• barolo corsini bussia

    Corsini Barolo ‘Bussia’ MAGNUM in kist

    Bussia is een ‘Cru’ in de gemeente Barolo die zorgt voor de wat mooiere wijnen dan de gewone Barolo’s. Bussia is iets hoger gelegen en dus iets koeler, wat zorgt voor meer elegantie en complexere wijnen doordat de druiven er langer over doen om rijp te worden.
    De wijn heeft een transparante rode gloed en zacht oranje siert de randen. De geur is moeilijk te omschrijven omdat het continue verandert. Naast vele fruittonen komen er geuren naar boven als cacao, leer, tabak, baksteen, viooltjes en licht vanille. En de aardse tonen van paddenstoelen zijn duidelijk herkenbaar. De rijpheid van de druiven vertaalt zich in een rijke, volle smaak. Complex in de aroma’s en met de krachtige structuur die Barolo eigen is.

  • di sipio 'classic' montepulciano d'abruzzo

    Di Sipio ‘Classic’ Montepulciano d’Abruzzo

    Soms klinkt soepel als simpel, maar dat is zeker niet altijd van toepassing. Als de wijnmaker alles uit de kast haalt en op de juiste manier behandeld, kan een soepele wijn bereikt worden zonder allerlei trucs en zonder smaakverlies vooral.

    Dit wordt bij Di Sipio bereikt door het juiste moment van oogsten met optimale rijpheid, goed wijngaardmanagement en lange inweking van de pulp en schillen om daar zoveel mogelijk smaak uit te halen.

    De rijping wordt ondergaan op RVS en in de fles om alle pure smaken te behouden en geen invloed hiervan uit te oefenen op de wijn. Hierdoor wordt een fijne spanning in de structuur van de wijn behouden.

    Licht gekoeld is dit een zeer fijne wijn bij lichte vleesgerechten, maar ook niet al te zware stoofschotels, gevogelte en deinst zelfs niet achteruit voor de Arabische keuken.

  • chateau taffard de blaignan medoc

    Chateau Taffard de Blaignan Medoc

    Na het drinken van een wijn als dit begrijp je gelijk waarom deze behoren tot de categorie ‘klassiekers’.
    In Bordeaux weten ze complexiteit en drinkbaarheid goed te combineren in hun wijnen met een breed aroma. Door de nog stevige taninnes en zuren kunnen de wijnen nog makkelijk 10 jaar de kelder in, maar als je ze voor die tijd voldoende lucht geeft laten ze al snel zien hoeveel potentie ze hebben.

    Gemaakt van de Merlot en Cabernet Sauvignon, ruik je dit dus ook gelijk terug met delicate toetsen van cassis, rode bessen, laurier, wilde kruiden en paddenstoel. De rijping op eikenhouten vaten maakt de wijn zachter en voegt een mooie toets van specerijen en vanille toe, concentreert het geheel iets beter bij elkaar en maakt er een harmonieuze wijn van.

    Schenk deze wijn met voldoende lucht zo ronde de 16-18 graden.

  • madame de beaucaillou haut medoc

    Madame de Beaucaillou Haut-Medoc

    Na het drinken van een wijn als dit begrijp je gelijk waarom deze behoren tot de categorie ‘klassiekers’.
    In Bordeaux weten ze complexiteit en drinkbaarheid goed te combineren in hun wijnen met een breed aroma. Door de nog stevige taninnes en zuren kunnen de wijnen nog makkelijk 10 jaar de kelder in, maar als je ze voor die tijd voldoende lucht geeft laten ze al snel zien hoeveel potentie ze hebben.

    Madame de Beaucaillou is een moderne op zich zelf staande Bordeaux wijn met een klassieke knipoog. Ondanks dat deze gevinifieerd is in de kelders van Ducru-Beaucaillou betreft het geen tweede of derde wijn, maar een op zichzelf staand nieuw project.
    De visie die ze met deze wijn willen mee geven is een introductie tot de wijnmaaksignatuur van de familie Borie, hun visie en daarin een redelijke prijs voor een ambitieuze wijn. “Pleasure that goes right to the soul.”

    In deze wijn kom je kracht en elegantie tegen, toetsen van specerijen, kers, pruimen en cassis met voldoende grotendeels zachte tannines, zolang de wijn jong is wordt decanteren sterk aanbevolen.

    Schenk deze wijn met voldoende lucht zo ronde de 16-18 graden.

  • Goulée by Cos d’Estournel Médoc

    Na het drinken van een wijn als dit begrijp je gelijk waarom deze behoren tot de categorie ‘klassiekers’.
    In Bordeaux weten ze complexiteit en drinkbaarheid goed te combineren in hun wijnen met een breed aroma. Door de nog stevige taninnes en zuren kunnen de wijnen nog makkelijk 10 jaar de kelder in, maar als je ze voor die tijd voldoende lucht geeft laten ze al snel zien hoeveel potentie ze hebben.

    Ze gebruiken voornamelijk Merlot 73%, Cabernet Sauvignon 21% en Cabernet Franc 6%. De Cabernet Sauvignon geeft de wijn structuur en de Cabernet Franc nog net iets meer frisheid en elegantie terwijl Merlot ervoor zorgt dat het een zachte, drinkbare wijn blijft.

    Zoals ze zelf omschrijven ruik en proef je de zeebries die hier voorbij komt, maar die laat zich vooral zien in een toets van eucalyptus en een fijne frisheid. Daarbij ook toetsen van rood fruit, peper, cacao, tabak, pruim en cassis. De zijdezachte structuur met stevige ruggengraat en elegantie is een signatuur van Cos d’Estournel.

    Schenk deze wijn met voldoende lucht zo ronde de 16-18 graden. Decanteren is sterk aan te raden.

  • talma verdejo (kopie)

    Talma Garnacha

    Mooi robijnrood van kleur met een heldere schakering aan de rand. In de geur uitbundig fruit met in de smaak daarbij ook een kruidig toetsje van zwarte peper. Een fluweelzachte, frisse en doordrinkbare Spaanse rode wijn die perfect is als huiswijn voor een borrel of bij een maaltijd.

  • martinez alesanco 'crianza' rioja

    Martinez Alesanco ‘Crianza’ Rioja

    Deze Crianza is gemaakt van 80% Tempranillo en 20% Garnacha en kenmerkt naast z’n klassieke uitstraling ook een klassieke herkenbare smaak.

    Zo kom je in de wijn toetsen tegen van cederhout, rood fruit, kersen, kruide, laurier, iets kokos en vanille, maar beheerst de wijn nog een mooie frisheid die de wijn fijn drinkbaar en sappig maakt.

    Schenk deze wijn bij voorkeur licht gekoeld uit een karaf bij een Côtes de Boeuf of een ander proteïnerijk hoofdgerecht.

  • martinez alesanco 'crianza' rioja (kopie)

    Martinez Alesanco ‘Reserva’ Rioja

    Deze Reserva is gemaakt van 90% Tempranillo en 10% Garnacha en kenmerkt naast z’n klassieke uitstraling ook een klassieke herkenbare smaak.

    Mooie donkere kleur met een lichte bruinrode rand die laat zien dat de wijn al een rijping heeft doorstaan.
    Ze hebben de wijn 16 maanden laten rijpen in zowel Franse als Amerikaanse eikenhouten vaten, beide soorten hebben een verschillende uitwerking op de wijn qua smaak en rijping. Hierna heeft de wijn nog 20 maanden in de fles gerijpt, in de kelders van het domein. Daarna mag de wijn pas verkocht worden.

    Door de rust en rijping van wijn ontwikkeld deze mooie smaken die iets aards aan doen, maar ook vanille, specerijen en kokos horen hierbij. De tannines en zuren in de wijn worden zachter en de smaken concentreren zich.

    In deze wijn kom je toetsen tegen van vanille, kokos, ceder, chocolade, kersen, gedroogde pruimen, tabak en gestoofd rood fruit.

    Schenk deze wijn bij voorkeur licht gekoeld uit een karaf bij kaas, een stoofgerecht of wat rijkere kruidige Spaanse gerechten.

  • Peña el Gato Garnacha Natural

    Intense paarsrode kleur. In de neus ruik je eerst nog het boerse en gistige door het weg laten van sulfieten, maar met iets meer lucht verraadt de wijn direct z’n klasse: in eerste instantie nog compact, maar naarmate de wijn langer in het glas zit wordt de geur laag voor laag complexer. Rijp fruit, pittige kruiden en zwoele specerijen komen één voor één te voorschijn om met elkaar een bedwelmend complex te vormen. Al bij de eerste slok een rijke en fluweelzachte smaak vult de mond. De enorme concentratie zorgt er ook hier voor dat de smaak zich in je mond blijft ontwikkelen, tot in de lange afdronk. Een eersteklas natuurwijn.