• Rosé d'Anjou La Cheteau

    Rosé d’Anjou La Cheteau

    Lichtzoete rosé uit Anjou. Vrolijk bleekroze gekleurd. Met een geur van vers klein rood fruit: rode besjes, wilde aardbeitjes en frambozen. Fris en gemakkelijk.

  • Domaine Bourdon Mâcon-Villages

    Domaine Bourdon Mâcon-Villages

    In verband met een te kort aan glazen flessen bij de producent wordt deze wijn tijdelijk ge-upgrade naar de Mâcon-Pierreclos.

    Dit is een zuivere wijn, licht strogeel van kleur met een fraaie glans er over. De geur is helemaal zoals een pure chardonnay hoort te zijn, namelijk zuiver met hints van bloemen-bloesem, zacht fruit en een vleugje honing. De smaak is lekker fris met een zacht mondgevoel. De vulling is heerlijk en de afdronk is zuiver en sappig tot in de finale. Een mooi gemaakte wijn die je met plezier drinkt.

  • Soave Brigaldara

    Soave Brigaldara

    Lichte gele kleur. In de neus florale tonen. De smaak is typisch Soave, droog en zacht met citrus en molligheid. In de afdronk zacht met wat tonen van amandel.

  • Elysee Viognier

    Elysee Viognier

    Heerlijk aromatische wijn met de zachte geur van tropisch fruit en bloemen. Abrikoos en perzik zijn de meest opvallende associaties die zich bij de verfijnde smaak aandienen. Verder is de smaak zacht en vol en met een milde frisheid om hem lekker te kunnen doordrinken.

  • chianti gratena

    Chianti Gratena

    De Gratena Chianti is helder rood van kleur. In de neus veel donkere vruchten. Het is een mondvullend glas met aroma’s van rijpe bosvruchten, kruiden en heeft een subtiele afdronk. Een zachte Chianti omdat de zuurgraad in deze wijn net iets minder aanwezig is dan andere Chianti’s.

  • Elysee Chardonnay

    Elysee Chardonnay

    Volgele kleur met goude gloed. De wijn is zacht geurend, met aroma’s van moesappelen, sappige peer, honing en boter. Eenmaal in de mond toont de wijn zich weldadig en mondvullend met zachte zuren die de wijn lichtvoetig en perfect doordrinkbaar maken. Zowel als aperitief als aan tafel een regelrechte hit.

  • Beauvignac Chardonnay

    Beauvignac Chardonnay

    Mooi heldere, strogele kleur. In de neus is de wijn ingetogen, met subtiele aroma’s van rijpe appel, witte bloemen en een spoortje pijptabak. De smaak is mondvullend en heerlijk zacht. Levendige zuren houden de wijn mooi in balans en licht verteerbaar. Heerlijk compleet glas chardonnay, zowel bij de borrel als aan tafel.

  • Nomad Pinot Grigio

    Nomad Pinot Grigio

    Intens stro-gele kleur. De geur spreekt direct klare taal: zacht-tropische aroma’s van ananas, mango en abrikoos zijn goed herkenbaar. De smaak is in eerste instantie lekker mondvullend en zijdezacht. Precies op tijd komen milde, verfrissende zuren erbij om de wijn zijn spanning en balans te geven. Heel knap gemaakt!

  • Col di Luna Prosecco Extra Dry Millesimato

    Col di Luna Prosecco Extra Dry Millesimato

    Licht strogele kleur met een fraaie schittering. In de geur geeft de wijn zachte aroma’s van gele appel en perzik met een mooie rijpe ondertoon In de mond is de wijn lekker fruitig en door de zachte zuren prettig mild. De mousse is fijn van structuur en blijft in het glas langdurig in stand. Uitstekend als aperitief en bij antipasti

  • Bianco di Stellenbosch

    Bianco di Stellenbosch

    Bleek stro-geel van kleur met een ingetogen neus. Aroma’s van rijpe peer, meloen en een vleugje ananas zijn het duidelijkst aanwezig. Deze aroma’s. gecombineerd met een heerlijk zacht mondgevoel, maken van deze wijn een heel goed voorbeeld van een onmiskenbare Pinot Grigio. Een perfecte wijn voor aperitivo en zeevruchten.

  • Filet Mignon Carignan

    Filet Mignon Carignan

    De kleur is diep rood. In de neus komen veel kruidige tonen naar voren. De smaak is zacht en met een prettige structuur, met aantekeningen van kruiden en rijp donker fruit, en een zachte afdronk.

  • La Brune Chardonnay

    La Brune Chardonnay

    De frisse zuren en de zachtheid van de wijn zijn goed in balans. Soepel fruit en een heel subtiel kenmerkend vettig botertje in de afdronk.

  • Pottelsdorf Landfisch blaufränkisch

    Pottelsdorf Landfisch blaufränkisch

    In de neus de geur van rijp donkerrood fruit zoals bramen en kersen. In de smaak is de wijn zacht met lichte tannine structuur en opvallend zachte zuren. Zeer fruit gedreven wijn die vooral tijdens de zomermaanden heerlijk gekoeld gedronken kan worden als aperitief, maar ook zeker bij lichte borrel hapjes tijdens warme zwoele zomeravonden en bij kaas!

  • Domaine Bourdon Mâcon-Pierreclos

    Op en top Mâcon van het hoogste niveau! Pierreclos is een dorp binnen de Mâconnais dat zich naast het grote Roche-Solutré bevind. Om deze rots heen worden de mooiste wijnen gemaakt van de zuidelijke Mâconnais. Pierreclos is tevens ook één van de oudste wijndorpen van de gehele Bourgogne.
    De wijn is licht goudgeel van kleur en daagt uit met in de geur sinaasappelschil, laurier en bloesem.
    In de smaak komt dit overeen met frisse citrus, brioche en een zachte toets van honing.
    Gastronomisch en elegant, een wijn die prachtig ontwikkeld in het glas.

  • domaine bourdon beujolais villages blanc

    Domaine Bourdon Beaujolais-Villages Blanc

    Witte Beaujolais?! Een verassing voor velen, een liefde bij de kenners. Deze wijn klasseert zich nog in Bourgogne, maar dan wel het zuidelijke Beaujolais dat bekend staat om zijn rode wijnen.
    Slechts 10% van de aanplant in Beaujolais is wit, sinds 2009 is de enige toegestane witte druif hier Chardonnay. Voor Chardonnay zijn we gelukkig in goede handen bij de familie Bourdon.
    Deze wijn kenmerkt zich in de Bourdon stijl, maar is iets lichtvoetiger. Evengoed wel het mooie lauriertoetsje, de frisheid en een licht aards karakter.

  • bersano grignolino d'asti

    Bersano Grignolino d’Asti

    Grignolino is een beetje een gek, bijna vergeten druifje dat inheems is voor Asti. Hier worden al van oudsher lichte rode wijnen van gemaakt die perfect zijn voor een aperitief en zeker licht gekoeld heel goed mee gaan met diverse anti-pasti.
    Grignolino komt aan z’n naam door het Italiaanse ‘Grignoli’, dat kleine pitjes betekent. Doordat de druiven hier vol mee zitten hebben de wijnen gemaakt van de Grignolino vaak wel veel tannines. Door de modernere vinificatietechnieken en fijne zuren die de druif van nature bezit hebben deze tannines gelukkig niet de overhand maar zijn ze puur complementair aan de structuur van de wijn.

    De wijngaard heeft de naam Valdelsalto en ligt perfect op het zuidwesten met een bodem die rijk is aan kalk en slib. Deze wijngaard behoort bij het landgoed San Pietro Realto op 350 meter hoogte waar Bersano 32 ha heeft aangeplant met Grignolino en Ruchè om deze druiven een comeback te geven en de oude cultuur te bewaren.

    Onbekend maar wel met een aantal gelijkenissen. Zo doet de kleur je denken aan een Pinot Noir, heeft de wijn de zuren van een Beaujolais, de structuur van Syrah en het bloemige van een Barolo.
    In de smaak kom je toetsen tegen van zure kersen, framboos, kruidnagel en rozenblad. Veel lucht en lichte koeling komen deze wijn zeer ten goede. Een perfect aperitief voor de rode wijndrinker, maar onderschat z’n bruikbaarheid ook niet in een wijnarrangement voor rode wijndrinkers, deze wijn sluit prima aan op voorgerechten met rauwe tonijn.