• Domaine de Montredon Picpoul de Pinet

  Domaine de Montredon Picpoul de Pinet

  Bleekgele kleur. Delicate aroma’s van exotisch fruit en witte bloemen, gedragen door een heerlijke frisse zuren en een vleugje ziltigheid in de afdronk. Knisperend, schoon en mineraal. Heerlijk in combinatie met die andere klassieker uit deze Zuid-Franse regio: de oesters van het Etang de Tau.

 • Château Reine Juliette ‘Picpoul de Pinet’ Sur Lie

  Château Reine Juliette is de mooiste wijn van het domein. Hier is gezocht naar de maximale potentie van de Piquepoul druif. Doordat bij een dergelijk elegante, frisse wijn een houtrijping niet zou passen, hebben ze deze wijn op een andere manier meer concentratie weten te geven.
  Ze heeft een rijping Sur Lie gehad voor een volledig jaar. Dit houdt in dat het gistbezinksel bij de wijn is gebleven en met enige regelmaat wordt doorgeroerd om daar zoveel mogelijk smaak uit te halen. Na deze rijping wordt de wijn gefilterd en gebotteld.

  De Sur Lie rijping heeft de wijn meer romigheid en body gegeven, maar ook toetsen van broodgist, rijp fruit, iets tropisch, maar is zeker nog herkenbaar als een Picpoul de Pinet door de elegante mineraliteit. Verfijnd en rijk, zo kan deze wijn in meerdere categorieën mee.

  Bijzonder in smaak en bijzonder goed gastronomisch inzetbaar door zijn fijne zuren en romige karakter.