• Tokaji Grand Selection 'Late Sweet'

    Tokaji Grand Selection ‘Late Sweet’ Kesoi Arany

    Flonkerend lichtgele kleur. In de geur weldadige aroma’s van mango, kweepeer, honing en een vleugje botrytis. In de mond begint de wijn weelderig zoet, maar al snel wordt dit op fraaie wijze harmonieus aangevuld met lichte zuren, die ervoor zorgen dat de afdronk mooi schoon is. Opmerkelijk complex en lichtvoetig. Gemaakt van laat-geoogste druiven furmint, harslevelu en muscat

  • Presidential Port Tawny 10 yrs

    Presidential Port Tawny 10 yrs

    goudbruin van kleur en een diep aroma van geconserveerd fruit en noten. Zeer evenwichtig in de mond, delicaat, fruitig en kruidig, peperige nuances in de frisse en aanhoudende afdronk.

  • px los amigos perez bartquero

    PX Los Amigos Perez Bartquero

    Intensief en donkerbruin van kleur met aroma’s van noten, rozijnen, vijgen en dadels, chocolade en mokka. Zeer intensief zoet in de smaak, een wijn voor de echte zoetekauw, met dadels, rozijnen maar ook zeer mooie balans van zuren en bitters.

  • Chateau Vari Monbazillac 0

    Chateau Vari Monbazillac 0,375l

    In het glas heeft de wijn de kleur van blinkend wit goud. In de neus heeft de wijn nog vooral z’n jonge aroma’s van exotisch fruit, maar ook tonen van hazelnoot en geconfijte citrusschil beginnen zich te tonen. De weelderig zoete smaak is geconcentreerd en zeer goed in balans met de frisse zuren, die de wijn licht en verteerbaar houden. 85% Semillon, 10% Sauvignon Gris, 5% Muscadelle.

  • Bacalhôa Moscatel de Setúbal D.O.

    Bacalhôa Moscatel de Setúbal D.O.

    De stijl van deze Moscatel de Setúbal is jong en fruitig. Amber van kleur en met klassieke moscatel aroma’s zoals als sinaasappelbloesem, citrustonen, gekonfijt fruit, thee en rozijnen. In de smaak is de wijn rijk en filmend met dezelfde aroma’s als in de neus en een zeer aangename, lange afdronk.

  • Chateau Crabitan-Bellevue Sainte-Croix-du-Mont

    Chateau Crabitan-Bellevue Sainte-Croix-du-Mont

    De wijn is in de neus fruitig met tonen van citrus, mandarijn en veel frisheid. Daarnaast vind je in de neus de herkenbare geur van honing, rozijnen en amandelspijs terug. Dit komt ook terug in de smaak. De wijn is uiteraard vol zoet, maar met voldoende fraîcheur en een mooie lengte. Heerlijke combinatie met foie gras (klassiek), perencrumble en uiteraard met diverse wat sterkere kazen.

  • Lungarotti Dulcis

    Lungarotti Dulcis

    De neus is rijk en we ontdekken sinaasappelbloesem, amandel en geconfijt fruit. In de smaak is de wijn vol, zacht met een goede balans tussen het zoet en de alcohol. Aroma’s van geconfijt fruit, vijgen, gedroogd wit fruit en abrikoos maken deze wijn een feestje bij diverse desserts en blauwe kazen.

  • Domaine de Coyeux Enigmae

    Domaine de Coyeux Enigmae

    De wijn is amber van kleur. In de neus vinden we tonen van gekristalliseerde citroen en een hint van gekristalliseerde perzik die geassocieerd worden met een vleugje gekristalliseerde mandarijn en een discreet vleugje schil. In de smaak is de wijn fruitig, evenwichtig met aroma’s van gekristalliseerde rode kersen, citroen en toetsen van gekristalliseerde aardbei, evenals een subtiele hint van violet snoep en discrete hints van perzikbloemen (op de achtergrond).

  • Domaine de Coyeux Elegans

    Domaine de Coyeux Elegans

    De wijn is licht goudkleurig en toont in de geur veel primaire aroma’s zoals passievrucht, perzik, abrikoos, sinaasappelschil, manderijn, citrus en witte bloemen. In de smaak is de wijn zoet met primaire aroma’s van steenfruit, honing en witte bloemen, maar is prachtig in balans door de aanwezigheid van mooie zuren. Daarnaast wat secundaire aroma’s zoals wat romigheid door wat rijping op de lie. Zelfs iets tertiairs zoals marmelade door de fles rijping.

  • Chateau Partarrieu Sauternes

    Chateau Partarrieu Sauternes

    De prachtige goud gele kleur maakt je nieuwsgierig. De wijn blijft aan het glas hangen en is zeer geconcentreerd. De geur is verleidelijk met hints van tropisch fruit, pouriture zacht vanille.De smaak is intens zeer aangeneem zoet en zeer rijk. De prettige zuren houden de wijn fris en spannend. De afdronk is zeer lang. Een prachtig glas Sauternes.

  • maydie vin de liquer madiran

    Maydie Vin de Liquer Madiran

    De vreemde eend in de bijt van de Familie LaPlace, een dessertwijn van Tannat. Deze Tannat Vintage is gemaakt als ware van een ‘Vin Doux Natural’. Dit is de groep met wijnen die wordt gemaakt door middel van het versterken, dit houdt in dat ze de druiven oogsten als ze optimaal rijp zijn, dan gaan ze kelder in waar ze eerst een koude schilinweking krijgen om zoveel mogelijk kleur én smaak uit de schillen te halen, daarna brengen ze de vergisting op gang en stoppen deze na een aantal dagen door aan de gistende most zo puur mogelijke wijnalcohol toe te voegen tot er een volume van tenminste 15% wordt bereikt. Op dit punt stoppen namelijk de natuurlijke gistcellen met werken en houden ze de van nature aanwezige suikers over in de wijn.

    Als ze dan nog een klein scheutje extra toevoegen krijgt de wijn meer warmte in zich en komt deze net iets minder zoet over waardoor deze de structuur krijgt van een Vintage Port.

    Daarna laten ze de most met schillen en pitjes en dergelijke nog een paar dagen met elkaar verder trekken om hier zoveel mogelijk smaak uit te onttrekken. De wijn rijpt als laatste nog 24 maanden op grote eikenhouten vaten, net als een Vintage Port.

    De wijn die overblijft is zoet, krachtig, kruidig en behoorlijk vlezig. Deze combineer je dan ook het beste met een Frans kaasplateau of rijk chocolade dessert.
    Schenk deze wel gekoeld, in een portglas en verras elke gast.

  • Johner Saint Patrick Rosé Beerenauslese

    Een natuurlijk zoete wijn. Natuurlijk doordat de druiven voor deze wijn overrijp zijn geoogst en zoveel suiker bevatten dat ze die niet meer vergist krijgen.
    De Duitse wijnbouw kent een ladder als het gaat om zoetheid, hoe later de druiven geoogst, hoe meer suiker en dus ook hoe zoeter de wijn. Voor deze wijn hebben ze de Spätburgunder (Pinot Noir) laten hangen tot er een natuurfenomeen is ontstaan. Dit houd in dat er gewacht wordt tot er laat in het jaar, zo rond begin november er ochtenddauw ontstaat waarin de Botrytis schimmel zich kan ontwikkelen en zich vervolgens een weg eet door het schilletje van druiven heen, hier kan in zeer korte tijd zeer veel vocht uit ontsnappen, waardoor er kleine krentjes overblijven met enorm geconcentreerd sap. Als hier vervolgens wijn van gemaakt wordt dan is deze zoet en ontzettend geconcentreerd, maar door de verhoogde concentratie aan zuren ontstaat hier een balans in tussen beiden.
    In de geur, toetsen van aardbei en framboos, rozenblaadjes en kruisbessen.
    In de smaak vervolgt dit met een fijne balans in de zuren, honing en bloemen.
    Zeer verfijnde, complex zoete wijn die goed aansluit op klassieke pavlova, aardbeien met vanille eis, variaties op crèpes suzette met rood fruit en tarte-tatin des pommes.

  • l'ilot de haut bergeron sauternes

    L’Ilot de Haut-Bergeron Sauternes

    L’Ilot is een Monopole van Haut-Bergeron, dit houd in dat zij de alleen eigenaar zijn van de wijngaarden op een eiland in de rivier Ciron die door de gemeente Sauternes heen loopt.
    Op dit eiland omringt met water ontstaat eerder ochtenddauw dan in de rest van de regio waardoor er al eerder een ‘nobele rotting’ ontstaat en de druiven dus eerder aangetast en geoogst kunnen worden wat weer zorgt voor meer frisheid in de wijn.

    In deze Sauternes ruik je geconfijte citroenschillen en proef je de abrikozen, perziken en citrusvruchten terug. Door het gebruik van 80% Semillion en 20% Sauvignon Blanc heeft de wijn vooral het karakter van de Semillion die altijd een toetsje van honing geeft in de smaak en wat bijenwas en stro in de geur.

    Schenk deze wijn gekoeld bij ganzenlever of een klassiek dessert zoals crêpes suzette, een dame blanche of juist een modern nagerecht met lemon curd en fijne frisse zuren.

  • l'ilot de haut bergeron sauternes (kopie)

    Soleil d’Arche Sauternes

    Soleil d’Arche is in eerste instantie op de markt gebracht als tweede wijn van het Château met een modern oogpunt en moderne uitmonstering. Met deze verjonging in stijl hebben ze echter een wijn weten te produceren die de klassiekere ‘hoofdwijn’ passeert in smaak en kwaliteit.

    De wijn wordt gemaakt van 85% Semillion en 15% Sauvignon Blanc. Zeer lage opbrengsten zorgen ervoor dat het een bijzonder geconcentreerde wijn wordt die na haar rijping van 6 maanden op eikenhouten vaten nog krachtiger is. Onmiskenbaar blijft de mooie frisheid die dit complementeert.
    In deze wijn kom je toetsen tegen van kweeperenjam en lychee met sinaasappelschil en citroentjes. Licht exotisch met groene appel en bijenwas.

    Bijzonder goed gastronomisch in te zetten bij ganzenleverterrines, hartige gerechten met suikerbrood in combinatie, desserts met veel concentratie en zuren en probeer een sauternes vooral is met een rijke roodflora of blauwader kaas.