• Rosé d'Anjou La Cheteau

    Rosé d’Anjou La Cheteau

    Lichtzoete rosé uit Anjou. Vrolijk bleekroze gekleurd. Met een geur van vers klein rood fruit: rode besjes, wilde aardbeitjes en frambozen. Fris en gemakkelijk.

  • Kiwi Cabernet Franc Rosé

    Kiwi Cabernet Franc Rosé

    Een Franse borrelrosé. Gewoon plezierig drinken. De kleur is licht zalmroze. Het fruit dartelt in het glas rond: vooral frisse aalbessen en zachte framboosjes. Fruit, fris, spanning, balans. Een rosé die niet snel verveelt!

  • Les Sources de la Riviere

    Les Sources de la Riviere

    Mooie lichtrood gekleurde wijn. De geur is soepel met veel fruitelementen zoals kersen en framboos. De aandronk is zacht en plezierig. Daarna komt de stevige, maar aangename structuur van de wijn naar voren. De afdronk is elegant met lichte tannine, die de wijn zijn spanning geeft. Heerlijk en mooi gemaakt glas wijn.

  • Château de la Rivière

    Château de la Rivière

    De kleur heeft een zeer breed spectrum. Van donker rood tot bijna zwart in het midden naar een mooie lichte uitwaaiering aan de randen. De indrukwekkende geur geeft van alles, zwarte bessen cassis, kersen, beetje pruim. Secundair een beetje teer, tabak, kruiden, laurier en getoast hout. De smaak is zo vol en geconcentreerd, de geuren zoals net beschreven komen allemaal prachtig in het pallet terug. De afdronk is lang en blijft maar door ontwikkelen. Een wijn van hoge kwaliteit. Zo proef je Bordeaux wijnen niet vaak meer. Een klasse wijn.

  • Butussi Cabernet Franc

    Butussi Cabernet Franc

    Robijn-rood met paarse accenten. De geur is intens met aroma’s van rijp rood fruit en een rassige vleug groene paprika. In de aanzet geeft de wijn lekker sap, om vervolgens ook hier z’n spieren te laten zien in de vorm van pittige zuren en tannines. Heerlijk bij aan het bot gegaarde Cote de Boeuf.

  • Château Petit Bouquey Saint-Emilion Grand Cru

    Château Petit Bouquey Saint-Emilion Grand Cru

    In de neus heeft de wijn rijp donkerrood fruit met wat laurier, houttonen en een hint van tabak door de flesrijping. In de smaak is de wijn vol en krachtig met aanwezige, maar rijpe tannines. Klassieke Saint-Emilion waarin de Merlot de boventoon voert.

  • Château Belles-Graves Lalande de Pomerol

    Château Belles-Graves Lalande de Pomerol

    De wijn heeft een diep robijn rode kleur. In de neus vinden we geuren van zwarte bessen, rijpe kersen, bramen en vanille doordat de wijn deels op nieuw hout wordt opgevoed. In de mond is de wijn vol en rijk met wederom de smaken van donkerrood en rijp fruit en goed geïntegreerde en zachte tannine. Mooie balans tussen fruit, zuren, tannine en alcohol.

  • Goulée by Cos d’Estournel Médoc

    Na het drinken van een wijn als dit begrijp je gelijk waarom deze behoren tot de categorie ‘klassiekers’.
    In Bordeaux weten ze complexiteit en drinkbaarheid goed te combineren in hun wijnen met een breed aroma. Door de nog stevige taninnes en zuren kunnen de wijnen nog makkelijk 10 jaar de kelder in, maar als je ze voor die tijd voldoende lucht geeft laten ze al snel zien hoeveel potentie ze hebben.

    Ze gebruiken voornamelijk Merlot 73%, Cabernet Sauvignon 21% en Cabernet Franc 6%. De Cabernet Sauvignon geeft de wijn structuur en de Cabernet Franc nog net iets meer frisheid en elegantie terwijl Merlot ervoor zorgt dat het een zachte, drinkbare wijn blijft.

    Zoals ze zelf omschrijven ruik en proef je de zeebries die hier voorbij komt, maar die laat zich vooral zien in een toets van eucalyptus en een fijne frisheid. Daarbij ook toetsen van rood fruit, peper, cacao, tabak, pruim en cassis. De zijdezachte structuur met stevige ruggengraat en elegantie is een signatuur van Cos d’Estournel.

    Schenk deze wijn met voldoende lucht zo ronde de 16-18 graden. Decanteren is sterk aan te raden.