• Velenosi Querciantica Visciole

    Velenosi Querciantica Visciole

    De kleur is vrij fel gekleurd. De geur is vol en fris. De smaak is heerlijk levendig zoet, met de aroma’s van verse kersen en bramen. Door zijn prachtige zoet-zuur balans is deze wijn zeer geschikt bij desserts op basis van fruit. Daarnaast combineert hij ook verrassend goed bij chocolade.

  • Tokaji Grand Selection 'Late Sweet'

    Tokaji Grand Selection ‘Late Sweet’ Kesoi Arany

    Flonkerend lichtgele kleur. In de geur weldadige aroma’s van mango, kweepeer, honing en een vleugje botrytis. In de mond begint de wijn weelderig zoet, maar al snel wordt dit op fraaie wijze harmonieus aangevuld met lichte zuren, die ervoor zorgen dat de afdronk mooi schoon is. Opmerkelijk complex en lichtvoetig. Gemaakt van laat-geoogste druiven furmint, harslevelu en muscat

  • Tokaij Furmint Late Harvest

    Tokaji Furmint ‘Late Harvest’ Kesoi Szuretelesu

    Mooie strogele kleur. In de geur aantrekkelijke aroma’s van mango, kweepeer en abrikozen. In de mond begint de wijn zoet, maar door de prettige zuren, wordt de wijn nergens plakkerig of zwaar. Verrassend lichtvoetig. Gemaakt van laat-geoogste druiven furmint.

  • Butussi Verduzzo Friulano

    Butussi Verduzzo Friulano

    In de neus heel rijp met tonen van honing. In de smaak intense frisse aroma’s, honingtonen, zongerijpt fruit en iets van tannines. Een prachtige amberkleurige dessertwijn die heerlijk is bij kaas, taartjes en chocolade.

  • Domaine de Coyeux Elegans

    Domaine de Coyeux Elegans

    De wijn is licht goudkleurig en toont in de geur veel primaire aroma’s zoals passievrucht, perzik, abrikoos, sinaasappelschil, manderijn, citrus en witte bloemen. In de smaak is de wijn zoet met primaire aroma’s van steenfruit, honing en witte bloemen, maar is prachtig in balans door de aanwezigheid van mooie zuren. Daarnaast wat secundaire aroma’s zoals wat romigheid door wat rijping op de lie. Zelfs iets tertiairs zoals marmelade door de fles rijping.

  • Castelgaro Brachetto D Acqui DOCG 0.5

    Bersano ‘Castelgaro’ Brachetto d’Acqui 0.5L

    Het geheim van deze Brachetto is dat de druiven na de oogst een zachte persing ondergaan en dat daarna de most word bewaard bij 0 graden. De most ondergaat pas een vergisting op het moment dat deze wijn besteld wordt om een optimale frisheid van de wijn te blijven garanderen.

    Verrassende en verfrissende rode Spumante. De licht rode kleur en het feestelijke spel van de mouse geven deze delicate wijn een feestelijk uiterlijk. In de smaak komt het feestje helemaal tot uiting. Heerlijke indrukken van vers rood fruit en de geur van bloemen beheersen deze wijn. De afdronk is prettig subtiel en elegant. Een heerlijke wijn om de maaltijd meet te beëindigen, maar ook heerlijk op het terras.

  • maydie vin de liquer madiran

    Maydie Vin de Liquer Madiran

    De vreemde eend in de bijt van de Familie LaPlace, een dessertwijn van Tannat. Deze Tannat Vintage is gemaakt als ware van een ‘Vin Doux Natural’. Dit is de groep met wijnen die wordt gemaakt door middel van het versterken, dit houdt in dat ze de druiven oogsten als ze optimaal rijp zijn, dan gaan ze kelder in waar ze eerst een koude schilinweking krijgen om zoveel mogelijk kleur én smaak uit de schillen te halen, daarna brengen ze de vergisting op gang en stoppen deze na een aantal dagen door aan de gistende most zo puur mogelijke wijnalcohol toe te voegen tot er een volume van tenminste 15% wordt bereikt. Op dit punt stoppen namelijk de natuurlijke gistcellen met werken en houden ze de van nature aanwezige suikers over in de wijn.

    Als ze dan nog een klein scheutje extra toevoegen krijgt de wijn meer warmte in zich en komt deze net iets minder zoet over waardoor deze de structuur krijgt van een Vintage Port.

    Daarna laten ze de most met schillen en pitjes en dergelijke nog een paar dagen met elkaar verder trekken om hier zoveel mogelijk smaak uit te onttrekken. De wijn rijpt als laatste nog 24 maanden op grote eikenhouten vaten, net als een Vintage Port.

    De wijn die overblijft is zoet, krachtig, kruidig en behoorlijk vlezig. Deze combineer je dan ook het beste met een Frans kaasplateau of rijk chocolade dessert.
    Schenk deze wel gekoeld, in een portglas en verras elke gast.