• Maurice Vesselle Grand Cru Champagne

    Maurice Vesselle Grand Cru Champagne

    Een helder bleekgele kleur met een prachtige zachte mousse. Ietsje getoast in zijn geur en een mooie frisse, krachtige smaak. De afdronk is lang en spatzuiver.

  • Belland Pommard "Les Cras"

    Belland Pommard “Les Cras”

    Diep van kleur, paars en granaat rood. In de neus complex en krachtig met rode vruchten en kruidige tonen. Mooi rijp van smaak met veel kruidigheid en rijp fruit. Een perfecte mix van elegantie en kracht.

  • Belland Volnay Santenots 1er Cru

    Belland Volnay Santenots 1er Cru

    Diepe en schitterende rode kleur. In de neus frisse tonen van rood fruit, ondersteund door een wat vanille. De smaak is zeer delicaat en zijdeachtig, fris en bijzonder elegant en vol van smaak.

  • Belland Santenay Rouge 'Commes' 1er Cru

    Belland Santenay Rouge ‘Commes’ 1er Cru

    De kleur is rijk aan kleurschakeringen van paarsrood naar robijn. In de neus veel gulle aroma’s van rijpe rode vruchten zoals zwarte bessen met een vleugje mineraliteit. In de mond heeft de wijn een zijdezachte textuur, delicaat, fijn en pittig met elegante tannines. Te serveren bij boerenkip, geroosterd vlees of vederwild.

  • Nomad Pinot Noir

    Nomad Pinot Noir

    Flonkerende granaatrode kleur. In de geur rijpe rode kersen en bessen met een vleugje kruidnagel. De smaak is licht en elegant zoals dat hoort bij pinot noir, met fijne zuren en weinig tannines. Maar bovendien heeft deze wijn heel veel sappig en helder fruit, wat hem heerlijk drinkbaar maakt. Waar vind je zo’n complete pinot voor zo’n goede prijs? In Roemenië dus!

  • Claus Schneider Spätburgunder

    Claus Schneider Spätburgunder ‘Vom Kalkstein’

    Mooie robijnrode kleur met de kenmerkende transparantie. De heerlijke kenmerkende pinot-geur van rijp rood fruit en spicy caramel doet je direct watertanden. De smaak doet hier niets aan af: Een mond vol sappig en bijna zoet rood fruit in de aanzet, uitstekende concentratie en een pittige structuur die de aroma’s draagt tot in de lange afdronk. Spätburgunder in optima forma.

  • Elephant in the Room Palatial Pinot Noir

    Elephant in the Room Palatial Pinot Noir

    Donkerrood van kleur. In de geur veel zwart fruit en bosvruchten. De smaak is geconcentreerd op rood fruit, met tonen van oa. kersen en rode bessen. Ook heeft de wijn licht iets rokerigs, aangename tannines en voldoende zuren met een zachte afdronk.

  • Moët & Chandon Brut

    Moët & Chandon Brut

    Een witgoude kleur met een levendige en romige smaak die vervaardigd wordt uit 150 wijnen! Brut Imperial wordt omringd door uitgesproken aroma’s van onder andere lindebloesem, brooddeeg en toast. Moët & Chandon Brut Imperial is een toegankelijke en sprankelijkende champagne die rijk en vol van smaak is en op voortreffelijke wijze gebalanceerd is.

  • Montes Limited Editions Pinot Noir

    Montes Limited Editions Pinot Noir

    Zijdezachte Pinot Noir. Met de voor deze druif zo typerende heldere rode kleur. Zowel in de geur als smaak voert het rode fruit de boventoon: frambozen, aardbeien, bessen en kersen. En rozenblaadjes. De lichte kruidigheid en het subtiele hout geven de wijn pit. Hij voelt heerlijk fluwelig aan door de zijdezachte tannines, maar blijft tegelijk fris door zijn prettige zuurgraad. Iets koelen en de wijn komt nog beter tot zijn recht (15°C à 16°C).

  • Domaine Sirugue Vosne Romanee

    Domaine Sirugue Vosne Romanee

    Aangenaam aroma van rijp kersenfruit, milde kruiden en subtiel eikenhout. De volle, ronde smaak heeft een geurig aanhoudende finale die eindigt met fraaie, zachte tannines.

  • Blikje Elephant in the Room Pinot Noir

    Blikje Elephant in the Room Pinot Noir

    Donkerrood van kleur. In de geur veel zwart fruit en bosvruchten. De smaak is geconcentreerd op rood fruit, met tonen van oa. kersen en rode bessen. Ook heeft de wijn licht iets rokerigs, aangename tannines en voldoende zuren met een zachte afdronk.

  • Claus Schneider Spätburgunder CS***

    Claus Schneider Spätburgunder CS*** Alte Reben

    Deze wijn toont prachtige terroir expressie met in de neus de geur van aarbei, zwarte bessen en framboos, maar ook wat kruidnagel, licht caramel en ceder. Verder een hint van leer en tabak door wat flesrijping. Deze aroma’s vinden we terug in de smaak. Een wijn met waanzinnige lengte en een prachtige balans tussen tannine, zuren en alcohol.

  • K.H. Johner Spatburgunder Kaiserstuhl

    K.H. Johner Spatburgunder Kaiserstuhl

    Een feestje in het glas!!! De lichte rode kleur verraad de druif bij de eerste aanblik. De mooie rode gloed glanst je tegemoet. De geur is uiterst verleidelijk subtiel en elegant. Heerlijke herkenbare tonen van aardbeien, zwarte bessen en een klein beetje vanille. De smaak is erg vriendelijk, zacht en verfrissend. De afdronk is lieflijk, zacht en spat zuiver en precies goed in de lengte. Een zeer uitdagende wijn die gerust licht gekoeld mag worden. ideaal als lunch wijn, heerlijk bij gevogelte en bijvoorbeeld geroosterde groenten.

  • Brut Arturo Bersano Metodo Classico

    Brut Arturo Bersano Metodo Classico

    Mooie bruisende wijn. Fris van geur met aroma s van witte bloemen. Een aangenaam mondgevoel door de zachte mouse. De afdronk is verfrissend en blijft lekker lang aanwezig. Herkenbaar zijn de tonen van zachte witte fruitsoorten en het kenmerkende toast.

  • Torello Corpinnat Pàl-Lid Brut Rosé

    Deze prachtige zalm-roze Corpinnat is uniek in uitmonstering én smaak. Gemaakt van de Macabeo en Pinot Noir, beiden toegestane druivenrassen voor de productie van Corpinnat.
    Deze wijn rijpt minimaal 18 maanden Sur Latte op het gistbezinksel om aan rijkdom te winnen. Daarna krijgt de wijn een traditionele tweede gisting in de fles waar de bubbels door ontstaan.
    Zeer fijne mousse met toetsen van rozenblad en rood fruit, perzik, citrus, toast en noten. De smaak blijft ontwikkelen met meer aardbeien toetsen en wordt rijker naarmate deze langer in het glas zit.
    Zeer uitdagend glas!

  • Uibel Sucette Rosé

    Één van de wijnen van de nieuwe stroming rosé die er tegenwoordig gemaakt worden. Wat rijker van kleur en met meer tannine, dit maakt deze ‘nieuwe’ rosé’s bijzonder gastronomisch en perfect inzetbaar op het hogere niveau met vegetarische gerechten.

    Deze Sucette heeft in de smaak en in de geur duidelijke secundaire aroma’s dankzij de vergisting en de rijping van een jaar op Amfora. Daarbij ook veel aardbei, kruiden, peper, paprika en in de finale een klein bittertje met zacht rood fruit. Speels karakter tussen het fruitige en aardse maken dit een bijzonder interessant glas wijn.

  • christina hugl rosa pet nat pinot noir

    Christina Hugl Rosa Pet Nat Pinot Noir

    Zeer smakelijke elegante parelwijn. Heerlijk van geur krachtig van smaak en verfrissend in de afdronk. Mooi bloemig en licht rood fruit.

  • Domaine La Croix St Laurent Sancerre

    Domaine La Croix St Laurent Sancerre ROUGE

    Sancerre is een wijnstadje met een grote reputatie. Het is samen met het nabij gelegen appellatie Pouilly Fumé verantwoordelijk voor de productie van dé klassieke Sauvignon Blanc-wijnen. De wijngaarden hiervoor liggen op de kalkrijke oevers van de Loire. Vlakbij Sancerre ligt een klein dorpje Bue. Als je de provinciale weg afdraaid vereist het wat vakkundig…

  • Seguin-Manuel ‘Hautes côtes de Beaune’ Rouge

    Haute côtes de Beaune is een verzamelnaam voor wijnen die gemaakt worden langs de flanken van gemeentelijke appelaties binnen de Côte de Beaune. Het is een generieke appelatie die een behoorlijk gebied beslaat maar tegelijkertijd ook staat voor kwalitatief hoogwaardige wijnen.
    Vanwege de naam en reputatie hiervan doen veel wijnboeren extra hun best om ook deze wijn te laten opvallen. Het voordeel is hierbij wel ook dat de wijnboer vaak wat moderner durft te werken en experimenteert met vinificatiewijzes.

    Thibaut heeft bij het maken van deze wijn gekozen om de wijn zo puur mogelijk te laten. De druiven groeien op 450-500 meter hoogte, hierdoor staan ze iets koeler en doen de druiven er langer over om tot hun optimale rijpheid te komen. Hierdoor ontwikkelen ze meer aroma en behouden ze veel zuren. Dit zijn perfecte ingrediënten voor een wijn met veel elegantie, in dit geval zeer zuiver door enkel een vergisting en rijping op edelstaal. Dit inerte materiaal heeft geen invloed op de wijn betreft rijping en zo houd je dus ook de meeste zuivere smaak over.
    Verwacht hier frambozen en kers met een licht aards toetsje in de geur. Alsof ze een kistje met kersen in het bos op de grond hebben laten vallen en terug gestopt in de fles. Fijn zuren en fluwelen tannines dansen mooi samen in de smaak.

  • seguin manuel 'nature' savigny les beaune

    Seguin-Manuel ‘Nature’ Savigny-les-Beaune

    Savigny-lès-Beaune is een gemeente iets ten noorden van Beaune. Hier worden voor dit gebied relatief veel rode wijnen geproduceerd. Savigny heeft vaak wat meer hartige toetsen in de geur en smaak. Ook in dit geval is daar sprake van, de aardse toetsen komen mooi naar voren en zijn ongefilterd zogezegd, dit komt doordat bij de productie van deze wijn geen zwavel is gebruikt en de rauwe randjes dus ongepolijst zijn gebleven.

    Natuurwijnen zijn nog relatief nieuw, hiervan wordt gezegd dat dit de ouderwetse manier van wijn maken is en deze ook puurder is doordat er niks meer (SO2) aan toe gevoegd wordt. Het grootste voordeel is vooral dat er veel gedaan moet worden met de hand in de wijngaard en daar niks gespoten wordt. Hierdoor is er een veel grotere zorg voor de planten en betere selectie van de druiven voordat er überhaupt wijn van gemaakt word. Bij de wijnbereiding worden ook geen gecultiveerde gisten gebruikt, enkel natuurlijk voorkomende gisten van de schillen en uit de kelders. Hierbij duurt de vergisting langer waardoor meer vergistingsaroma’s ontstaan en de wijn vaak iets droger word. De gisting word namelijk niet meer stilgezet door toevoeging van sulfiet (SO2). Het nadeel is dat sulfiet ook stabiliteit mee brengt die nu vaak ontbreekt, hierdoor ontstaan er grote flesverschillen als de wijnmaker niet de tijd neemt om de wijn eerst in vaten te laten rusten.

    Er is nog niet echt een handleiding voor het maken van natuurwijn, daardoor merk je dat de beste wijnmakers zich hierin vooral onderscheiden, degenen die het wijnmaakproces écht onder controle hebben en begrijpen. Daarin valt winst te behalen in onderscheidenheid en smaak.

    Deze Nature Savigny-lès-Beaune is een spannende wijn die zich nog in z’n jeugd bevind, zo hier en daar bevind zich nog een licht groene zweem. Verder wel veel kersen en bosgrond in de rijke geur. Fijne zuren en spannende lichte bitters in de smaak, wat hartige toetsen van zoute drop en gedroogde ham met een bloemig boeket, cassis en kersen maken dit een intrigerende wijn die blijft ontwikkelen in het glas.
    Een uitdagende en zeer geslaagde Vin Nature!

  • Plaatshouder

    Jean Gimonnet ‘Brut’ Réserve Champagne

    Als je de wijn in schenkt is het eerste dat opvalt de prachtige lich-goudgele kleur die donkerder overkomt dan gebruikelijk voor een Champagne. Dit komt door de langere rijping van de wijn met zijn bezinksel in de fles. Deze ‘lie’ is een restproduct na de vergisting en word bewust mee gebotteld en om deze reden worden dus ook de flessen regelmatig gedraaid. Elke keer dat de fles gedraaid word zweeft dit bezinksel opnieuw door de fles en word het weer ‘geactiveerd’ om meer smaak af te geven. Doordat hiermee de dode gistcellen verder afbreken krijgt de wijn mooie toetsen van briochetoast, gist en toffee.

    De Réserve is een Champagne die gemaakt word van 90% Chardonnay en 10% Pinot Noir. Chardonnay zorgt in een Champagne altijd voor meer rondeur en een zachtere mousse. Het is een Brut Champagne, dit houd in dat de wijn wel droog is, maar niet helemaal beendroog waardoor de fruitigheid en het vrolijke karakter van deze Champagne goed naar voren komt.

    In de smaak kom je naast de prachtige rijpingsaroma’s ook toetsen tegen van abrikoos, wit fruit, bloemen zoals jasmijn, krijt, appel en citrus. De afdronk is lang en blijft fijn verfrissend na elke slok.