• Claus Schneider Grauer Burgunder CS

    Claus Schneider Grauer Burgunder CS

    Heel pure aroma’s van rijp wit fruit met een licht bloemige ondertoon. Harmonieuze, zachte zuren geven de wijn een milde, bijna romige structuur, die de delicate aroma’s tot in de lange afdronk blijven ondersteunen. Een geweldige wijn van hoog gastronomisch niveau.

  • johner grauburgunder

    Johner Grauburgunder

    Een parel van Karl Heinz Johner! Deze witte wijn is gemaakt van de Grauer Burgunder, ook wel Pinot Gris genoemd.
    Het credo dat hier geld is “kwaliteit begint in de wijngaard”, er wordt namelijk veel tijd geïnvesteerd in het handmatig, snoeien, opbinden en oogsten. Hierdoor is de selectie van het fruit al beter voordat ze er wijn van gaan maken. In de kelder gaat deze zoektocht naar kwaliteit verder door de perfecte balans te willen vinden in het gebruik van eiken houten vaten. In deze wijn hebben ze ervoor gekozen om 10% te laten rijpen op kleine eikenhouten barriques.
    Deze volle en kruidige wijn heeft een fijne mineraliteit en frisheid die blijft uitdagen.
    Zo kom je in de smaak toetsen tegen van abrikoos en citrus, maar ook briochetoast, nootmuskaat en iets licht bloemigs.
    Een perfecte begeleider van rijke visgerechten, verfijnde Aziatische gerechten en zelfs gevogelte.

  • christina hugl golden pet nat neuburger (kopie)

    Christina Hugl ‘Grey-Nat’ Grauburgunder

    Een mousserende wijn van de hoofdklasse mogen we best zeggen, niet de meest klassieke, maar wat een verassing! Falstaff bedeelt deze wijn ook hoger dan menig Champagne met 92 punten.

    Grauburgunder is de Duits/Oostenrijkse vertaling van de Pinot Gris ofwel Pinot Grigio, deze staat voor bekend om zijn stille wijnen, maar word van oudsher ook gebruikt als toevoeging in de Crémants van Oost-Frankrijk en Champagne. De vergisting van deze wijn is gestart in kleine eikenhouten vaten waardoor er een mooie romige structuur bereikt word. Daarbij ook toetsen van tropisch fruit als papaya, lychee, passievrucht, kruiden, rozenblaadjes en een tikje nootmuskaat.

    Een waar feestje, mooi koperkleurig, een zachte mousse en een perfecte begeleider van vele gerechten, denk hierbij aan zowel Aziatische gerechten als de klassieke Franse keuken die hiermee qua smaak goed gecomplementeerd wordt.