• Chateau Vari Monbazillac 0

    Chateau Vari Monbazillac 0,375l

    In het glas heeft de wijn de kleur van blinkend wit goud. In de neus heeft de wijn nog vooral z’n jonge aroma’s van exotisch fruit, maar ook tonen van hazelnoot en geconfijte citrusschil beginnen zich te tonen. De weelderig zoete smaak is geconcentreerd en zeer goed in balans met de frisse zuren, die de wijn licht en verteerbaar houden. 85% Semillon, 10% Sauvignon Gris, 5% Muscadelle.

  • Lungarotti Dulcis

    Lungarotti Dulcis

    De neus is rijk en we ontdekken sinaasappelbloesem, amandel en geconfijt fruit. In de smaak is de wijn vol, zacht met een goede balans tussen het zoet en de alcohol. Aroma’s van geconfijt fruit, vijgen, gedroogd wit fruit en abrikoos maken deze wijn een feestje bij diverse desserts en blauwe kazen.

  • Johner gewurtztraminer Auslese

    Johner Gewürtztraminer Spätlese

    De strogele kleur is aanlokkelijk. De duidelijk herkenbare geur van Gewürtztraminer vult de neus op aangename wijze. Het bekende “Rozenblaadjes” is absoluut van toepassing. Daarnaast zijn tropische fruitindrukken waarneembaar. De smaak is in overeenstemming mat de geur, subtiel kruidig en fris. De wijn heeft nogal wat restsuikers waardoor hij zoet smaakt. De afdronk is enorm en blijft heel lang in de mondholte nagalmen. We spreken hier van een licht zoete wijn die prachtig in balans is door de heerlijke frisse zuren op de achtergrond. Deze delicate wijn combineert perfect bij de klassieker eendenlever, zachte rijpe rood bacterie kazen maar ook bij niet al te zoete desserts op basis van fruit en vruchtjes.

  • Chateau Partarrieu Sauternes

    Chateau Partarrieu Sauternes

    De prachtige goud gele kleur maakt je nieuwsgierig. De wijn blijft aan het glas hangen en is zeer geconcentreerd. De geur is verleidelijk met hints van tropisch fruit, pouriture zacht vanille.De smaak is intens zeer aangeneem zoet en zeer rijk. De prettige zuren houden de wijn fris en spannend. De afdronk is zeer lang. Een prachtig glas Sauternes.

  • Johner Saint Patrick Rosé Beerenauslese

    Een natuurlijk zoete wijn. Natuurlijk doordat de druiven voor deze wijn overrijp zijn geoogst en zoveel suiker bevatten dat ze die niet meer vergist krijgen.
    De Duitse wijnbouw kent een ladder als het gaat om zoetheid, hoe later de druiven geoogst, hoe meer suiker en dus ook hoe zoeter de wijn. Voor deze wijn hebben ze de Spätburgunder (Pinot Noir) laten hangen tot er een natuurfenomeen is ontstaan. Dit houd in dat er gewacht wordt tot er laat in het jaar, zo rond begin november er ochtenddauw ontstaat waarin de Botrytis schimmel zich kan ontwikkelen en zich vervolgens een weg eet door het schilletje van druiven heen, hier kan in zeer korte tijd zeer veel vocht uit ontsnappen, waardoor er kleine krentjes overblijven met enorm geconcentreerd sap. Als hier vervolgens wijn van gemaakt wordt dan is deze zoet en ontzettend geconcentreerd, maar door de verhoogde concentratie aan zuren ontstaat hier een balans in tussen beiden.
    In de geur, toetsen van aardbei en framboos, rozenblaadjes en kruisbessen.
    In de smaak vervolgt dit met een fijne balans in de zuren, honing en bloemen.
    Zeer verfijnde, complex zoete wijn die goed aansluit op klassieke pavlova, aardbeien met vanille eis, variaties op crèpes suzette met rood fruit en tarte-tatin des pommes.