• Camina Tempranillo

    Camina Tempranillo

    Fris rode kleur, sappige en fruitvolle geur zoals zacht rood fruit denk aan zwarte bessen. Vriendelijke ronde smaak, geen invloed van hout en frisse zuren.

  • Genio Rosado

    Genio Rosado

  • genio Tempranillo

    genio Tempranillo

  • maydie vin de liquer madiran

    Maydie Vin de Liquer Madiran

    De vreemde eend in de bijt van de Familie LaPlace, een dessertwijn van Tannat. Deze Tannat Vintage is gemaakt als ware van een ‘Vin Doux Natural’. Dit is de groep met wijnen die wordt gemaakt door middel van het versterken, dit houdt in dat ze de druiven oogsten als ze optimaal rijp zijn, dan gaan ze kelder in waar ze eerst een koude schilinweking krijgen om zoveel mogelijk kleur én smaak uit de schillen te halen, daarna brengen ze de vergisting op gang en stoppen deze na een aantal dagen door aan de gistende most zo puur mogelijke wijnalcohol toe te voegen tot er een volume van tenminste 15% wordt bereikt. Op dit punt stoppen namelijk de natuurlijke gistcellen met werken en houden ze de van nature aanwezige suikers over in de wijn.

    Als ze dan nog een klein scheutje extra toevoegen krijgt de wijn meer warmte in zich en komt deze net iets minder zoet over waardoor deze de structuur krijgt van een Vintage Port.

    Daarna laten ze de most met schillen en pitjes en dergelijke nog een paar dagen met elkaar verder trekken om hier zoveel mogelijk smaak uit te onttrekken. De wijn rijpt als laatste nog 24 maanden op grote eikenhouten vaten, net als een Vintage Port.

    De wijn die overblijft is zoet, krachtig, kruidig en behoorlijk vlezig. Deze combineer je dan ook het beste met een Frans kaasplateau of rijk chocolade dessert.
    Schenk deze wel gekoeld, in een portglas en verras elke gast.

  • Cocci Grifoni Pecorino Tara

    Cocci Grifoni Pecorino Tara

    De pecorino druif is een specialiteit van de Marken. Het is een aromatische druif met een beetje een vettige stuctuur. De wijn heeft een goudgele glans. de geur is vrij compact en doet denken aan hazelnootjes. De smaak is opvallend fris een beetje bloemig. De smaak is vol en rond met een lekkere frisheid tot besluit. Het komt de wijn ten goede als als de wijn een beetje lucht krijgt dus decanteren kan prima.

  • genio sauvignon blanc

    Genio Sauvignon Blanc

    Een easy drinking witte wijn, geurig sappig en prettig in de afdronk. De kruidige afdronk.

  • cocci grifoni rosadotara

    Cocci Grifoni Rosado Tara

    We zien het niet veelvuldig een rose wijn gemaakt van de Merlot druif. Maar…….het kan een zeer smakelijke wijn opleveren zoals deze Tara Rosado. Prachtig van kleur, een verrassende neus en vooral een smakelijke afdronk, fijn fruit, kruidige structuur en een indrukwekkende afdronk.

  • Di Sipio Rosé ‘Setterose’ Cerasuolo d’Abruzzo

    Deze prachtig fuchsia gekleurde rosé komt uit Cerasuolo d’Abruzzo. Één van de meer onderscheiden wijnregio’s met herkomstbenaming in de Abruzzen en gemaakt van de meeste gebruikte druif in deze regio: Montepulciano.
    De Montepulciano druif is inheems voor deze regio en geniet van de koele lucht uit de Appenijen en de wind uit zee die samen zorgen voor een relatief koel klimaat.
    Het voordeel van dit iets koelere klimaat is dat er in de wijn meer frisheid over blijft die nodig is om lekker drinkbaar te blijven.
    Naast de fijne zuren kom je in de smaak mineraliteit en een toets tegen van rozenblad en viooltjes, framboos, rood fruit en een licht kruidige afdronk.

  • Uibel Sucette Rosé

    Één van de wijnen van de nieuwe stroming rosé die er tegenwoordig gemaakt worden. Wat rijker van kleur en met meer tannine, dit maakt deze ‘nieuwe’ rosé’s bijzonder gastronomisch en perfect inzetbaar op het hogere niveau met vegetarische gerechten.

    Deze Sucette heeft in de smaak en in de geur duidelijke secundaire aroma’s dankzij de vergisting en de rijping van een jaar op Amfora. Daarbij ook veel aardbei, kruiden, peper, paprika en in de finale een klein bittertje met zacht rood fruit. Speels karakter tussen het fruitige en aardse maken dit een bijzonder interessant glas wijn.

  • bersano 'cremosina' nizza

    Bersano ‘Cremosina’ Nizza

    Een Barbera met de ‘wow-factor’. Terroir is hier leidend voor de kwaliteit van de wijn, vandaar dat de gemeente Nizza in 2017 een DOCG status heeft gekregen voor haar kwaliteitswijnen. Als vanzelfsprekend is het dus ook niet de Nebbiolo die in deze gemeente de hoofdrol krijgt, maar juist de Barbera. Doordat Barbera geen bijproduct is, maar juist leidend in Nizza komt hier een grotere kwaliteit vandaan dan gebruikelijk.
    Cremosina is de naam van de wijngaard voor deze wijn met een perfecte ligging op het zuiden en zuid-westen op 250 meter hoogte, dit zorgt voor koele nachten en warme dagen waardoor de druiven meer aromastoffen kunnen ontwikkelen tijdens de rijping.
    In de wijn, het kenmerkende floraal, fruitige karakter van Barbera, maar er gebeurt veel meer, aardse toetsen, kruidigheid, specerijen. Dikte en elegantie kenmerken deze wijn. Barbera zoals het bedoeld is, nu al lekker, bij voorkeur uit een karaf, maar kan ook nog jaren in de kelder verder rijpen.
    Combineer deze wijn met kalfsvlees, hert en paddenstoelen.

  • hanauer hof 'erde & stein' roter veltliner

    Hanauer Hof ‘Erde & Stein’ Roter Veltliner

    Roter Veltliner is een druif die ondanks z’n naam niets te maken heeft met de beroemde Grüner Veltliner. Hier is uitvoerig onderzoek naar gedaan doordat er altijd gedacht werd dat de Roter Veltliner een voorouder is van de Grüner Veltliner, hier blijkt alleen geen verband tussen gevonden te zijn. Het gedeelte Roter dankt de druif vooral aan de kleur van de druiven, die zijn net als bij de Pinot Gris licht gekleurd.
    De Roter Veltliner doet het goed in de gematigde gedeeltes van Oostenrijk qua klimaat. De beste variaties komen (net als deze wijn) uit Wagram.

    Één van de synoniemen voor deze druif is Roter Muskateller en dat begrijp je gelijk als je aan de wijn ruikt, aromatisch, bloemen, citroen schil, rijpe appel en een fijne mineraliteit komen je tegemoet. De smaak is mooi droog met toetsen van tropisch fruit en gekonfijte rijpe appel. De schakering van fijne zuren en mineralen blijven spelen met het fruit.

    Zeer gastronomisch door de vele verschillende smaken, het aromatische profiel en de mooie rijke dikte.

  • Vignobles David ‘Canopée’ Nature

    Canopée is de naam van deze bijzondere cuvée door de hogere ligging op hellingen die vooral avondzon meepakken. Hierdoor krijgt de loofwand voldoende zon voor fotosynthese en kunnen ze de vroegrijpende druiven zelfs al in augustus oogsten. Dit zorgt voor frisheid in de wijn en een laag alcoholpercentage van slechts 12,5%.

    Het gedeelte natuurwijn houd in dit geval in dat de wijn ongefilterd en ongeklaard is gebotteld zonder toevoeging van sulfieten. De filosofie achter het succes van deze wijn is dat dit lukt door de levende gezonde biologische bodem en de grotere hoeveelheid fotosynthese.

    De Canopée wordt gemaakt van 60% Cinsault en 40% Grenache Noir. De dominante Cinsault is over het algemeen iets minder bekend, maar kan het best vergeleken worden met een Mediterrane variatie op de Pinot Noir die bestand is tegen hitte en zelfs gezien wordt als één van de grote oplossingen voor de wijnbouw in de strijd met klimaatverandering.
    Deze druif behoud goed zijn zuren en geeft fijne toetsen van rode bessen, cassis en een zachte kruidigheid. De Grenache voegt daar een toetsje van braam en kersen aan toe met zwarte peper.

    De wijn vergist en rijpt enkel op betonnen vaten met een epoxie-binnenlaag om zo wel een rijpingseffect te ondergaan maar zonder de smaak van een eikenhouten vat.

    Canopée is een wijn met een grote factor drinkbaarheid die goed aansluit op lamsvleesgerechten, geroosterde smaken van de barbecue, charcuterie en met name witflora kazen.

    Schenk deze wijn tussen de 16-18 graden uit grote glazen waarin de wijn voldoende lucht krijgt om te ontwikkelen in het glas.

     

  • Vignobles David ‘Le petit David’ Côtes du Rhône

    Le petit David is een knipoog naar zijn doorgaans serieuze wijnen. In dit geval is het namelijk een wijn die vooral bedoeld is om ‘gewoon lekker’ te zijn.

    Hiervoor zijn de traditionele Rhône druivenrassen Grenache, Syrah en Mourvèrdre gebruikt. De productiemethode is eveneens traditioneel, zo wordt er met de hand geoogst waardoor de selectie van het fruit al beter is nog voordat ze wijn gaan maken. Daarbij word ook alleen gebruik gemaakt van de eigen natuurlijke gisten om zo dus ook een puurdere smaak over te houden die hoort bij deze wijn en deze druivenrassen.
    De wijn ondergaat voor het persen weliswaar een koele inweking van de schillen om daar ook zoveel mogelijk smaak, kleurstoffen en gist uit te halen. De rijping na de vinficatie wordt ondergaan op ruwe cementen vaten, hierin krijgt de wijn wel de kans om ontwikkelingsaroma’s te krijgen, zachter te worden en iets aardser over te komen.

    Het blijft vooral mooi rijp rood fruit dat je proeft met een kruidige achtergrond van zoethout, laurier, peper en nootmuskaat.

    Schenk deze wijn licht gekoeld bij stoofgerechten en rijke kazen bij voorkeur uit een grote karaf.

  • talma verdejo (kopie)

    Talma Garnacha

    Mooi robijnrood van kleur met een heldere schakering aan de rand. In de geur uitbundig fruit met in de smaak daarbij ook een kruidig toetsje van zwarte peper. Een fluweelzachte, frisse en doordrinkbare Spaanse rode wijn die perfect is als huiswijn voor een borrel of bij een maaltijd.

  • martinez alesanco 'crianza' rioja

    Martinez Alesanco ‘Crianza’ Rioja

    Deze Crianza is gemaakt van 80% Tempranillo en 20% Garnacha en kenmerkt naast z’n klassieke uitstraling ook een klassieke herkenbare smaak.

    Zo kom je in de wijn toetsen tegen van cederhout, rood fruit, kersen, kruide, laurier, iets kokos en vanille, maar beheerst de wijn nog een mooie frisheid die de wijn fijn drinkbaar en sappig maakt.

    Schenk deze wijn bij voorkeur licht gekoeld uit een karaf bij een Côtes de Boeuf of een ander proteïnerijk hoofdgerecht.