Tempranillo is één van de meest toonaangevende druivenrassen voor rode- en rosé wijn in Spanje.
Door het grote succes van deze druif op veel verschillende plekken zoals Rioja, Ribera del Duero in Spanje en Alentejo en Douro in Portugal kom je deze dus ook vaak tegen als experiment van een wijnmaker op plekken waar deze van origine niet veel voorkomt, zoals de streek bij Valencia. Desondanks hebben ze hier wel alle goede ingrediënten voor Tempranillo, een goede bodem, hoogte, koele nachten.
Deze Rosado is gemaakt op dezelfde manier als de rosé wijnen in de Provence. Doordat de Tempranillo druif zijn kleur alleen in de schilletjes heeft zitten en niet in het sap, is het eerste sap dat er vanaf gelopen komt na het persen nog helder en kan hier dus ook een witte wijn van gemaakt worden óf met het kort laten inweken van de schilletjes een rosé of rosado op z’n Spaans.
Qua smaak kom je in deze wijn verleidelijke viooltjes, frambozen, zachte kersen en iets licht kruidigs tegen, de wijn is zacht fris en makkelijk doordrinkbaar.