• st. pierre de serjac chardonnay

  St. Pierre de Serjac Chardonnay

  St Pierre de Serjac is een rijke wijn gemaakt van de Chardonnay druif in de klassieke stijl.
  De druiven worden vroeg in de ochtend geoogst om maximale frisheid te behouden. In de wijnkelder gaan ze hier dus ook gelijk mee aan de slag om er een frisse wijn van te maken. Op dit moment zitten er nog een aantal scherpe randjes aan de jonge wijn, daarom laten ze deze wijn vervolgens 6 maanden rijpen in Franse eikenhouten Barriques om deze mooi zacht te maken.

  De wijn heeft een mooie licht goudgele kleur, in de geur komt er enerzijds vanille tegemoet, aan de andere kant ook toetsen van tropisch fruit zoals ananas, mango en passievrucht. In de smaak wordt dit iets spannender met daarbij ook wat citroenschil, laurier, hazelnoot, perzik en witte bloemen.

  Schenk deze wijn met voldoende lucht in grote glazen en vooral niet te koud, zo rond de 10 graden is perfect.

 • Château l’Esparrou Vin Orange

  V.O. is een Orange-wine met een zeer aangenaam uiterlijk, helder licht goud-oranje vaklt gelijk op in de prachtige transparante flessen. De geur is het tweede dat opvalt, die is aangenaam bloemig en complex, anders dan je verwacht van een orange-wine.

  De beheersing van de klassieke druiven voor deze regio expertise in Mediterrane wijnen is duidelijk merkbaar ondanks de heruitgevonden wijze van produceren.

  De smaak doet denken aan abrikozenmarmelade met een hartige toets, iets zilts, rooibosthee en een prachtige bloemige geur.
  Schenk deze wijn gekoeld rond de 10 graden, hierdoor komt de wijn het beste tot z’n recht qua tanninen en fruitigheid.