat is dit een verrassend glas wijn!!

  • Ch. Maucoil Chateauneuf-du-Pape Magnum in kist

    Ch. Maucoil Chateauneuf-du-Pape Magnum in kist

    In een Magnum van anderhalve liter heeft heel technisch gesproken de wijn een groter oppervlak dan de fles. Hierdoor heeft de wijn veel minder last van lucht, licht en trillingen tijdens de rijping waardoor de wijn langer, stabieler en beter kan rijpen. Een wijn is uit een magnum dus ook altijd iets anders en iets mooier van smaak dan uit een kleine fles.

    De kleur van de wijn is diep robijn rood en in de geur vinden we mooi zwart fruit en uiteraard de kruidige tonen mede door de invloed van de Syrah druif. Fijne balans tussen fruit, kruidigheid, alcohol en tannine en een wijn met een prachtige lengte.

  • Socre Barbaresco Roncaglie Magnum

    Socre Barbaresco Roncaglie Magnum

  • bersano 'badarina' barolo riserva

    Bersano ‘Badarina’ Barolo Riserva

    Nebbiolo is één van de meest onderscheidende druifsoorten ter wereld. Niet alleen heeft deze druif het juiste klimaat nodig, maar neemt in zijn smaak ook een duidelijke terroirexpressie mee.
    Zo heeft Barolo dus ook een onderverdeling in een aantal “Cru’s”. Dit zijn de mooiste gedeeltes voor wijngaarden binnen de gemeente Barolo.
    De enige toegestane druif binnen Barolo is Nebbiolo en ondanks dat je deze druif op meerdere plekken tegen komt in de wereld en vooral ook binnen Piëmonte, hier doet ‘ie het toch het allerbest.

    Badarina is de hoogst gelegen Cru van Barolo tussen de 340-440 meter met voornamelijk een ligging op het oosten/zuidoosten. Hierdoor is er een groter verschil tussen dag en nacht temperaturen en doet de druif er langer over om tot optimale rijpheid te komen. Hierdoor ontwikkelen de druiven meer aromastoffen en behouden beter hun zuren. Voordeel en nadeel hiervan is dat de wijn die hiervan gemaakt wordt altijd wat meer rijping nodig heeft.

    Bersano heeft deze Badarina Barolo Riserva om die reden dus ook laten rijpen voor 5 jaar in zowel grote Slavonische eikenhouten vaten en Franse Barriques. Het is hierdoor een geconcentreerde krachtpatser met nog meer dan genoeg potentie voor de lange termijn, fijne tannines, nu al benaderbaar, maar zeker nog met veel potentie.

    Door 5 jaar te rijpen in eikenhout wint de wijn aan concentratie en wisselen de tannines uit het hout zich om met de tannines uit de schillen van de druiven. Je krijgt hierdoor een iets andere expressie met meer tertiaire toetsen, zo is de wijn licht reductief in het begin en kan je deze het beste overschenken in een karaf, met veel lucht zal de wijn zich meer openen. Zo zullen naast de aroma’s van truffel, paddenstoel, ceder, tabak, leer en munt ook ingeblikte kersen voorbij komen. Voeg daar subtiel balsamico en rozijn aan toe en je hebt een complexe wijn die door steeds meer lucht blijft mee veranderen.
    Combineer deze stevige wijn vooral met rijke, hartige kazen, bietjes met balsamico en gegrilde gerechten met truffel en paddenstoelen.