• Cocci Grifoni Pecorino Tara

  Cocci Grifoni Pecorino Tara

  De pecorino druif is een specialiteit van de Marken. Het is een aromatische druif met een beetje een vettige stuctuur. De wijn heeft een goudgele glans. de geur is vrij compact en doet denken aan hazelnootjes. De smaak is opvallend fris een beetje bloemig. De smaak is vol en rond met een lekkere frisheid tot besluit. Het komt de wijn ten goede als als de wijn een beetje lucht krijgt dus decanteren kan prima.

 • di sipio bianco

  Di Sipio Bianco delle Colline Teatine

  De prachtige presentie trekt de aandacht. De wijn is glanzend lichtgeel met een gouden gloed. De heerlijke aromatische geur eist je aandacht op. De smaak is rijk aan smaken heel divers. De aangename zuren maken De wijn spannend. De afdronk is lang fris en uiterst aangenaam.

 • cocci grifoni 'colle vecchio' pecorino

  Cocci Grifoni ‘Colle Vecchio’ Pecorino

  Guido Cocci Grifoni, de oprichter en naamgever van het wijnhuis wordt ook wel gezien als de ‘godfather’ van de Pecorino.
  Pecorino is lange tijd gezien als minderwaardige druif die weliswaar mondjesmaat aangeplant stond door de gehele Marken, maar eigenlijk door niemand gebruikt werd voor het produceren van wijn, laats staan als mono-cépage. Guido Cocci Grifoni kwam in oude boeken evengoed wel verhalen tegen die terug gaan naar de tijd van de Romeinen en schrijven over de kwaliteit van de wijnen uit de Marken. Begin jaren ’80 is hij onderzoeken en experimenteren met een stekje van de Pecorino op zijn eigen landgoed om te kijken of deze druif die veel alcohol en veel zuren geeft met een juiste behandeling wel tot goede resultaten kon leiden.

  In 1987 heeft hij vervolgens zijn eerste echte Pecorino wijngaard aangelegd en in 1990 kwamen de eerste 1800 flessen wijn hiervan op de markt. De druiven van die wijngaard worden nog steeds gebruikt voor de Colle Vecchio, het paradepaardje van Cocci Grifoni.

  Het is een zuivere wijn met veel concentratie en zonder invloed van eikenhouten vaten. De geur doet gelijk denken aan een rijke witte Bourgogne, ingetogen, licht kruidig, maar met iets meer temperatuur komen hier al snel aroma’s bij van rijpe peer, salie, citroengras, gekonfijte abrikoos, jasmijn bloesem en amandel.
  In de smaak worden deze aroma’s mooi verpakt met een elegante frisheid en een eindeloze afdronk.

  Colle Vecchio is een witte wijn waarbij het loont om deze in de kelder te laten rijpen en na enkele jaren in de kelder steeds elk jaar een fles te proeven en de ontwikkeling van de wijn te blijven volgen.
  Het is ook sterk aan te bevelen deze wijn te decanteren om alle complexe aroma’s beter tot zijn recht te laten komen.