• Domaine Bourdon Mâcon-Villages

  Domaine Bourdon Mâcon-Villages

  In verband met een te kort aan glazen flessen bij de producent wordt deze wijn tijdelijk ge-upgrade naar de Mâcon-Pierreclos.

  Dit is een zuivere wijn, licht strogeel van kleur met een fraaie glans er over. De geur is helemaal zoals een pure chardonnay hoort te zijn, namelijk zuiver met hints van bloemen-bloesem, zacht fruit en een vleugje honing. De smaak is lekker fris met een zacht mondgevoel. De vulling is heerlijk en de afdronk is zuiver en sappig tot in de finale. Een mooi gemaakte wijn die je met plezier drinkt.

 • Domaine Bourdon Pouilly-Fuissé

  Domaine Bourdon Pouilly-Fuissé

  In het glas komt de gouden gloed als eerste kenmerk op je af. Dan die heerlijke geur die de Pouilly Fuissé zo bekend maakt. Een combinatie van appelcompote, citrus, bloesem en ietsje ananas in al zijn rijpheid. De volle smaak heeft naast de krachtige fruitsmaken een intense ondertoon die licht kruidig overkomt door de hoge concentratie van mineralen. Een zeer complete wijn vol finesse!

 • Domaine Bourdon Pouilly-Fuissé Barrique

  Domaine Bourdon Pouilly-Fuissé Barrique

  De kleur heeft, naast een strogele kleur met een goudgele gloed. De geur is in eerste instantie wat gesloten, maar na enige beluchting komen zachte fruitaroma’s mooi naar voren, aangevuld met aroma’s die wijzen op de houtlagering. De smaak bevat meer complexiteit die herinnert aan geroosterd brood met mirabellenjam, verse tabak en amandelen. Dit smaakcomplex blijft in de finale op elegante wijze op het palet achter.

 • Domaine Bourdon Mâcon-Pierreclos

  Op en top Mâcon van het hoogste niveau! Pierreclos is een dorp binnen de Mâconnais dat zich naast het grote Roche-Solutré bevind. Om deze rots heen worden de mooiste wijnen gemaakt van de zuidelijke Mâconnais. Pierreclos is tevens ook één van de oudste wijndorpen van de gehele Bourgogne.
  De wijn is licht goudgeel van kleur en daagt uit met in de geur sinaasappelschil, laurier en bloesem.
  In de smaak komt dit overeen met frisse citrus, brioche en een zachte toets van honing.
  Gastronomisch en elegant, een wijn die prachtig ontwikkeld in het glas.

 • domaine bourdon beujolais villages blanc

  Domaine Bourdon Beaujolais-Villages Blanc

  Witte Beaujolais?! Een verassing voor velen, een liefde bij de kenners. Deze wijn klasseert zich nog in Bourgogne, maar dan wel het zuidelijke Beaujolais dat bekend staat om zijn rode wijnen.
  Slechts 10% van de aanplant in Beaujolais is wit, sinds 2009 is de enige toegestane witte druif hier Chardonnay. Voor Chardonnay zijn we gelukkig in goede handen bij de familie Bourdon.
  Deze wijn kenmerkt zich in de Bourdon stijl, maar is iets lichtvoetiger. Evengoed wel het mooie lauriertoetsje, de frisheid en een licht aards karakter.

 • domaine bourdon beaujolais villages blanc (kopie)

  Domaine Bourdon Pouilly-Fuissé 1er Cru

  Pouilly-Fuissé Premier Cru is een aanduiding die pas sinds 2020 gevoerd mag worden voor een aantal wijngaarden binnen de gemeente die bestempeld zijn als van een hogere kwaliteit. Sinds deze bekendmaking zijn er dus ook door de wijnboeren zelf grotere inspanningen om hier mooiere wijnen te maken die meer karakters van de ‘terroirs’ weerspiegelen.

  Domaine Bourdon heeft gebruik gemaakt van de gelegenheid om hun snippers verschillende wijngaarden die 1er cru geklasseerd zijn te blenden. Vandaar dat er ook geen wijngaardnaam op de fles staat. Dit doen ze om op die manier te kleine volumes van elk rijtje wijnstokken te voorkomen en om zo een algeheel geconcentreerdere, rijkere wijn samen te stellen.

  Deze Cuvée Réservée is een eerbetoon aan de vorige generaties die hier wijn maakten en altijd hebben gestreden voor de kwaliteit die Pouilly-Fuisé te bieden heeft. Daarvoor hebben ze ook gekozen voor een voor hun afwijkend etiket dat klassiek oogt en geïnspireerd is op de wijnen van vorige generaties.
  Réservée betekent dat Bourdon deze wijn juist wel heeft gemaakt met behulp van eikenhouten vaten, geheel volgens traditie.

  De wijn is mooi helder goudgeel van kleur en heeft in eerste instantie even tijd nodig in het glas om te ‘openen’. Na verloop van tijd wordt de wijn steeds aantrekkelijker met toetsen van specerijen, kruiden, laurier, iets boter, citroenschil, sinaasappel, rijpe appels, hazelnoot, honing en iets mineraaligs.
  In de smaak komen al deze tonen één voor één steeds iets harmonieuzer samen met een mooie structuur en frisheid.

  Karaferen kan met deze wijn, maar het is ook een feest om deze wijn te laten ontwikkelen in het glas en steeds iets nieuws te ontdekken.