• nomad pinot noir

  Nomad Pinot Noir

  Flonkerende granaatrode kleur. In de geur rijpe rode kersen en bessen met een vleugje kruidnagel. De smaak is licht en elegant zoals dat hoort bij pinot noir, met fijne zuren en weinig tannines. Maar bovendien heeft deze wijn heel veel sappig en helder fruit, wat hem heerlijk drinkbaar maakt. Waar vind je zo’n complete pinot voor zo’n goede prijs? In Roemenië dus!

 • Nomad Pinot Grigio

  Nomad Pinot Grigio

  Intens stro-gele kleur. De geur spreekt direct klare taal: zacht-tropische aroma’s van ananas, mango en abrikoos zijn goed herkenbaar. De smaak is in eerste instantie lekker mondvullend en zijdezacht. Precies op tijd komen milde, verfrissende zuren erbij om de wijn zijn spanning en balans te geven. Heel knap gemaakt!

 • Nomad Cabernet Sauvignon

  Nomad Cabernet Sauvignon

  Volle, robijnrode kleur. In de neus geeft de wijn mooie fruitaroma’s van zwarte bessen en bramen aangevuld met een klein beetje kruidigheid. Van onrijpe paprika-tonen is geen spoor te bekennen. De rijpe indruk die het aroma geeft, wordt in de smaak volledig waargemaakt. Sappig, donker fruit speelt de hoofdrol, terwijl de voor cabernet sauvignon zo kenmerkende zuren en tannines de wijn juist voldoende structuur geven. Wat een aantrekkelijk, compleet glas wijn!

 • Karakter Cabernet Sauvignon

  Karakter Cabernet Sauvignon

  Diep en donker paars. De geur is heerlijk vrijgevig met overvloedige aroma’s van zwarte bessen, pijptabak en cederhout. De weelderig volle aanzet wordt fantastisch gecompleteerd door rijpe tannines en zachte zuren. Imponerend lekker.

 • Artisan White

  Artisan White

  Mooi heldere, strogele kleur. De wijn heeft een fijn-aromatische neus van frisse aroma’s met een licht tropisch en bloemig accent. In de mond een verrassend verfijnd en licht spel van deze aantrekkelijke aroma’s, een zacht mondgevoel in de aanzet en verfrissende zuren naar de afdronk toe. Voor de Artisan White is de druif Feteasca Alba gecombineerd met Riesling voor de frisse zuren en met Tamaioasa voor een klein beetje muskaat-parfum. Zeer geslaagd!

 • nomad sauvignon blanc

  Nomad Sauvignon Blanc

  Een Sauvignon Blanc zoals we die graag zien: licht van kleur, stuivend in de geur en lekker sappig fris van smaak. Een prettige frisheid en een zacht bittertje in de afdronk. Watr een leuk glas wijn!!

 • karakter cabernet sauvignon (kopie)

  Anima Pinot Noir

  Anima is de exclusieve lijn van Aurelia Visinescu en wordt gelimiteerd geproduceerd. Dit komt mede doordat deze wijnen alleen in de beste jaren worden geproduceerd van het beste fruit.

  Dealu Mare is het belangrijkste gebied voor kwaliteitswijnen van Roemenië. Door de ligging over het algemeen op het zuiden, met duidelijke hoogteverschillen kunnen hierdoor dus ook veel verschillende internationale druivenrassen aangeplant worden naast de lokale. Door de internationale ervering van Aurelia kan zij hier ook zeer goed mee overweg en weet de wijnen klassiek te produceren en daarbij een persoonlijke touch te geven.

  Pinot Noir is misschien wel de druif, waar Aurelia momenteel de grootste stappen in kwaliteit mee weet te zetten en spannendste wijnen van weet te maken.
  Het is een druivenras dat moeilijk is om mee te werken door de enorme vatbaarheid voor ziektes en weersschommelingen. Al snel heeft een Pinot Noir het te warm of te koud en geeft te veel suikers en concentratie of stopt in het geheel met groeien. Vaak gaat dit gepaard met lage opbrengsten en risicovolle oogsten. Desondanks zijn er gelukkig wijnmakers die hier goed mee om kunnen gaan en van deze delicate druif ook zeer verfijnde wijnen weten te maken.

  Anima Pinot Noir is gemaakt in een ‘Bourgogne-stijl’, alleen optimaal rijpe druiven van de koelere stukken worden gebruikt en er wordt gezorgd voor een  koele behandeling en koele vergisting in de kelders. Dit doen ze om frisheid te behouden. De persoonlijke touch vinden we in het gebruik van Roemeense eikenhouten barriques van 225 liter in plaats van Franse eikenhouten barriques.

  Helder robijnrood met violette schakering en een rijke geur die doet denken aan kersen, framboos, bosgrond en tabak. In de zachte en volle smaak vinden we deze toetsen ook terug met een tikje vanille en specerijen, iets animaals en goede zuren die de wijn spannend houden.
  Schenk deze wijn niet te warm, liever rond de 16 graden uit een karaf.