• Claus Schneider Spätburgunder CS

    Claus Schneider Spätburgunder CS Weiler Schlipf

    In de neus kersen, aardbei en zwarte bessen. Licht rokerig en wat gedroogde sinaasappelschil, cedar en leer. De geur ontwikkelt zich in het glas en dezelfde aroma’s komen terug in de smaak. Prachtige Pinot Noir in Bourgogne stijl gemaakt. Mooie balans tussen zachte tannine en mooie zuren.

  • Johner Blauer Spattburgunder

    K.H. Johner Blauer Spätburgunder

    Het aanzicht van deze wijn is licht rood met een waaier oranje aan de randen. De geur is zo herkenbaar Pinot Noir, vriendelijk in eerste instantie bescheiden in fruit. De juist gedoceerde houtrijping geeft een prettige toets rokerigheid en vanille. De smaak is compleet alle herkenbare elementen zijn aanwezig. We herkennen bosvruchten, vanille, cederhout, tikje tabak. De ozoo belangrijke zuren zijn zeer prettig in de mond. Tot slot zorgen de rijpe tannine voor een goed gebalanceerde wijn met ruggengraat. deze gastronomische wijn is goed inzetbaar bij gevogelte, wild en gerechten met paddenstoelen.

  • frey spattburgunder trocken

    Frey Spätburgunder Trocken

    Baden is bijzonder geschikt voor de Burgunder soorten en dan vooral de Spätburgunder.
    Hier zijn meerdere klonen van aangeplant in deze regio, de Duitse variatie zorgt voor veel fruit in de wijn en de Franse Bourgogne kloon zorgt voor meer aardse toetsen.

    Het betreft hier een oer-Duitse Spätburgunder die vol zit met mooie toetsen van aardbei en kers. De wijn heeft geen rijping gehad op eiken, dat ervoor heeft gezorgd dat de wijn z’n frisheid en fruitigheid goed bewaard.
    Een lichte kruidigheid en terroir-toets is onvermijdelijk doordat de druiven voor deze wijn allemaal van één wijngaard (Lage) afkomen, namelijk de Glottertäler Eichberg.

    Schenk deze wijn licht gekoeld rond de 14 graden om het best tot z’n recht te laten komen.

  • Johner Saint Patrick Rosé Beerenauslese

    Een natuurlijk zoete wijn. Natuurlijk doordat de druiven voor deze wijn overrijp zijn geoogst en zoveel suiker bevatten dat ze die niet meer vergist krijgen.
    De Duitse wijnbouw kent een ladder als het gaat om zoetheid, hoe later de druiven geoogst, hoe meer suiker en dus ook hoe zoeter de wijn. Voor deze wijn hebben ze de Spätburgunder (Pinot Noir) laten hangen tot er een natuurfenomeen is ontstaan. Dit houd in dat er gewacht wordt tot er laat in het jaar, zo rond begin november er ochtenddauw ontstaat waarin de Botrytis schimmel zich kan ontwikkelen en zich vervolgens een weg eet door het schilletje van druiven heen, hier kan in zeer korte tijd zeer veel vocht uit ontsnappen, waardoor er kleine krentjes overblijven met enorm geconcentreerd sap. Als hier vervolgens wijn van gemaakt wordt dan is deze zoet en ontzettend geconcentreerd, maar door de verhoogde concentratie aan zuren ontstaat hier een balans in tussen beiden.
    In de geur, toetsen van aardbei en framboos, rozenblaadjes en kruisbessen.
    In de smaak vervolgt dit met een fijne balans in de zuren, honing en bloemen.
    Zeer verfijnde, complex zoete wijn die goed aansluit op klassieke pavlova, aardbeien met vanille eis, variaties op crèpes suzette met rood fruit en tarte-tatin des pommes.