• Château Bizard ‘Montagne de Raucoule’

    Montagne de Raucoule is de naam van de wijngaard waar de druiven voor deze cuvée staan aangeplant. Château Bizard maakt bewust gebruik van de glooiende heuvels en hellingen voor een ideaal watermanagement. Door de wind die hier doorheen raast hebben ze geen oververhitting van de druiven, gras tussen de rijen met wijnstokken zorgt ervoor dat er genoeg water vast gehouden wordt en er meer biodiversiteit voorkomt, wat de wijngaard ten goede komt.

    De wijn is gemaakt van de Grenache en de Syrah. Grenache word vergist op RVS en daarna gerijpt op betonnen vaten, de Syrah vergist op RVS en rijpt op Franse eikenhouten vaten.
    Dit zorgt ervoor dat het wel een volle rijke wijn is, zacht en kruidig met voldoende toetsen van kersen en bramen.

    Heerlijk bij vele vleesgerechten door de balans tussen frisheid en kruidigheid.

  • Château Bizard ‘Blanc d’Amour’

    Blanc d’Amour is een elegante witte wijn uit het Rhône dal, zo zie je er niet veel! Vaak hebben de witte druiven in deze regio last van de warmte, maar met de juiste manier van aanplanten en iets hoger gelegen wijngaarden kunnen hier evengoed fijne wijnen gemaakt worden.

    De druiven die gebruikt worden voor deze wijn zijn: Grenache Blanc, Viognier, Marsanne en Rousanne. Alle 4 inheems voor de regio en berucht om hun potentie tot kwaliteitswijnen. Elegantie en bescheidenheid is daarvoor het code-woord. Lage opbrengsten zorgen voor gezondere druiven met meer aroma-stoffen, veel wind door de wijngaard en goed watermanagement zorgen voor voldoende koeling in de wijngaard waardoor meer frisheid blijft behouden.

    Citroengeel van kleur, valt deze wijn vooral op in geur doordat deze eruit stuift, met een zachte kruidigheid, licht bloemig, honingkruiden, perzikjes, mandarijn en kweepeer. In de smaak is ze ook mooi mineraal met een licht kruidig bittertje in de afdronk. Een complexe wijn die zich goed laat aansluiten bij diverse Mediterrane visgerechten en vegetarische gerechten met milde Aziatische invloeden.

    Schenk deze wijn vooral niet te koel en geef de wijn ook voldoende lucht om het beste naar voren te komen.