• Velenosi Montepulciano d'Abruzzo Conica

    Velenosi Montepulciano d’Abruzzo Conica

    De kleur van deze wijn is robijnrood. De geur van rijp donker fruit en een aantrekkelijke kruidigheid komt gelijk naar voren. De smaak is heerlijk sappig, met ook hier die lekker kruidige fruitigheid. Naast het sap heeft de wijn ook voldoende zuren en soepele tannines, wat zorgt voor een lekker pittige afdronk

  • Velenosi Brecciarolo

    Velenosi Brecciarolo

    Volle rijke wijn met een diepe robijnrode kleur. De geur heeft een mooi parfum van rijp donker fruit en specerijen, zoals nootmuskaat en een klein tikje vanille. In de mond is de wijn lekker vol en sappig. De combinatie van rijp fruit en kruidigheid komt ook in de smaak terug. Zachte, rijpe tannines en ingetogen, maar duidelijke zuren voor een goede balans en complexiteit, ook in de aangename afdronk.

  • Apollonio Copertino DOC

    Apollonio Copertino DOC

    Volle robijnrode kleur. De geur is weldadig: vol en krachtig tegelijk, met rijp zwart fruit en houtige kruiden. In de aanzet is de wijn mondvullend en zijdezacht. In tweede instantie sluiten de milde zuren en rijpe tannines daar naadloos op aan. Een gulle wijn met karakter. 70% negroamaro, 20% montepulciano, 10% malvasia nera

  • Rosarubra Montepulciano d'Abruzzo

    Rosarubra Montepulciano d’Abruzzo

    Intens donkerrood van kleur. In de diepe geur valt gelijk het rijke karakter van deze wijn op: heel rijp zwart fruit domineert, kruidige accenten van laurier en rozemarijn maken het parfum compleet. In de mond imponeert de wijn door z’n enorme concentratie. Dit gaat gepaard met een fluwelige volheid die de wijn heel erg aantrekkelijk maakt. De krachtige structuur van zachte zuren en rijpe tannines houden de wijn in de afdronk perfect staande.

  • Rosso Piceno Cocci Grifoni Tara

    Rosso Piceno Cocci Grifoni Tara

    De kleur spreekt gelijk aan, mooi helder rood met een paarse gloed. De geur is lekker kruidig en elegant. en omlijsting van zachte tonen doet je verlangen naar de eerste slok. De smaak is mooi fruitig je herkent diverse donker fruit soorten zoals zwarte kers en bramen. De afdronk is mooi sappig en blijft lekker nagalmen in de mond. Het is aan te bevelen om de wijn wat extra lucht te geven om de aroma s goed tot hun recht te laten komen.

  • di sipio rosso

    Di Sipio Rosso delle Collina Teatine

    Heerlijke soepele rode wijn. Zacht in geur en smaak. Prachtige geur prettig kruidig. Mooi zacht kruidig. Lekkere aangename afdronk. Wat een zalige wijn

  • Velenosi Montepulciano d'Abruzzo Conica

    Velenosi Montepulciano d’Abruzzo Conica MAGNUM

    De kleur van deze wijn is robijnrood. De geur van rijp donker fruit en een aantrekkelijke kruidigheid komt gelijk naar voren. De smaak is heerlijk sappig, met ook hier die lekker kruidige fruitigheid. Naast het sap heeft de wijn ook voldoende zuren en soepele tannines, wat zorgt voor een lekker pittige afdronk

  • Di Sipio Rosé ‘Setterose’ Cerasuolo d’Abruzzo

    Deze prachtig fuchsia gekleurde rosé komt uit Cerasuolo d’Abruzzo. Één van de meer onderscheiden wijnregio’s met herkomstbenaming in de Abruzzen en gemaakt van de meeste gebruikte druif in deze regio: Montepulciano.
    De Montepulciano druif is inheems voor deze regio en geniet van de koele lucht uit de Appenijen en de wind uit zee die samen zorgen voor een relatief koel klimaat.
    Het voordeel van dit iets koelere klimaat is dat er in de wijn meer frisheid over blijft die nodig is om lekker drinkbaar te blijven.
    Naast de fijne zuren kom je in de smaak mineraliteit en een toets tegen van rozenblad en viooltjes, framboos, rood fruit en een licht kruidige afdronk.

  • di sipio 'classic' montepulciano d'abruzzo

    Di Sipio ‘Classic’ Montepulciano d’Abruzzo

    Soms klinkt soepel als simpel, maar dat is zeker niet altijd van toepassing. Als de wijnmaker alles uit de kast haalt en op de juiste manier behandeld, kan een soepele wijn bereikt worden zonder allerlei trucs en zonder smaakverlies vooral.

    Dit wordt bij Di Sipio bereikt door het juiste moment van oogsten met optimale rijpheid, goed wijngaardmanagement en lange inweking van de pulp en schillen om daar zoveel mogelijk smaak uit te halen.

    De rijping wordt ondergaan op RVS en in de fles om alle pure smaken te behouden en geen invloed hiervan uit te oefenen op de wijn. Hierdoor wordt een fijne spanning in de structuur van de wijn behouden.

    Licht gekoeld is dit een zeer fijne wijn bij lichte vleesgerechten, maar ook niet al te zware stoofschotels, gevogelte en deinst zelfs niet achteruit voor de Arabische keuken.

  • di sipio 'classic' montepulciano d'abruzzo (kopie)

    Di Sipio ‘5’ Montepulciano d’Abruzzo Riserva 2009

    5 staat voor het aantal jaren dat nodig is om deze wijn te produceren. Het begint bij de vrij late oogst eind oktober als de druiven optimaal rijp zijn en nog nergens door aangetast, dit gebeurd in meerdere rondes met de hand om zo de beste selectie van het fruit te hebben.
    Als de druiven aankomen in de wijnkelder worden ze eerst licht gekneusd en begint de vergisting gecontroleerd op een relatief lage temperatuur. Dit doen ze om zoveel mogelijk smaak te onttrekken uit het fruit en frisheid te behouden. Nadat de vergisting klaar is wordt de wijn ongefilterd, inclusief alle pitjes, schillen, pulp, dode gistcellen en dergelijke over gestoken naar kegelvormige Slavonische eikenhouten vaten met daarin een systeem om al deze vaste stoffen onder gedrukt te houden.

    De wijn rijpt 60(!) maanden op deze manier in eikenhout en ontwikkeld een zeer bijzonder aroma door het lange contact met de vaste stoffen en het hout. Hierdoor krijgen de kleurstoffen en tannines lange tijd de kans om elkaar af te breken en krijgt de wijn een zachte textuur en veel spanning.

    Prachtig diep robijnrood van kleur met een randje van violet. In de geur kom je toetsen tegen van zwarte kersen, bramen en pruimen, maar ook een fijne kruidigheid die doet denken aan laurier, jeneverbes, dennen en rozenbottel, leer, cederhout, tabak. De wijn blijft zicht ontwikkelen en zal ook blijven verassen.
    Het is een behoorlijke gestructureerde wijn met veel aromatische rijkdom en een bizar lange afdronk.

    Het wijnhuis zegt zelf dat je deze wijn het beste rond de 15 graden kan serveren en dan de ontwikkeling in het glas meemaken, dat deze zo mooi is dat je geen eten erbij nodig hebt, maar dat hardere kazen en lamsvlees goed samen gaan.

  • cocci grifoni 'san basso' rosso piceno superiore

    Cocci Grifoni ‘San Basso’ Rosso Piceno Superiore

    Rosso Piceno is de naam van de meeste rode wijnen die gemaakt worden rond de stad Ascoli Piceno. Het zijn altijd blend wijnen gemaakt van Montepulciano en Sangiovese, 2 top druiven die allebei een iets ander karakter hebben en elkaar versterken in smaak en structuur. Wijnen die garant staan voor drinkplezier, waarbij de toppers (zoals Cocci-Grifoni) ook wijnen maken van wereldklasse die thuis horen in de gastronomie.
    Een Rosso Piceno Superiore is in tegenstelling tot de gebruikelijke wijn altijd gerijpt op eikenhouten vaten.

    San Basso is de naam van de wijngaard, hier staan iets oudere wijnstokken en maken ze dus ook hun Rosso Piceno Superiore. Dit doen ze van 60% Montepulciano en 40% Sangiovese met een rijping van 12 maanden in Franse barriques en een lange rijping in de fles.

    Montepulciano zorgt voor body, rijkdom, iets zwoels en kruidigs, Sangiovese daarentegen zorgt voor frisheid, zure kersen, elegantie, laurier en tabak. Die combinatie vult elkaar uitstekend aan tot een gebalanceerde wijn met veel potentie, mits je weet wat je doet in de wijngaard. Met oudere stokken en het zorgen voor lage opbrengsten kunnen hier topwijnen gemaakt worden.

    De wijn is diep en donker van kleur met in de geur al gelijk veel kracht, je ruikt wat aards, pruimen, specerijen en ondersteuning van het hout. Deze smaken komen in de smaak ook goed terug, met in het begin veel kracht, verfijnd hout en rijp fruit. In de afdronk wordt de wijn wat eleganter, met fijne zuren en een behoorlijke lengte die de wijn spannend maken. Een wijn die blijft door ontwikkelen in geur en smaak.
    Koel deze wijn licht tot 16-18 graden om het beste tot z’n recht te laten komen.