• Schumann-Nägler Riesling Reserve

  Schumann-Nägler Riesling Reserve

  Bleekgeel van kleur. De geur is verfijnd met lichte tonen van bloesem en limoen. In de smaak is de wijn beendroog met fijne zuren en een fraaie mineraliteit. Lichtvoetig en zeer zuiver in de afdronk.

 • Artisan White

  Artisan White

  Mooi heldere, strogele kleur. De wijn heeft een fijn-aromatische neus van frisse aroma’s met een licht tropisch en bloemig accent. In de mond een verrassend verfijnd en licht spel van deze aantrekkelijke aroma’s, een zacht mondgevoel in de aanzet en verfrissende zuren naar de afdronk toe. Voor de Artisan White is de druif Feteasca Alba gecombineerd met Riesling voor de frisse zuren en met Tamaioasa voor een klein beetje muskaat-parfum. Zeer geslaagd!

 • Lussory sparkling alc vrij

  Lussory sparkling alc vrij

  De geur is scherp fris en droog. De aardse tonen, zoals een echte sparkling betaamd, zijn aanwezig. De kleur is helder. Door een volle mousse krijgt de wijn een droog karakter. Een heerlijke sparkling voor bij de lunch of aperitief.

 • Schumann-Nägler Riesling 'Rothenberg' Erstes Gewächs

  Schumann-Nägler Riesling ‘Rothenberg’ Grosses Gewächs

  Het betreft hier een Riesling van de kwaliteit Grosses Gewächs. Één van de hoogste kwaliteiten binnen de Duitse wijnbouw, zo kan je vrij vertaald ook wel zeggen dat Erste Lage de Premier Cru is van Duitsland en Grosses Gewächs de Grand Cru van Duitsland. Letterlijk vertaald beteken ze hetzelfde al verschild de wetgeving hier uiteraard wel in. Zo moet er rekening gehouden worden met een beperkte opbrengst en met de hand geoogst worden voor een betere selectie van het fruit en zijn de percelen streng afgebakend. Grosses Gewächse wijnen moeten ook een verplicht gedeelte rijpen voordat ze verkocht mogen worden. Een deel hiervan is gestart in grote oude eikenhouten vaten en geëindigd met een rijping in de fles om er voor te zorgen dat de wijn tot rust komt en mooi in balans is qua zuren en smaken.

  Verschillende fruitaroma’s zoals rijpe appel en perzik, limoen en jasmijn. Slechts een vleugje hout, veel structuur en een mooie lange afdronk.
  Een wijn uit de absolute eredivisie.

 • Seebrich Roter Schiefer Riesling

  Seebrich Roter Schiefer Riesling

  Prachtige strak droge Riesling, lekker geurig en smaak vol. Charmant is het lichte tinteltje op de tong.

 • Di Sipio Riesling

  Di Sipio ‘Riesling’ Terre di Chieti

  De prachtige presentie trekt de aandacht. De wijn is glanzend lichtgeel met een gouden gloed. De heerlijke aromatische geur eist je aandacht op. De smaak is rijk aan smaken heel divers. De aangename zuren maken De wijn spannend. De afdronk is lang fris en uiterst aangenaam.

  wordt nog aangevuld…

 • Schumann-Nägler ‘Supranova’ Riesling Sekt 2019

  Supranova is het meesterwerk Schumann-Nägler als het gaat om hun mousserende wijnen oftewel Sekt, zoals in Duitsland de betere mousserende wijnen worden genoemd.

  In Duitsland kennen ze net als in Frankrijk een rijke traditie als het gaat om mousserende wijnen, al  zijn ze daar in Duitsland wel iets verder in gegaan met betrekking tot het experimenteren in productiemethodes. Zo maken ze hier wijnen op dezelfde manier als Prosecco, met de Charmat-methode en op dezelfde manier als Champagne, de Traditionele methode. Op het rugetiket vinden we vaak meer informatie om duidelijkheid te geven over hoe de wijn zijn mousse heeft verkregen.

  In dit geval betreft het de traditionele methode ‘Traditionelle Flaschengärung’. Dit houd in dat ze beginnen met het maken van een stille wijn, in dit geval van de Riesling druif. Daarna bottelen ze de wijn inclusief het gistbezinksel met nog een klein beetje rietsuiker en laten ze deze nog 36 maanden mee rijpen met de wijn. Hierna keren ze de flessen op hun kop en worden deze regelmatig een kwartslag gedraaid om ervoor te zorgen dat het gistbezinksel de hals in zakt, deze bevriezen ze en dan schieten ze het kroonkurkje dat er dan nog op zit af, inclusief het gistbezinksel. De wijn heeft dan al een lichte mousse. Hier wordt weer een klein beetje nieuwe wijn aan toe gevoegd om het ‘verloren’ gedeelte weer bij te vullen met nieuwe wijn en een klein beetje suiker. Nu gaat er pas een kurk op met een Muselet, het ijzeren kooitje dat ervoor zorgt dat de kurk er niet afschiet. De laatste nog levende gistcellen zetten ook deze suikers om in koolzuur en met een nog een klein beetje flesrijping krijgt de wijn een mooie zachte, maar volhoudende mousse.

  Zeer zuiver van smaak, verschoond je smakenpallet voor of ná een maaltijd. Je komt hier veel complexe smaken in tegen zoals briochetoast, amandel, hazelnoot, citroenschil, limoen, rijpe appel, iets tropisch fruit, jasmijnbloesem en sinaasappel. Fijne mousse en een romige textuur maken dit een perfecte begeleider van een schaal oesters of bijvoorbeeld een kaasplateau.

  Helaas is deze exclusieve wijn slechts zeer beperkt beschikbaar.