Een natuurlijk zoete wijn. Natuurlijk doordat de druiven voor deze wijn overrijp zijn geoogst en zoveel suiker bevatten dat ze die niet meer vergist krijgen.
De Duitse wijnbouw kent een ladder als het gaat om zoetheid, hoe later de druiven geoogst, hoe meer suiker en dus ook hoe zoeter de wijn. Voor deze wijn hebben ze de Spätburgunder (Pinot Noir) laten hangen tot er een natuurfenomeen is ontstaan. Dit houd in dat er gewacht wordt tot er laat in het jaar, zo rond begin november er ochtenddauw ontstaat waarin de Botrytis schimmel zich kan ontwikkelen en zich vervolgens een weg eet door het schilletje van druiven heen, hier kan in zeer korte tijd zeer veel vocht uit ontsnappen, waardoor er kleine krentjes overblijven met enorm geconcentreerd sap. Als hier vervolgens wijn van gemaakt wordt dan is deze zoet en ontzettend geconcentreerd, maar door de verhoogde concentratie aan zuren ontstaat hier een balans in tussen beiden.
In de geur, toetsen van aardbei en framboos, rozenblaadjes en kruisbessen.
In de smaak vervolgt dit met een fijne balans in de zuren, honing en bloemen.
Zeer verfijnde, complex zoete wijn die goed aansluit op klassieke pavlova, aardbeien met vanille eis, variaties op crèpes suzette met rood fruit en tarte-tatin des pommes.