• Contra Soarda 121BC Rosso Natural

  Contra Soarda 121BC Rosso Natural

  De wijn heeft een diep paarse kleur en in de neus aroma’s van zwarte bessen en rode bosvruchten en uiteindelijk ook wat groene tonen wat de wijn complex en interessant maakt. In de smaak is de wijn rijk en wederom complex met een goed geïntegreerde tannine structuur.

 • Contra Soarda 121BC Bianco Natural

  Contra Soarda 121BC Bianco Natural

  Zodra je aan het glas ruikt, weet je dat er iets bijzonders in zit. Enkele steekwoorden zijn peer, citrus, bloemenhoning en vuursteen. In de volle smaakaanzet domineren de rijpe aroma’s met wat aards, maar al snel ontwikkelt de smaak zich, onder invloed van de fijne zuren, door naar een frisse en mineralige afdronk. Dit geeft de wijn z’n delicate karakter.

 • Plaatshouder

  Christina Hugl Pet Nat Chardonnay

  Zeer smakelijke elegante parelwijn. Heelijk van geur krachtig van smaak en verfrissend in de afdronk.

Natuurlijke wijnen volgens ons

Het is al een aantal jaar een hot topic in de wijnwereld: natuurlijke  wijn, natuurwijn, natural wine, vin nature. Allemaal termen die een categorie wijn aanduiden, die niet echt een categorie is. Er bestaat namelijk geen wettelijke definitie van. De meeste mensen in de wijnwereld zijn het er echter wel over eens: natuurlijke wijn is wijn gemaakt van duurzaam (biologisch of biodynamisch) geteelde druiven, waarbij in de kelder zo min mogelijk gebruik gemaakt wordt van moderne technieken en toevoegingen. Spontane vergisting (dus zonder geselecteerde gisten), geen controle van de vergistingstemperatuur, weinig tot geen toevoeging van sulfiet zijn hiervan de meest in het oog springende voorbeelden.

Dit is ook wat wij onder natuurlijke wijnen verstaan. Echter, soms lijkt het alsof producenten van natuurlijke wijn het erom doen: hoe gekker de wijn smaakt, hoe trotser ze erop zijn. Dat is niet wij zoeken. Het gaat wat ons betreft niet alleen om de dingen die de wijnmaker doet en niet doet, maar vooral om het achterliggende streven van de wijnmaker: het maken van originele, pure wijnen van goede kwaliteit, waarin balans en harmonie in de wijn minstens net zo belangrijk zijn. In handen van een kundige wijnmaker, kan het principe van natuurlijke wijn daar een grote bijdrage aan leveren. De grens tussen natuurlijke wijn en niet-natuurlijke wijn willen wij daarom ook niet hard trekken.