• christina hugl pet nat chardonnay

    Christina Hugl Pet Nat Chardonnay

    Zeer smakelijke elegante parelwijn. Heelijk van geur krachtig van smaak en verfrissend in de afdronk.

  • uibel apertus gv orange (kopie)

    Uibel MySexyMF Orange

    Nieuw & bijzonder project van Leo, maar wel met enorme potentie. MySexyMF is een unieke wijn die modern oogt en opvalt. De productiewijze is net zo uniek.
    Zelfs met een notitieblok erbij is Leo haast onvolgbaar, voor deze wijn haalt hij al zijn creativiteit en expertise uit de kast.
    Het merendeel bestaat uit Müller-Thurgau, een druivenras dat onbekend klinkt, maar een belangrijk deel van het Duits-, Oostenrijkse wijnbouwareaal siert. Deze Müller-Thurgau is iets eerder rijp dan zijn andere druiven en wordt met de hand geoogst als deze optimaal rijp is. Dit gebeurt uiterst voorzichtig om vervolgens de hele trossen in een tank onder druk te kunnen laten vergisten en dus zo veel mogelijk smaak en kleur uit de druiven te halen, zónder de tannines. Nadat de gisting bijna klaar is wordt hier een deel van de Frühroter Veltliner aan toe gevoegd van het vorige oogstjaar die zich op dat moment nog in de amfora bevind. Dit geeft vervolgens meer structuur aan de wijn. Als laatste voegt Leo hier nog een klein beetje Grüner Veltliner van het jongste oogstjaar aan toe om frisheid en fruitigheid te garanderen.
    Een doordrinkbare orangewijn, met veel compexiteit die 100% goed in elkaar zit.

  • christina hugl rosa pet nat pinot noir

    Christina Hugl Rosa Pet Nat Pinot Noir

    Zeer smakelijke elegante parelwijn. Heerlijk van geur krachtig van smaak en verfrissend in de afdronk. Mooi bloemig en licht rood fruit.

  • Uibel Sucette Rosé

    Één van de wijnen van de nieuwe stroming rosé die er tegenwoordig gemaakt worden. Wat rijker van kleur en met meer tannine, dit maakt deze ‘nieuwe’ rosé’s bijzonder gastronomisch en perfect inzetbaar op het hogere niveau met vegetarische gerechten.

    Deze Sucette heeft in de smaak en in de geur duidelijke secundaire aroma’s dankzij de vergisting en de rijping van een jaar op Amfora. Daarbij ook veel aardbei, kruiden, peper, paprika en in de finale een klein bittertje met zacht rood fruit. Speels karakter tussen het fruitige en aardse maken dit een bijzonder interessant glas wijn.

  • christina hugl rosa pet nat pinot noir (kopie)

    Christina Hugl Golden Pet Nat Neuburger

    Zeer smakelijke elegante parelwijn. Heerlijk van geur krachtig van smaak en verfrissend in de afdronk. Zacht fruitig met een bloemige honingachtige kruidigheid. Fijne citrus houd deze mousserende wijn opwekkend.

  • Contra Soarda 121BC Rosso Natural

    Contra Soarda 121BC Rosso Natural

    De wijn heeft een diep paarse kleur en in de neus aroma’s van zwarte bessen en rode bosvruchten en uiteindelijk ook wat groene tonen wat de wijn complex en interessant maakt. In de smaak is de wijn rijk en wederom complex met een goed geïntegreerde tannine structuur.

  • Contra Soarda 121BC Bianco Natural

    Contra Soarda 121BC Bianco Natural

    Zodra je aan het glas ruikt, weet je dat er iets bijzonders in zit. Enkele steekwoorden zijn peer, citrus, bloemenhoning en vuursteen. In de volle smaakaanzet domineren de rijpe aroma’s met wat aards, maar al snel ontwikkelt de smaak zich, onder invloed van de fijne zuren, door naar een frisse en mineralige afdronk. Dit geeft de wijn z’n delicate karakter.

Natuurlijke wijnen volgens ons

Het is al een aantal jaar een hot topic in de wijnwereld: natuurlijke  wijn, natuurwijn, natural wine, vin nature. Allemaal termen die een categorie wijn aanduiden, die niet echt een categorie is. Er bestaat namelijk geen wettelijke definitie van. De meeste mensen in de wijnwereld zijn het er echter wel over eens: natuurlijke wijn is wijn gemaakt van duurzaam (biologisch of biodynamisch) geteelde druiven, waarbij in de kelder zo min mogelijk gebruik gemaakt wordt van moderne technieken en toevoegingen. Spontane vergisting (dus zonder geselecteerde gisten), geen controle van de vergistingstemperatuur, weinig tot geen toevoeging van sulfiet zijn hiervan de meest in het oog springende voorbeelden.

Dit is ook wat wij onder natuurlijke wijnen verstaan. Echter, soms lijkt het alsof producenten van natuurlijke wijn het erom doen: hoe gekker de wijn smaakt, hoe trotser ze erop zijn. Dat is niet wij zoeken. Het gaat wat ons betreft niet alleen om de dingen die de wijnmaker doet en niet doet, maar vooral om het achterliggende streven van de wijnmaker: het maken van originele, pure wijnen van goede kwaliteit, waarin balans en harmonie in de wijn minstens net zo belangrijk zijn. In handen van een kundige wijnmaker, kan het principe van natuurlijke wijn daar een grote bijdrage aan leveren. De grens tussen natuurlijke wijn en niet-natuurlijke wijn willen wij daarom ook niet hard trekken.