• Crossette GSM

    Crossette GSM

    Crossette is een typsche zuid Fransche wijn. Mooi diep van kleur en geeft een prachtig geuren patroon, veel rijp donker fruit met een zwoele indruk. De smaak is enerzijds krachtig maar ook elegant, de wijn heeft een heel prettig frisse afdronk. Zeer goed te combineren met vlees van de BBQ en stoofgerechten.

  • Domaine du Chapitre Cot

    Domaine du Chapitre Cot

    Karaktervolle wijn waarbij de start voor kwaliteit is gemaakt in de wijngaard door met respect voor de natuur te werken. Schoon en netjes werken in de kelder is van essentieel belang voor de kwaliteit van een wijn, zo is het gehele Domaine onberispelijk. Veel zorg, die je uiteindelijk ook terug proeft.

    Deze wijn heeft een intense donkere rode kleur tegen het paarse aan. De geur is zacht kruidig, je herkent hier toetsen van nootmuskaat en zwarte thee. Hierbij ook kersen en cacao die de neus spannend maken. De ronde smaak bevat veel fruittonen en is licht aards, ondersteund met een zachte, maar stevige tannine die echt wel bij de Côt horen.

    Animaal en vlezig, een perfecte begeleider bij rijke smaken, paddenstoelen en gestoofd vlees.
    Schenk deze wijn bij voorkeur licht gekoeld in grote glazen.

  • genio Tempranillo

    genio Tempranillo

  • Ebano 6

    Ebano 6

    Deze Ribera del Duero heeft een prachtige donkere diepe rode kleur. De geur is erg vol en rijk mooie zwarte fruittonen en een hint van vanille. De smaak is intens fruitig met een zeer kruidige onder toon. Het volle fruit aroma blijft mooi in de afdronk tot zijn recht komen. De afdronk is langen blijft bekoren. De prettige tannine houden de wijn karaktervol. Een heerlijk glas wijn met een pittige finale.

  • l'Orgine Madiran

    l’Orgine Madiran

    Wat een prachtig glas wijn. Mooi paars rood en intens van kleur. De eerste geur indrukken zijn bramen zwarte kers zachte kruidigheid en een vleugje vanille. De smaak is zacht rond en aangenaam. Zowel in de aandronk als in de afdronk neem je zachte rijpe ronde tannine waar die deze wijn zijn bijzonder karakter geeft. Een wijn met een geheel eigen karakter die geen vergelijk heeft. Naast de Tannat gebruikt men 20 % Cabernet Sauvignon druiven. Een lekker glas wijn voor de liefhebber die eens een anders wil.

  • Chateau Aydie Madiran

    Chateau Aydie Madiran

    Prachtig diep gekleurde rode wijn. Indrukwekkend van geur, veel rijp donker fruit kruidig en zwoel. De smaak is krachtig en rond, met een heel prettige tannine structuur. Een mooie lange afdronk tot besluit. Dit noemen we een bek vol wijn!! Grandioos bij wild en roodvlees gerechten.

  • Ode Aydie Madiran

    Ode Aydie Madiran

    Ode d Aydie is een heerlijke gebalanceerde rode wijn van de Tannat druif. De intensiteit blijkt al uit de kleur diep donker. De geur is zwoel en rijk je blijft steeds nieuwe elementen ontdekken maar de bramen en zwart fruit voeren de boventoon. Een hint vanille kenmerkt de houtrijping van de wijn. De volle smaak blijft prachtig in de mondholte nagalmen. Tot besluit een indrukwekkende afdronk vol fruit en een mooi samenspel met de zachte rijpe tannine. Wat is dit een verrassend glas wijn!!

  • Bozzovich Rosso Beneventano

    Bozzovich Rosso Beneventano

    De Bozzovich wijnen zijn een hommage aan kunstenaar Sergio Bozzovich die in 1910 de basis heeft gelegd voor dit etiket met een poster bedoeld om de wijnen van Ocone te promoten in het kielzog van de eerste wereldoorlog. Dit was destijds zeer gebruikelijk met mooie Art Nouveau posters om de wijnbranche weer overeind te helpen.

    Een prachtige blend van 2 lokale druivenrassen, namelijk de Aglianico en Piedirosso. Aglianico wordt als druif ook gerekend tot de 3 nobele blauwe druiven van Italië, samen met de Nebbiolo en Sangiovese en staat bekend om zijn weerbaarheid in barre omstandigheden. Deze druif gedijt net als zijn collega Piedirosso goed op een vulkanische bodem. Nou heeft laatstgenoemde wel een iets bijzonderdere achtergrond. Er wordt lokaal gezegd dat de Piedirosso druif is geschonken door Christus na de uitbarsting van de Vesuvius. Deze uitbarsting zou namelijk zijn gebeurt doordat zijn vriend Lucifer verbannen werd uit de hemel. Op de vulkanische hellingen van de nabijgelegen Vesuvius komen we deze druif veelvuldig tegen en noemen ze de wijnen die hier gemaakt worden ‘Lacrima Christi’, Christus huilt.

    Onmiskenbaar voor een dergelijke wijn door de licht rokerige toetsen, salmiak, kersen, fijne zuren, vuursteen en een licht aards karakter. Spannende wijn die zeer verteerbaar is en goed aansluit op de Zuid-Italiaanse keuken.

  • Rosso Piceno Cocci Grifoni Tara

    Rosso Piceno Cocci Grifoni Tara

    De kleur spreekt gelijk aan, mooi helder rood met een paarse gloed. De geur is lekker kruidig en elegant. en omlijsting van zachte tonen doet je verlangen naar de eerste slok. De smaak is mooi fruitig je herkent diverse donker fruit soorten zoals zwarte kers en bramen. De afdronk is mooi sappig en blijft lekker nagalmen in de mond. Het is aan te bevelen om de wijn wat extra lucht te geven om de aroma s goed tot hun recht te laten komen.

  • Ch. Maucoil Chateauneuf-du-Pape Magnum in kist

    Ch. Maucoil Chateauneuf-du-Pape Magnum in kist

    In een Magnum van anderhalve liter heeft heel technisch gesproken de wijn een groter oppervlak dan de fles. Hierdoor heeft de wijn veel minder last van lucht, licht en trillingen tijdens de rijping waardoor de wijn langer, stabieler en beter kan rijpen. Een wijn is uit een magnum dus ook altijd iets anders en iets mooier van smaak dan uit een kleine fles.

    De kleur van de wijn is diep robijn rood en in de geur vinden we mooi zwart fruit en uiteraard de kruidige tonen mede door de invloed van de Syrah druif. Fijne balans tussen fruit, kruidigheid, alcohol en tannine en een wijn met een prachtige lengte.

  • The Wedge Pinotage

    The Wedge Pinotage

    Diep donker gekleurde wijn, zuiver van kleur. De geur is rijp en rijk, aards en kruidig. De smaak is vol en dik. Een hint van kruidnagel en rijpe pruimen, iets kersen en cacao. Een stevige afdronk tot besluit. Een stevig glas wijn met fijne zuren die de wijn spannend houden tot de laatste slok.

  • pinot nero

    Cantina di Gambellara ‘Monopolio’ Pinot Nero

    Mooi gekleurde rode wijn, iets transparant aan de randen. Prettige elegante geur idee aan vers donker fruit doet denken zoals bramen en donkere kersen. De smaak is prettig kruidig en bevat voldoende zuren. De afdronk is mooi in harmonie met de geur en de smaak… Prettig glas wijn.

  • di sipio rosso

    Di Sipio Rosso delle Collina Teatine

    Heerlijke soepele rode wijn. Zacht in geur en smaak. Prachtige geur prettig kruidig. Mooi zacht kruidig. Lekkere aangename afdronk. Wat een zalige wijn

  • danese primitivo

    Danese Primitivo

    Cantine Danese

    De familie Danese is in de jaren 50, aan de voet van de alpen nabij Verona, begonnen met het maken van wijn in de kleine stad Ronca in de regio van Veneto. In eerste instantie was het een verkoopbedrijf maar in de jaren 80 is de familie Danese zelf wijnen gaan maken en bottelen. Ondertussen heeft het familie bedrijf zich ontwikkelt tot een modern georganiseerd wijnbedrijf dat staat voor kwaliteit wijnen uit diverse regio’s van Italie. Een traditioneel Italiaans familie bedrijf geleid door Luca Danese.

  • danese corvina

    Danese Corvina Apassimento

    Cantine Danese De familie Danese is in de jaren 50, aan de voet van de alpen nabij Verona, begonnen met het maken van wijn in de kleine stad Ronca in de regio van Veneto. In eerste instantie was het een verkoopbedrijf maar in de jaren 80 is de familie Danese zelf wijnen gaan maken en…

  • Velenosi Montepulciano d'Abruzzo Conica

    Velenosi Montepulciano d’Abruzzo Conica MAGNUM

    De kleur van deze wijn is robijnrood. De geur van rijp donker fruit en een aantrekkelijke kruidigheid komt gelijk naar voren. De smaak is heerlijk sappig, met ook hier die lekker kruidige fruitigheid. Naast het sap heeft de wijn ook voldoende zuren en soepele tannines, wat zorgt voor een lekker pittige afdronk

  • inurrieta cuatrocientos crianza magnum

    Inurrieta Cuatrocientos Crianza MAGNUM

    Rijke, kruidige wijn uit Navarra, één van de mooiste wijnen van Inurrieta. Crianza is een kwaliteitsaanduiding die aangeeft dat de wijn een rijping heeft ondergaan in eikenhouten vaten en op de fles voordat deze verkocht mag worden.
    De wijn is qua smaak mooi fruitig en rijk met toetsen van bramen, kersen, drop, vanille, kokos en specerijen.
    Warm van smaak met zachte tannines die de wijn mooi inzetbaar maken in elk seizoen.

  • fattoria coroncino ganzerello rosso

    Fattoria Coroncino Ganzerello Rosso

    Dat de familie zijn eigen weg en plan trekt is een zekerheid. Kwaliteit begint in de wijngaard en dat is iets waar ze hier fier in te werk gaan.
    Al decennia lang zijn ze trotse voorlopers van biologische wijnbouw met samenwerking van veel biodiversiteit. Lage opbrengsten zorgen voor geconcentreerde wijnen.
    Voor deze rode wijn maken ze gebruik van de inheemse Sangiovese, een raspaard binnen de Italiaanse wijnbouw die zorgt voor wijnen met fijne zuren, elegantie, kersen, fijne tannines en een lichte kruidigheid. Hier is in dit geval 5% Syrah aan toegevoegd, tevens toegestaan volgens de wijn wetgeving. Dit wordt gedaan als ware van een ‘peper&zout effect’, iets meer kruiding van de wijn om de smaken iets spannender te maken. In de kelder heeft deze wijn 2 jaar mogen rusten op grote gebruikte eikenhouten vaten.
    Een verleidelijke, zachte rode wijn met toetsen van kersen, rozenbottel, jeneverbes, wilde kruiden en specerijen.

  • fattoria coroncino ganzerello rosso

    Fattoria Coroncino Ganzerello Rosso MAGNUM

    Dat de familie zijn eigen weg en plan trekt is een zekerheid. Kwaliteit begint in de wijngaard en dat is iets waar ze hier fier in te werk gaan.
    Al decennia lang zijn ze trotse voorlopers van biologische wijnbouw met samenwerking van veel biodiversiteit. Lage opbrengsten zorgen voor geconcentreerde wijnen.
    Voor deze rode wijn maken ze gebruik van de inheemse Sangiovese, een raspaard binnen de Italiaanse wijnbouw die zorgt voor wijnen met fijne zuren, elegantie, kersen, fijne tannines en een lichte kruidigheid. Hier is in dit geval 5% Syrah aan toegevoegd, tevens toegestaan volgens de wijn wetgeving. Dit wordt gedaan als ware van een ‘peper&zout effect’, iets meer kruiding van de wijn om de smaken iets spannender te maken. In de kelder heeft deze wijn 2 jaar mogen rusten op grote gebruikte eikenhouten vaten.
    Een verleidelijke, zachte rode wijn met toetsen van kersen, rozenbottel, jeneverbes, wilde kruiden en specerijen.

  • bersano 'cremosina' nizza

    Bersano ‘Cremosina’ Nizza

    Een Barbera met de ‘wow-factor’. Terroir is hier leidend voor de kwaliteit van de wijn, vandaar dat de gemeente Nizza in 2017 een DOCG status heeft gekregen voor haar kwaliteitswijnen. Als vanzelfsprekend is het dus ook niet de Nebbiolo die in deze gemeente de hoofdrol krijgt, maar juist de Barbera. Doordat Barbera geen bijproduct is, maar juist leidend in Nizza komt hier een grotere kwaliteit vandaan dan gebruikelijk.
    Cremosina is de naam van de wijngaard voor deze wijn met een perfecte ligging op het zuiden en zuid-westen op 250 meter hoogte, dit zorgt voor koele nachten en warme dagen waardoor de druiven meer aromastoffen kunnen ontwikkelen tijdens de rijping.
    In de wijn, het kenmerkende floraal, fruitige karakter van Barbera, maar er gebeurt veel meer, aardse toetsen, kruidigheid, specerijen. Dikte en elegantie kenmerken deze wijn. Barbera zoals het bedoeld is, nu al lekker, bij voorkeur uit een karaf, maar kan ook nog jaren in de kelder verder rijpen.
    Combineer deze wijn met kalfsvlees, hert en paddenstoelen.

  • titos de paraje garnacha

    Titos de Paraje Garnacha

    De zorg van de wijngaard resulteert in gezonde druiven die borg staan voor een eerlijke zuivere wijn. De Garnache geeft gulle wijnen met fruitindrukken zoals pruim en bosbes. De structuur is vlezig en blijft interessant door een fijne frisheid in de afdronk. Een heerlijk glas Spaanse wijn.

  • Domaine La Croix St Laurent Sancerre

    Domaine La Croix St Laurent Sancerre ROUGE

    Sancerre is een wijnstadje met een grote reputatie. Het is samen met het nabij gelegen appellatie Pouilly Fumé verantwoordelijk voor de productie van dé klassieke Sauvignon Blanc-wijnen. De wijngaarden hiervoor liggen op de kalkrijke oevers van de Loire. Vlakbij Sancerre ligt een klein dorpje Bue. Als je de provinciale weg afdraaid vereist het wat vakkundig…

  • seguin manuel 'nature' savigny les beaune

    Seguin-Manuel ‘Nature’ Savigny-les-Beaune

    Savigny-lès-Beaune is een gemeente iets ten noorden van Beaune. Hier worden voor dit gebied relatief veel rode wijnen geproduceerd. Savigny heeft vaak wat meer hartige toetsen in de geur en smaak. Ook in dit geval is daar sprake van, de aardse toetsen komen mooi naar voren en zijn ongefilterd zogezegd, dit komt doordat bij de productie van deze wijn geen zwavel is gebruikt en de rauwe randjes dus ongepolijst zijn gebleven.

    Natuurwijnen zijn nog relatief nieuw, hiervan wordt gezegd dat dit de ouderwetse manier van wijn maken is en deze ook puurder is doordat er niks meer (SO2) aan toe gevoegd wordt. Het grootste voordeel is vooral dat er veel gedaan moet worden met de hand in de wijngaard en daar niks gespoten wordt. Hierdoor is er een veel grotere zorg voor de planten en betere selectie van de druiven voordat er überhaupt wijn van gemaakt word. Bij de wijnbereiding worden ook geen gecultiveerde gisten gebruikt, enkel natuurlijk voorkomende gisten van de schillen en uit de kelders. Hierbij duurt de vergisting langer waardoor meer vergistingsaroma’s ontstaan en de wijn vaak iets droger word. De gisting word namelijk niet meer stilgezet door toevoeging van sulfiet (SO2). Het nadeel is dat sulfiet ook stabiliteit mee brengt die nu vaak ontbreekt, hierdoor ontstaan er grote flesverschillen als de wijnmaker niet de tijd neemt om de wijn eerst in vaten te laten rusten.

    Er is nog niet echt een handleiding voor het maken van natuurwijn, daardoor merk je dat de beste wijnmakers zich hierin vooral onderscheiden, degenen die het wijnmaakproces écht onder controle hebben en begrijpen. Daarin valt winst te behalen in onderscheidenheid en smaak.

    Deze Nature Savigny-lès-Beaune is een spannende wijn die zich nog in z’n jeugd bevind, zo hier en daar bevind zich nog een licht groene zweem. Verder wel veel kersen en bosgrond in de rijke geur. Fijne zuren en spannende lichte bitters in de smaak, wat hartige toetsen van zoute drop en gedroogde ham met een bloemig boeket, cassis en kersen maken dit een intrigerende wijn die blijft ontwikkelen in het glas.
    Een uitdagende en zeer geslaagde Vin Nature!

  • bersano grignolino d'asti

    Bersano Grignolino d’Asti

    Grignolino is een beetje een gek, bijna vergeten druifje dat inheems is voor Asti. Hier worden al van oudsher lichte rode wijnen van gemaakt die perfect zijn voor een aperitief en zeker licht gekoeld heel goed mee gaan met diverse anti-pasti.
    Grignolino komt aan z’n naam door het Italiaanse ‘Grignoli’, dat kleine pitjes betekent. Doordat de druiven hier vol mee zitten hebben de wijnen gemaakt van de Grignolino vaak wel veel tannines. Door de modernere vinificatietechnieken en fijne zuren die de druif van nature bezit hebben deze tannines gelukkig niet de overhand maar zijn ze puur complementair aan de structuur van de wijn.

    De wijngaard heeft de naam Valdelsalto en ligt perfect op het zuidwesten met een bodem die rijk is aan kalk en slib. Deze wijngaard behoort bij het landgoed San Pietro Realto op 350 meter hoogte waar Bersano 32 ha heeft aangeplant met Grignolino en Ruchè om deze druiven een comeback te geven en de oude cultuur te bewaren.

    Onbekend maar wel met een aantal gelijkenissen. Zo doet de kleur je denken aan een Pinot Noir, heeft de wijn de zuren van een Beaujolais, de structuur van Syrah en het bloemige van een Barolo.
    In de smaak kom je toetsen tegen van zure kersen, framboos, kruidnagel en rozenblad. Veel lucht en lichte koeling komen deze wijn zeer ten goede. Een perfect aperitief voor de rode wijndrinker, maar onderschat z’n bruikbaarheid ook niet in een wijnarrangement voor rode wijndrinkers, deze wijn sluit prima aan op voorgerechten met rauwe tonijn.