• di sipio rosso

  Di Sipio Rosso delle Collina Teatine

  Heerlijke soepele rode wijn. Zacht in geur en smaak. Prachtige geur prettig kruidig. Mooi zacht kruidig. Lekkere aangename afdronk. Wat een zalige wijn

 • di sipio bianco

  Di Sipio Bianco delle Colline Teatine

  De prachtige presentie trekt de aandacht. De wijn is glanzend lichtgeel met een gouden gloed. De heerlijke aromatische geur eist je aandacht op. De smaak is rijk aan smaken heel divers. De aangename zuren maken De wijn spannend. De afdronk is lang fris en uiterst aangenaam.

 • Di Sipio Rosé ‘Setterose’ Cerasuolo d’Abruzzo

  Deze prachtig fuchsia gekleurde rosé komt uit Cerasuolo d’Abruzzo. Één van de meer onderscheiden wijnregio’s met herkomstbenaming in de Abruzzen en gemaakt van de meeste gebruikte druif in deze regio: Montepulciano.
  De Montepulciano druif is inheems voor deze regio en geniet van de koele lucht uit de Appenijen en de wind uit zee die samen zorgen voor een relatief koel klimaat.
  Het voordeel van dit iets koelere klimaat is dat er in de wijn meer frisheid over blijft die nodig is om lekker drinkbaar te blijven.
  Naast de fijne zuren kom je in de smaak mineraliteit en een toets tegen van rozenblad en viooltjes, framboos, rood fruit en een licht kruidige afdronk.

 • di sipio 'classic' montepulciano d'abruzzo

  Di Sipio ‘Classic’ Montepulciano d’Abruzzo

  Soms klinkt soepel als simpel, maar dat is zeker niet altijd van toepassing. Als de wijnmaker alles uit de kast haalt en op de juiste manier behandeld, kan een soepele wijn bereikt worden zonder allerlei trucs en zonder smaakverlies vooral.

  Dit wordt bij Di Sipio bereikt door het juiste moment van oogsten met optimale rijpheid, goed wijngaardmanagement en lange inweking van de pulp en schillen om daar zoveel mogelijk smaak uit te halen.

  De rijping wordt ondergaan op RVS en in de fles om alle pure smaken te behouden en geen invloed hiervan uit te oefenen op de wijn. Hierdoor wordt een fijne spanning in de structuur van de wijn behouden.

  Licht gekoeld is dit een zeer fijne wijn bij lichte vleesgerechten, maar ook niet al te zware stoofschotels, gevogelte en deinst zelfs niet achteruit voor de Arabische keuken.

 • Di Sipio Riesling

  Di Sipio ‘Riesling’ Terre di Chieti

  De prachtige presentie trekt de aandacht. De wijn is glanzend lichtgeel met een gouden gloed. De heerlijke aromatische geur eist je aandacht op. De smaak is rijk aan smaken heel divers. De aangename zuren maken De wijn spannend. De afdronk is lang fris en uiterst aangenaam.

  wordt nog aangevuld…

 • di sipio 'classic' montepulciano d'abruzzo (kopie)

  Di Sipio ‘5’ Montepulciano d’Abruzzo Riserva 2009

  5 staat voor het aantal jaren dat nodig is om deze wijn te produceren. Het begint bij de vrij late oogst eind oktober als de druiven optimaal rijp zijn en nog nergens door aangetast, dit gebeurd in meerdere rondes met de hand om zo de beste selectie van het fruit te hebben.
  Als de druiven aankomen in de wijnkelder worden ze eerst licht gekneusd en begint de vergisting gecontroleerd op een relatief lage temperatuur. Dit doen ze om zoveel mogelijk smaak te onttrekken uit het fruit en frisheid te behouden. Nadat de vergisting klaar is wordt de wijn ongefilterd, inclusief alle pitjes, schillen, pulp, dode gistcellen en dergelijke over gestoken naar kegelvormige Slavonische eikenhouten vaten met daarin een systeem om al deze vaste stoffen onder gedrukt te houden.

  De wijn rijpt 60(!) maanden op deze manier in eikenhout en ontwikkeld een zeer bijzonder aroma door het lange contact met de vaste stoffen en het hout. Hierdoor krijgen de kleurstoffen en tannines lange tijd de kans om elkaar af te breken en krijgt de wijn een zachte textuur en veel spanning.

  Prachtig diep robijnrood van kleur met een randje van violet. In de geur kom je toetsen tegen van zwarte kersen, bramen en pruimen, maar ook een fijne kruidigheid die doet denken aan laurier, jeneverbes, dennen en rozenbottel, leer, cederhout, tabak. De wijn blijft zicht ontwikkelen en zal ook blijven verassen.
  Het is een behoorlijke gestructureerde wijn met veel aromatische rijkdom en een bizar lange afdronk.

  Het wijnhuis zegt zelf dat je deze wijn het beste rond de 15 graden kan serveren en dan de ontwikkeling in het glas meemaken, dat deze zo mooi is dat je geen eten erbij nodig hebt, maar dat hardere kazen en lamsvlees goed samen gaan.