• Bossotti Rifletti

    Bossotti Rifletti

    Aan de basis van deze bijzondere rosé wijn staat de nebbiolo druif, aangevuld met barbera. De geur is krachtig, met eerder aardse, kruidige aroma’s dan fruit. Ook de smaak is verrassend krachtig voor een rosé. Veel concentraat en een indrukwekkende structuur. De afdronk is lang en bevat een prettige frisheid. Drink hem gekoeld, maar zeker niet te koud, zodat de smaak optimaal tot z’n recht kan komen.

  • Bossotti Barbera d'Asti superiore

    Bossotti Barbera d’Asti superiore

    Mooi rood van kleur met een rozerode rand. De geur bevat tonen van donker fruit en bittere chocola. In de sappige smaak worden deze aroma’s ook goed waargemaakt. Daarbij is de wijn goed gestructureerd en is de afdronk mooi lang en harmonieus. Klasse.

  • Bossotti Barbera Magnum

    Bossotti Barbera Magnum

    Mooi rood van kleur met een rozerode rand. De geur bevat tonen van donker fruit en bittere chocola. In de sappige smaak worden deze aroma’s ook goed waargemaakt. Daarbij is de wijn goed gestructureerd en is de afdronk mooi lang en harmonieus. Klasse

  • Rosso di Stellenbosch

    Rosso di Stellenbosch

    Een levendige rode wijn met aromatische tonen van frambozen, zoete kersen en prosciutto. Delicate rijping op 2de en 3de-jaars vaten van Frans eiken dragen bij aan zowel het fruitige als het hartige karakter van deze wijn. Lekker vol en rond door de zachte zuren, maar richting afdronk voldoende pit om spannend te blijven. Perfect voor bij Italiaanse gerechten. 90% Sangiovese en 10% Barbera.

  • Socré Barbera d'Asti

    Socré Barbera d’Asti

    Diep ruby van kleur met in de neus de geur van bessen en wat rijp rood fruit en veel frisheid. In de smaak een typische Barbera d’Asti met veel rood fruit, sappig en mooie frisse zuren. Deze Barbera heeft een zeer vriendelijke tannine structuur en een fijne lengte.

  • bersano 'cremosina' nizza

    Bersano ‘Cremosina’ Nizza

    Een Barbera met de ‘wow-factor’. Terroir is hier leidend voor de kwaliteit van de wijn, vandaar dat de gemeente Nizza in 2017 een DOCG status heeft gekregen voor haar kwaliteitswijnen. Als vanzelfsprekend is het dus ook niet de Nebbiolo die in deze gemeente de hoofdrol krijgt, maar juist de Barbera. Doordat Barbera geen bijproduct is, maar juist leidend in Nizza komt hier een grotere kwaliteit vandaan dan gebruikelijk.
    Cremosina is de naam van de wijngaard voor deze wijn met een perfecte ligging op het zuiden en zuid-westen op 250 meter hoogte, dit zorgt voor koele nachten en warme dagen waardoor de druiven meer aromastoffen kunnen ontwikkelen tijdens de rijping.
    In de wijn, het kenmerkende floraal, fruitige karakter van Barbera, maar er gebeurt veel meer, aardse toetsen, kruidigheid, specerijen. Dikte en elegantie kenmerken deze wijn. Barbera zoals het bedoeld is, nu al lekker, bij voorkeur uit een karaf, maar kan ook nog jaren in de kelder verder rijpen.
    Combineer deze wijn met kalfsvlees, hert en paddenstoelen.

  • montonale 'la venga' rosso

    Montonale ‘La Venga’ Rosso

    La Venga is een rode wijn gemaakt van twee verschillende druivenrassen die allebei iets ‘out of place’ zijn. Barbera komt van origine uit Piëmonte en zorgt daar voor rijke wijnen met veel kleur en fijne zuren, Marzemino Nero is een druivenras dat we vooral meer in de noordkant van Veneto tegen komen. In Trentino en de Dolomieten is dit een gewaardeerde druif die afstamt van de Teroldego die op zijn beurt weer vergelijken kan worden met een kruising tussen Pinor Noir en Syrah.

    La Venga is gelijknamig aan de wijngaard waar deze druiven aangeplant staan vlakbij het dorpje Montunale met een ideale ligging en veel wind die de wijngaard koelt tijdens warme dagen.
    Klei zorgt ervoor dat de druivenstokken diep geworteld genoeg water kunnen blijven opnemen zonder te irrigeren, wat de kwaliteit ten goede komt.

    In de wijn met zijn prachtige robijnrode kleur, vol paarse nuances ook een fijne geur die doet denken aan amandel, viooltjes, pruimen en rauwe ham. In de smaak komen daar toetsen van zwarte kersen bij en doet de wijn warm aan. In de afdronk een fijn bittertje, dat doet denken aan cacao. Fijne zuren en een zachte tanninestructuur houden deze wijn constant spannend tot het einde.