Debus Bacchus Blaue Flasche
In de neus veel fruit zoals tropisch fruit en in de smaak licht zoet, maar met nog wat frisheid wat de wijn verkwikkend maakt.
In de neus veel fruit zoals tropisch fruit en in de smaak licht zoet, maar met nog wat frisheid wat de wijn verkwikkend maakt.
Bleekgeel van kleur. De geur is verfijnd met lichte tonen van bloesem en limoen. In de smaak is de wijn beendroog met fijne zuren en een fraaie mineraliteit. Lichtvoetig en zeer zuiver in de afdronk.
Mooie robijnrode kleur met de kenmerkende transparantie. De heerlijke kenmerkende pinot-geur van rijp rood fruit en spicy caramel doet je direct watertanden. De smaak doet hier niets aan af: Een mond vol sappig en bijna zoet rood fruit in de aanzet, uitstekende concentratie en een pittige structuur die de aroma’s draagt tot in de lange afdronk. Spätburgunder in optima forma.
Bleekgeel van kleur. De geur is fris en licht, met aroma’s van appel, peer met heel licht exotisch randje. In de smaak gaan deze aroma’s heel lekker samen met mooie zuren die ook een heel klein prikkeltje op de tong geven. Dit benadrukt het lichte verfrissende karakter van deze wijn. Heerlijk als aperitief of bij een lichte salade.
Strogeel van kleur. Deze zeer delicate neus met voornamelijk florale impressies. In de smaak heeft deze wijn een romige toets door de rijping met de lie. Ook zijn er wat notige tonen te ontdekken. De fijne zuren zorgen voor een frisse afdronk en een mooi complex glas wijn.
In de neus kersen, aardbei en zwarte bessen. Licht rokerig en wat gedroogde sinaasappelschil, cedar en leer. De geur ontwikkelt zich in het glas en dezelfde aroma’s komen terug in de smaak. Prachtige Pinot Noir in Bourgogne stijl gemaakt. Mooie balans tussen zachte tannine en mooie zuren.
De wijn is strogeel van kleur. In de neus vinden we primaire aroma’s van citrus, groene appel, laurier, ziltigheid en venkel, daarnaast secundaire aroma’s zoals toast, heel licht kamille en zelfs al wat tertiaire aroma’s zoals een hint van walnoot en vanille. Prachtige balans tussen fruit, zuren, houtgebruik en alcohol. Zeer lange afdronk en zeker een gastronomische wijn. Wat een wijn is dit!!
Het betreft hier een Riesling van de kwaliteit Grosses Gewächs. Één van de hoogste kwaliteiten binnen de Duitse wijnbouw, zo kan je vrij vertaald ook wel zeggen dat Erste Lage de Premier Cru is van Duitsland en Grosses Gewächs de Grand Cru van Duitsland. Letterlijk vertaald beteken ze hetzelfde al verschild de wetgeving hier uiteraard wel in. Zo moet er rekening gehouden worden met een beperkte opbrengst en met de hand geoogst worden voor een betere selectie van het fruit en zijn de percelen streng afgebakend. Grosses Gewächse wijnen moeten ook een verplicht gedeelte rijpen voordat ze verkocht mogen worden. Een deel hiervan is gestart in grote oude eikenhouten vaten en geëindigd met een rijping in de fles om er voor te zorgen dat de wijn tot rust komt en mooi in balans is qua zuren en smaken.
Verschillende fruitaroma’s zoals rijpe appel en perzik, limoen en jasmijn. Slechts een vleugje hout, veel structuur en een mooie lange afdronk.
Een wijn uit de absolute eredivisie.
Deze wijn toont prachtige terroir expressie met in de neus de geur van aarbei, zwarte bessen en framboos, maar ook wat kruidnagel, licht caramel en ceder. Verder een hint van leer en tabak door wat flesrijping. Deze aroma’s vinden we terug in de smaak. Een wijn met waanzinnige lengte en een prachtige balans tussen tannine, zuren en alcohol.
Een feestje in het glas!!! De lichte rode kleur verraad de druif bij de eerste aanblik. De mooie rode gloed glanst je tegemoet. De geur is uiterst verleidelijk subtiel en elegant. Heerlijke herkenbare tonen van aardbeien, zwarte bessen en een klein beetje vanille. De smaak is erg vriendelijk, zacht en verfrissend. De afdronk is lieflijk, zacht en spat zuiver en precies goed in de lengte. Een zeer uitdagende wijn die gerust licht gekoeld mag worden. ideaal als lunch wijn, heerlijk bij gevogelte en bijvoorbeeld geroosterde groenten.
Lössmannle is een hele grappige wijn. De naam verwijst naar de gemengde samenstelling van druiven die op de Löss bodem goed floreren. In deze versie spreken we over 51% Rivaner, 34% Auxerois, 6% Sauvignon Blanc en 9% Riesling. Volgens oude traditie staan de druiven in 1 wijngaard door elkaar heen. De uiteindelijke samenstelling kan per jaar kleine verschillen vertonen omdat er van een bepaalde cépage extra wordt toegevoegd . Het resultaat is een vrolijke frisse wijn, veel fruit indrukken, lekker bloemig. De smaak is verfrissend lekker vol een beetje appelig als in Granny Smith. De afdronk is fors met een klein prettig bittertje, een heerlijk glas wijn die uitnodigt om er nog één in te schenken.
De strogele kleur is aanlokkelijk. De duidelijk herkenbare geur van Gewürtztraminer vult de neus op aangename wijze. Het bekende “Rozenblaadjes” is absoluut van toepassing. Daarnaast zijn tropische fruitindrukken waarneembaar. De smaak is in overeenstemming mat de geur, subtiel kruidig en fris. De wijn heeft nogal wat restsuikers waardoor hij zoet smaakt. De afdronk is enorm en blijft heel lang in de mondholte nagalmen. We spreken hier van een licht zoete wijn die prachtig in balans is door de heerlijke frisse zuren op de achtergrond. Deze delicate wijn combineert perfect bij de klassieker eendenlever, zachte rijpe rood bacterie kazen maar ook bij niet al te zoete desserts op basis van fruit en vruchtjes.
Het aanzicht van deze wijn is licht rood met een waaier oranje aan de randen. De geur is zo herkenbaar Pinot Noir, vriendelijk in eerste instantie bescheiden in fruit. De juist gedoceerde houtrijping geeft een prettige toets rokerigheid en vanille. De smaak is compleet alle herkenbare elementen zijn aanwezig. We herkennen bosvruchten, vanille, cederhout, tikje tabak. De ozoo belangrijke zuren zijn zeer prettig in de mond. Tot slot zorgen de rijpe tannine voor een goed gebalanceerde wijn met ruggengraat. deze gastronomische wijn is goed inzetbaar bij gevogelte, wild en gerechten met paddenstoelen.
De kleur is bleekgeel. De geur is aromatisch. We herkennen de geur van witte bloemen en heel subtiel specerijen. De smaak is vol lekker sappig en stevig, opvallen is de zachte kruidigheid. De afdronk is behoorlijk stevig, prettige zuren en verfrissend. De afdronk is lang en intensief. Een gastronomische wijn.
De lichte kleur doet denken aan een mooie Pinot Noir. De randen zijn transparant. De geur is aantrekkelijk, bosvruchtjes zoals rijpe blauwe bessen een spoortje rokerig en een tikje vanille. De smaak is vol zacht fruit en lekker fris door het goede zuur gehalte. In de afdronk blijven de mooie smaken lang aanhouden. een zeer prettig bittertje geeft de wijn een aangename spanning. Een heerlijk glas wijn die heel erg aan een mooie Pinot Noir doet denken. Het houtgebruik is subtiel aanwezig.
Prachtige strak droge Riesling, lekker geurig en smaak vol. Charmant is het lichte tinteltje op de tong.
Een parel van Karl Heinz Johner! Deze witte wijn is gemaakt van de Grauer Burgunder, ook wel Pinot Gris genoemd.
Het credo dat hier geld is “kwaliteit begint in de wijngaard”, er wordt namelijk veel tijd geïnvesteerd in het handmatig, snoeien, opbinden en oogsten. Hierdoor is de selectie van het fruit al beter voordat ze er wijn van gaan maken. In de kelder gaat deze zoektocht naar kwaliteit verder door de perfecte balans te willen vinden in het gebruik van eiken houten vaten. In deze wijn hebben ze ervoor gekozen om 10% te laten rijpen op kleine eikenhouten barriques.
Deze volle en kruidige wijn heeft een fijne mineraliteit en frisheid die blijft uitdagen.
Zo kom je in de smaak toetsen tegen van abrikoos en citrus, maar ook briochetoast, nootmuskaat en iets licht bloemigs.
Een perfecte begeleider van rijke visgerechten, verfijnde Aziatische gerechten en zelfs gevogelte.
De witte topwijn van Johner! In het zuiden van Duitsland is het niet meer de Riesling die zorgt voor de mooiste witte wijnen, maar zijn het de Burgunders die bepalen. Weissburgunder zorgt daarbij voor de meeste verfijning. In de Elzas wordt deze druif nog Pinot Blanc genoemd, maar de mooiste exemplaren komen inmiddels uit Duitsland.
Bij een wijnmaker als Johner is die druif in uitstekende handen en wordt er een variatie gemaakt die verfijnd en complex is met een flinke dosis kracht zoals ze die in Frankrijk niet kennen.
Doordat de wijn rijpt op zowel gebruikte als nieuwe grote eikenhouten vaten kom je toetsen tegen van vanille, kaneel, speculaas, rijpe appel en nootmuskaat in de geur.
In de smaak vervolgt de kruidigheid met briochetoast, frisse citrus en bloemen, rijp wit fruit en enorme lengte. Deze elegante wijn wordt met iets kelderrijping alleen nog maar lekkerder.
Een wijn om een gast écht mee te verrassen en die bij vele gerechten verschillende gezichten zal laten zien.
Supranova is het meesterwerk Schumann-Nägler als het gaat om hun mousserende wijnen oftewel Sekt, zoals in Duitsland de betere mousserende wijnen worden genoemd.
In Duitsland kennen ze net als in Frankrijk een rijke traditie als het gaat om mousserende wijnen, al zijn ze daar in Duitsland wel iets verder in gegaan met betrekking tot het experimenteren in productiemethodes. Zo maken ze hier wijnen op dezelfde manier als Prosecco, met de Charmat-methode en op dezelfde manier als Champagne, de Traditionele methode. Op het rugetiket vinden we vaak meer informatie om duidelijkheid te geven over hoe de wijn zijn mousse heeft verkregen.
In dit geval betreft het de traditionele methode ‘Traditionelle Flaschengärung’. Dit houd in dat ze beginnen met het maken van een stille wijn, in dit geval van de Riesling druif. Daarna bottelen ze de wijn inclusief het gistbezinksel met nog een klein beetje rietsuiker en laten ze deze nog 36 maanden mee rijpen met de wijn. Hierna keren ze de flessen op hun kop en worden deze regelmatig een kwartslag gedraaid om ervoor te zorgen dat het gistbezinksel de hals in zakt, deze bevriezen ze en dan schieten ze het kroonkurkje dat er dan nog op zit af, inclusief het gistbezinksel. De wijn heeft dan al een lichte mousse. Hier wordt weer een klein beetje nieuwe wijn aan toe gevoegd om het ‘verloren’ gedeelte weer bij te vullen met nieuwe wijn en een klein beetje suiker. Nu gaat er pas een kurk op met een Muselet, het ijzeren kooitje dat ervoor zorgt dat de kurk er niet afschiet. De laatste nog levende gistcellen zetten ook deze suikers om in koolzuur en met een nog een klein beetje flesrijping krijgt de wijn een mooie zachte, maar volhoudende mousse.
Zeer zuiver van smaak, verschoond je smakenpallet voor of ná een maaltijd. Je komt hier veel complexe smaken in tegen zoals briochetoast, amandel, hazelnoot, citroenschil, limoen, rijpe appel, iets tropisch fruit, jasmijnbloesem en sinaasappel. Fijne mousse en een romige textuur maken dit een perfecte begeleider van een schaal oesters of bijvoorbeeld een kaasplateau.
Helaas is deze exclusieve wijn slechts zeer beperkt beschikbaar.
Weisser Burgunder is de Duitse vertaling van de Franse Pinot Blanc. Een wijn die steeds bekender word en ook steeds geliefder.
Weissburgunder is namelijk over het algemeen relatief licht. Het alcoholpercentage is slechts 12,5%, de wijn heeft niet heel veel body, maar wel genoeg vulling, lichte fijne zuren en een knisperend mineraal toetsje.
Door deze elementen is het een wijn die uitstekend inzetbaar is als eerste wijn van een wijnarrangement. Het is een wijn die door z’n frisheid en body goed aansluit op zowel zalm als tonijn en door het aromatische complex ook goed aansluit op de Aziatische keuken of een gerechtje met ganzenlever.
Kortom een wijn die in de gastronomie van enorme waarde kan zijn en steeds meer liefhebbers voor zich wint.
Geen producten in de winkelwagen.