• Bossotti Rifletti

    Bossotti Rifletti

    Aan de basis van deze bijzondere rosé wijn staat de nebbiolo druif, aangevuld met barbera. De geur is krachtig, met eerder aardse, kruidige aroma’s dan fruit. Ook de smaak is verrassend krachtig voor een rosé. Veel concentraat en een indrukwekkende structuur. De afdronk is lang en bevat een prettige frisheid. Drink hem gekoeld, maar zeker niet te koud, zodat de smaak optimaal tot z’n recht kan komen.

  • Bossotti Langhe Nebbiolo

    Bossotti Langhe Nebbiolo

    Robijnrode kleur met een mooie oranje schittering. In de geur bijna zwoele rijpheid, maar met heerlijk bloemige verfijning. De aanzet is elegant, maar zet daarna stevig door met intense aroma’s en een toegankelijke maar krachtige structuur die kenmerkend is voor nebbiolo.

  • Socré Barbaresco

    Socré Barbaresco

    De kleur is granaat rood, iets transparant met aan de randen al een lichte verkleuring naar baksteen of oranje. Intense, elegante aroma’s van kersenjam en viooltjes, met daarachter subtiele tonen van balsamico en mint. In de mond geeft de wijn heerlijk vlezig sap en een krachtig-rijpe structuur van zuren en tannines. De fraaie afdronk maakt de wijn helemaal af. Geweldige wijn met een mooie balans tussen toegankelijke verleiding en de intrigerende strengheid die Barbaresco vaak eigen is. Nu al goed op dronk, maar nog zeker 15 jaar te bewaren

  • Socré Langhe Nebbiolo

    Socré Langhe Nebbiolo

    Donker rood van kleur, waar al wat bruine nuances door veroudering in komen. In de geur viooltjes, munt en gekonfijt fruit. In de mond vol en rijk, met een zijdezacht mondgevoel en aangename tannines.

  • Corsini Barolo Montforte d'Alba

    Corsini Barolo Montforte d’Alba

    De wijn heeft een transparante rode gloed en zacht oranje siert de randen. De geur is moeilijk te omschrijven omdat het continue verandert. Naast vele fruittonen komen er geuren naar boven als cacao, leer, tabak, cederhout en licht vanille. En de aardse tonen van paddenstoelen zijn duidelijk herkenbaar. De rijpheid van de druiven vertaalt zich in een rijke, volle smaak. Complex in de aroma’s en met de krachtige structuur die Barolo eigen is.

  • bersano 'badarina' barolo

    Bersano ‘Badarina’ Barolo

    Nebbiolo is één van de meest onderscheidende druifsoorten ter wereld. Niet alleen heeft deze druif het juiste klimaat nodig, maar neemt in zijn smaak ook een duidelijke terroirexpressie mee.
    Zo heeft Barolo dus ook een onderverdeling in een aantal “Cru’s”. Dit zijn de mooiste gedeeltes voor wijngaarden binnen de gemeente Barolo.
    De enige toegestane druif binnen Barolo is Nebbiolo en ondanks dat je deze druif op meerdere plekken tegen komt in de wereld en vooral ook binnen Piëmonte, hier doet ‘ie het toch het allerbest.

    Badarina is de hoogst gelegen Cru van Barolo tussen de 340-440 meter met voornamelijk een ligging op het oosten/zuidoosten. Hierdoor is er een groter verschil tussen dag en nacht temperaturen en doet de druif er langer over om tot optimale rijpheid te komen. Hierdoor ontwikkelen de druiven meer aromastoffen en behouden beter hun zuren. Voordeel en nadeel hiervan is dat de wijn die hiervan gemaakt wordt altijd wat meer rijping nodig heeft.

    Bersano heeft deze Badarina Barolo om die reden dus ook laten rijpen voor 6 maanden op kleine Franse eikenhouten barriques en daarna nog 30 maanden op traditionele gebruikte grote eikenhouten vaten van Slavonische oorsprong. Dit zorgt ervoor dat in de kleine Franse vaten het scherpste randje eraf gaat en je een klein toetsje vanille krijgt. De grote vaten zorgen vooral voor rijping van de wijn, je krijgt hier minder houtsmaak invloed van, maar de wijn wordt wel langzaam aan zachter en de tannines worden in dit hout zacht zonder ze volledig kwijt te raken. Dit draagt bij aan een krachtige structuur en een zuivere smaak. Hierna wordt de wijn nog minimaal 6 maanden in de fles bewaard om te stabiliseren voordat ze verkocht word. Daarna komt de wijn pas in distributie en opslag waardoor de wijn alleen maar mooier verder rijpt.

    De wijn heeft in geur duidelijk een bloemig aroma, hier komt snel een kruidigheid bij die doet denken aan tijm en menthol. In de smaak komen daar aroma’s bij van zwarte kersen, bramen en balsamico. Een wijn die nog vele jaren mee kan in de kelder, maar ook nu al erg lekker is uit de karaf, bij voorkeur rond de 18 graden.
    Combineer deze stevige wijn vooral met witschimmel kazen en gegrilde gerechten.

  • bersano 'badarina' barolo riserva

    Bersano ‘Badarina’ Barolo Riserva

    Nebbiolo is één van de meest onderscheidende druifsoorten ter wereld. Niet alleen heeft deze druif het juiste klimaat nodig, maar neemt in zijn smaak ook een duidelijke terroirexpressie mee.
    Zo heeft Barolo dus ook een onderverdeling in een aantal “Cru’s”. Dit zijn de mooiste gedeeltes voor wijngaarden binnen de gemeente Barolo.
    De enige toegestane druif binnen Barolo is Nebbiolo en ondanks dat je deze druif op meerdere plekken tegen komt in de wereld en vooral ook binnen Piëmonte, hier doet ‘ie het toch het allerbest.

    Badarina is de hoogst gelegen Cru van Barolo tussen de 340-440 meter met voornamelijk een ligging op het oosten/zuidoosten. Hierdoor is er een groter verschil tussen dag en nacht temperaturen en doet de druif er langer over om tot optimale rijpheid te komen. Hierdoor ontwikkelen de druiven meer aromastoffen en behouden beter hun zuren. Voordeel en nadeel hiervan is dat de wijn die hiervan gemaakt wordt altijd wat meer rijping nodig heeft.

    Bersano heeft deze Badarina Barolo Riserva om die reden dus ook laten rijpen voor 5 jaar in zowel grote Slavonische eikenhouten vaten en Franse Barriques. Het is hierdoor een geconcentreerde krachtpatser met nog meer dan genoeg potentie voor de lange termijn, fijne tannines, nu al benaderbaar, maar zeker nog met veel potentie.

    Door 5 jaar te rijpen in eikenhout wint de wijn aan concentratie en wisselen de tannines uit het hout zich om met de tannines uit de schillen van de druiven. Je krijgt hierdoor een iets andere expressie met meer tertiaire toetsen, zo is de wijn licht reductief in het begin en kan je deze het beste overschenken in een karaf, met veel lucht zal de wijn zich meer openen. Zo zullen naast de aroma’s van truffel, paddenstoel, ceder, tabak, leer en munt ook ingeblikte kersen voorbij komen. Voeg daar subtiel balsamico en rozijn aan toe en je hebt een complexe wijn die door steeds meer lucht blijft mee veranderen.
    Combineer deze stevige wijn vooral met rijke, hartige kazen, bietjes met balsamico en gegrilde gerechten met truffel en paddenstoelen.

  • bersano 'mantico' barbaresco

    Bersano ‘Mantico’ Barbaresco

    Minder bekend dan Barolo is er ook Barbaresco. De rede dat je deze name minder vaak hoort heeft vooral te maken met dat van oudsher, mensen meer kracht verwachten in een wijn van Nebbiolo.
    Barbaresco is de ‘vrouwelijke’ van de twee gemeentes in Piëmonte waar Nebbiolo gemaakt wordt. Het zusje van Barolo zo gezegd. Hier is dus ook de enige toegestane druif Nebbiolo.

    Nebbiolo is één van de meest onderscheidende druifsoorten ter wereld. Niet alleen heeft deze druif het juiste klimaat nodig, maar neemt in zijn smaak ook een duidelijke terroirexpressie mee. Zo hebben de wijnen uit Barbaresco duidelijk meer elegantie. Mantico verwijst naar de heuvels aan de rand van het dorpje waar de wijngaard zich bevind, ze hebben hier een rijke bodem met veel kalk en klei. Iets lichtvoetiger betekent hierin niet dat het een minder wijn is, Barbaresco kan lang rijpen en heeft dezelfde nodige zuren en tannines. Hierbij geven ze dus ook deze wijn een rijping van 18 maanden in groot Slavonisch eiken, dit om de tannines zachter te maken, de wijn te concentreren en te verrijken.

    In de geur veel elegante toetsen van viooltjes, rozenblad, cacao en kersen. In de smaak iets aards, verwarmend en gul. Gastronomisch een zeer goed inzetbare wijn bij vele gerechten, van lichte vleesgerechten als zwezerik tot licht wild en kaasplateau’s. Gevogelte is ook zeker een goede suggestie bij deze wijn.
    Schenk vooral niet te warm zo rond de 16 á 18 graden en met veel lucht erbij.

  • barolo corsini bussia

    Corsini Barolo ‘Bussia’ MAGNUM in kist

    Bussia is een ‘Cru’ in de gemeente Barolo die zorgt voor de wat mooiere wijnen dan de gewone Barolo’s. Bussia is iets hoger gelegen en dus iets koeler, wat zorgt voor meer elegantie en complexere wijnen doordat de druiven er langer over doen om rijp te worden.
    De wijn heeft een transparante rode gloed en zacht oranje siert de randen. De geur is moeilijk te omschrijven omdat het continue verandert. Naast vele fruittonen komen er geuren naar boven als cacao, leer, tabak, baksteen, viooltjes en licht vanille. En de aardse tonen van paddenstoelen zijn duidelijk herkenbaar. De rijpheid van de druiven vertaalt zich in een rijke, volle smaak. Complex in de aroma’s en met de krachtige structuur die Barolo eigen is.