• K.H. Johner Spatburgunder Kaiserstuhl

    K.H. Johner Spatburgunder Kaiserstuhl

    Een feestje in het glas!!! De lichte rode kleur verraad de druif bij de eerste aanblik. De mooie rode gloed glanst je tegemoet. De geur is uiterst verleidelijk subtiel en elegant. Heerlijke herkenbare tonen van aardbeien, zwarte bessen en een klein beetje vanille. De smaak is erg vriendelijk, zacht en verfrissend. De afdronk is lieflijk, zacht en spat zuiver en precies goed in de lengte. Een zeer uitdagende wijn die gerust licht gekoeld mag worden. ideaal als lunch wijn, heerlijk bij gevogelte en bijvoorbeeld geroosterde groenten.

  • Lössmannle Karl Heinz Johner

    Lössmannle Karl Heinz Johner

    Lössmannle is een hele grappige wijn. De naam verwijst naar de gemengde samenstelling van druiven die op de Löss bodem goed floreren. In deze versie spreken we over 51% Rivaner, 34% Auxerois, 6% Sauvignon Blanc en 9% Riesling. Volgens oude traditie staan de druiven in 1 wijngaard door elkaar heen. De uiteindelijke samenstelling kan per jaar kleine verschillen vertonen omdat er van een bepaalde cépage extra wordt toegevoegd . Het resultaat is een vrolijke frisse wijn, veel fruit indrukken, lekker bloemig. De smaak is verfrissend lekker vol een beetje appelig als in Granny Smith. De afdronk is fors met een klein prettig bittertje, een heerlijk glas wijn die uitnodigt om er nog één in te schenken.

  • Johner gewurtztraminer Auslese

    Johner Gewürtztraminer Spätlese

    De strogele kleur is aanlokkelijk. De duidelijk herkenbare geur van Gewürtztraminer vult de neus op aangename wijze. Het bekende “Rozenblaadjes” is absoluut van toepassing. Daarnaast zijn tropische fruitindrukken waarneembaar. De smaak is in overeenstemming mat de geur, subtiel kruidig en fris. De wijn heeft nogal wat restsuikers waardoor hij zoet smaakt. De afdronk is enorm en blijft heel lang in de mondholte nagalmen. We spreken hier van een licht zoete wijn die prachtig in balans is door de heerlijke frisse zuren op de achtergrond. Deze delicate wijn combineert perfect bij de klassieker eendenlever, zachte rijpe rood bacterie kazen maar ook bij niet al te zoete desserts op basis van fruit en vruchtjes.

  • Johner Blauer Spattburgunder

    K.H. Johner Blauer Spätburgunder

    Het aanzicht van deze wijn is licht rood met een waaier oranje aan de randen. De geur is zo herkenbaar Pinot Noir, vriendelijk in eerste instantie bescheiden in fruit. De juist gedoceerde houtrijping geeft een prettige toets rokerigheid en vanille. De smaak is compleet alle herkenbare elementen zijn aanwezig. We herkennen bosvruchten, vanille, cederhout, tikje tabak. De ozoo belangrijke zuren zijn zeer prettig in de mond. Tot slot zorgen de rijpe tannine voor een goed gebalanceerde wijn met ruggengraat. deze gastronomische wijn is goed inzetbaar bij gevogelte, wild en gerechten met paddenstoelen.

  • johner grauburgunder

    Johner Grauburgunder

    Een parel van Karl Heinz Johner! Deze witte wijn is gemaakt van de Grauer Burgunder, ook wel Pinot Gris genoemd.
    Het credo dat hier geld is “kwaliteit begint in de wijngaard”, er wordt namelijk veel tijd geïnvesteerd in het handmatig, snoeien, opbinden en oogsten. Hierdoor is de selectie van het fruit al beter voordat ze er wijn van gaan maken. In de kelder gaat deze zoektocht naar kwaliteit verder door de perfecte balans te willen vinden in het gebruik van eiken houten vaten. In deze wijn hebben ze ervoor gekozen om 10% te laten rijpen op kleine eikenhouten barriques.
    Deze volle en kruidige wijn heeft een fijne mineraliteit en frisheid die blijft uitdagen.
    Zo kom je in de smaak toetsen tegen van abrikoos en citrus, maar ook briochetoast, nootmuskaat en iets licht bloemigs.
    Een perfecte begeleider van rijke visgerechten, verfijnde Aziatische gerechten en zelfs gevogelte.

  • johner weisser burgunder "sj"

    Johner Weisser Burgunder “SJ”

    De witte topwijn van Johner! In het zuiden van Duitsland is het niet meer de Riesling die zorgt voor de mooiste witte wijnen, maar zijn het de Burgunders die bepalen. Weissburgunder zorgt daarbij voor de meeste verfijning. In de Elzas wordt deze druif nog Pinot Blanc genoemd, maar de mooiste exemplaren komen inmiddels uit Duitsland.
    Bij een wijnmaker als Johner is die druif in uitstekende handen en wordt er een variatie gemaakt die verfijnd en complex is met een flinke dosis kracht zoals ze die in Frankrijk niet kennen.
    Doordat de wijn rijpt op zowel gebruikte als nieuwe grote eikenhouten vaten kom je toetsen tegen van vanille, kaneel, speculaas, rijpe appel en nootmuskaat in de geur.
    In de smaak vervolgt de kruidigheid met briochetoast, frisse citrus en bloemen, rijp wit fruit en enorme lengte. Deze elegante wijn wordt met iets kelderrijping alleen nog maar lekkerder.
    Een wijn om een gast écht mee te verrassen en die bij vele gerechten verschillende gezichten zal laten zien.

  • johner weisser burgunder "sj"

    Johner Weisser Burgunder

    Weisser Burgunder is de Duitse vertaling van de Franse Pinot Blanc. Een wijn die steeds bekender word en ook steeds geliefder.
    Weissburgunder is namelijk over het algemeen relatief licht. Het alcoholpercentage is slechts 12,5%, de wijn heeft niet heel veel body, maar wel genoeg vulling, lichte fijne zuren en een knisperend mineraal toetsje.

    Door deze elementen is het een wijn die uitstekend inzetbaar is als eerste wijn van een wijnarrangement. Het is een wijn die door z’n frisheid en body goed aansluit op zowel zalm als tonijn en door het aromatische complex ook goed aansluit op de Aziatische keuken of een gerechtje met ganzenlever.

    Kortom een wijn die in de gastronomie van enorme waarde kan zijn en steeds meer liefhebbers voor zich wint.