• Velenosi Querciantica Visciole

    Velenosi Querciantica Visciole Selezione 0.5L

    De balans voor deze wijn verhoud zich tot 70% wijn van de Lacrima di Morro d’Alba en 30% kersensiroop.

    De druiven zijn uniek en elk jaar weer een uitdaging, Lacrima di Morro d’Alba is een bijna uitgestorven druivenras dat moeilijk is om mee te werken doordat deze namelijk snel vocht verliest als deze rijp is. De druif begint te tranen/huilen (Lacrima). Er zijn gelukkig nog enkele experts die de traditie van deze druif in leven houden

    De kersen zijn ook bijzonder, het is een zeer oude wilde soort, de Prunus cerasus. Deze hebben een zeer donkere kleur en hoge zuurgraad waardoor er uiteindelijk een goede natuurlijke frisheid over blijft in de wijn.

    De kleur is vrij fel gekleurd. De geur is vol en fris. De smaak is heerlijk levendig zoet, met de aroma’s van verse kersen en bramen, bloemen en kaneel. Door zijn prachtige zoet-zuur balans is deze wijn zeer geschikt bij desserts op basis van fruit. Daarnaast combineert hij ook verrassend goed bij chocolade.
    De Selezione heeft een iets kruidiger karakter met meer diepgang

  • Domaine Beaulieu Gros Manseng Moelleux

    Domaine Beaulieu Gros Manseng Moelleux

    De wijn heeft een prachtige heldere, strogele kleur. In de geur en smaak tropisch fruit, volheid en rijkdom. Fris zoet die door de goede zuurbalans, waardoor de wijn niet zwaar of plakkerig is.

  • Tokaij Furmint Late Harvest

    Tokaji Furmint ‘Late Harvest’ Kesoi Szuretelesu

    Mooie strogele kleur. In de geur aantrekkelijke aroma’s van mango, kweepeer en abrikozen. In de mond begint de wijn zoet, maar door de prettige zuren, wordt de wijn nergens plakkerig of zwaar. Verrassend lichtvoetig. Gemaakt van laat-geoogste druiven furmint.

  • Butussi Verduzzo Friulano

    Butussi Verduzzo Friulano

    In de neus heel rijp met tonen van honing. In de smaak intense frisse aroma’s, honingtonen, zongerijpt fruit en iets van tannines. Een prachtige amberkleurige dessertwijn die heerlijk is bij kaas, taartjes en chocolade.

  • px los amigos perez bartquero

    PX Los Amigos Perez Bartquero

    Intensief en donkerbruin van kleur met aroma’s van noten, rozijnen, vijgen en dadels, chocolade en mokka. Zeer intensief zoet in de smaak, een wijn voor de echte zoetekauw, met dadels, rozijnen maar ook zeer mooie balans van zuren en bitters.

  • Rapalino Moscato d'Asti

    Rapalino Moscato d’Asti

    Licht strogeel van kleur. De geur is opwekkend fris en aromatisch, met een combinatie van vers tropisch fruit, salie en mint. De smaak is mooi zuiver, licht zoet en met een brandschone, frisse afdronk. Heerlijk bij vers fruit en hazelnootgebakjes. Maar ook als vrolijk aperitief op een zonnig terras.

  • Bacalhôa Moscatel de Setúbal D.O.

    Bacalhôa Moscatel de Setúbal D.O.

    De stijl van deze Moscatel de Setúbal is jong en fruitig. Amber van kleur en met klassieke moscatel aroma’s zoals als sinaasappelbloesem, citrustonen, gekonfijt fruit, thee en rozijnen. In de smaak is de wijn rijk en filmend met dezelfde aroma’s als in de neus en een zeer aangename, lange afdronk.

  • Chateau Crabitan-Bellevue Sainte-Croix-du-Mont

    Chateau Crabitan-Bellevue Sainte-Croix-du-Mont

    De wijn is in de neus fruitig met tonen van citrus, mandarijn en veel frisheid. Daarnaast vind je in de neus de herkenbare geur van honing, rozijnen en amandelspijs terug. Dit komt ook terug in de smaak. De wijn is uiteraard vol zoet, maar met voldoende fraîcheur en een mooie lengte. Heerlijke combinatie met foie gras (klassiek), perencrumble en uiteraard met diverse wat sterkere kazen.

  • Lungarotti Dulcis

    Lungarotti Dulcis

    De neus is rijk en we ontdekken sinaasappelbloesem, amandel en geconfijt fruit. In de smaak is de wijn vol, zacht met een goede balans tussen het zoet en de alcohol. Aroma’s van geconfijt fruit, vijgen, gedroogd wit fruit en abrikoos maken deze wijn een feestje bij diverse desserts en blauwe kazen.

  • Domaine de Coyeux Elegans

    Domaine de Coyeux Elegans

    De wijn is licht goudkleurig en toont in de geur veel primaire aroma’s zoals passievrucht, perzik, abrikoos, sinaasappelschil, manderijn, citrus en witte bloemen. In de smaak is de wijn zoet met primaire aroma’s van steenfruit, honing en witte bloemen, maar is prachtig in balans door de aanwezigheid van mooie zuren. Daarnaast wat secundaire aroma’s zoals wat romigheid door wat rijping op de lie. Zelfs iets tertiairs zoals marmelade door de fles rijping.

  • Domaine de Coyeux Enigmae

    Domaine de Coyeux Enigmae

    De wijn is amber van kleur. In de neus vinden we tonen van gekristalliseerde citroen en een hint van gekristalliseerde perzik die geassocieerd worden met een vleugje gekristalliseerde mandarijn en een discreet vleugje schil. In de smaak is de wijn fruitig, evenwichtig met aroma’s van gekristalliseerde rode kersen, citroen en toetsen van gekristalliseerde aardbei, evenals een subtiele hint van violet snoep en discrete hints van perzikbloemen (op de achtergrond).

  • Johner gewurtztraminer Auslese

    Johner Gewürtztraminer Spätlese

    De strogele kleur is aanlokkelijk. De duidelijk herkenbare geur van Gewürtztraminer vult de neus op aangename wijze. Het bekende “Rozenblaadjes” is absoluut van toepassing. Daarnaast zijn tropische fruitindrukken waarneembaar. De smaak is in overeenstemming mat de geur, subtiel kruidig en fris. De wijn heeft nogal wat restsuikers waardoor hij zoet smaakt. De afdronk is enorm en blijft heel lang in de mondholte nagalmen. We spreken hier van een licht zoete wijn die prachtig in balans is door de heerlijke frisse zuren op de achtergrond. Deze delicate wijn combineert perfect bij de klassieker eendenlever, zachte rijpe rood bacterie kazen maar ook bij niet al te zoete desserts op basis van fruit en vruchtjes.

  • Bersano Brachetto dÁqui DOCG

    Bersano Brachetto d’Acqui DOCG

    Licht rood gekleurde wijn met een zachte mouse. In de geur vooral bloemig denk aan rozen en fris vers rood fruit zoals aardbei en framboos. De zoete smaak is erg verleidelijk en elegant. De afdronk is superfruitig subtiel en zacht zoet, een heerlijke lichte verfrissende dessertwijn in de geur en smaak is een hintje muscat waar te nemen.

    Gekoeld is dit een heerlijke verassende dessertwijn voor bij chocoladedesserts of een pavlova, maar onderschat zijn inzetbaarheid niet met pittige Aziatische gerechten.

  • Castelgaro Brachetto D Acqui DOCG 0.5

    Bersano ‘Castelgaro’ Brachetto d’Acqui 0.5L

    Het geheim van deze Brachetto is dat de druiven na de oogst een zachte persing ondergaan en dat daarna de most word bewaard bij 0 graden. De most ondergaat pas een vergisting op het moment dat deze wijn besteld wordt om een optimale frisheid van de wijn te blijven garanderen.

    Verrassende en verfrissende rode Spumante. De licht rode kleur en het feestelijke spel van de mouse geven deze delicate wijn een feestelijk uiterlijk. In de smaak komt het feestje helemaal tot uiting. Heerlijke indrukken van vers rood fruit en de geur van bloemen beheersen deze wijn. De afdronk is prettig subtiel en elegant. Een heerlijke wijn om de maaltijd meet te beëindigen, maar ook heerlijk op het terras.

  • Chateau Partarrieu Sauternes

    Chateau Partarrieu Sauternes

    De prachtige goud gele kleur maakt je nieuwsgierig. De wijn blijft aan het glas hangen en is zeer geconcentreerd. De geur is verleidelijk met hints van tropisch fruit, pouriture zacht vanille.De smaak is intens zeer aangeneem zoet en zeer rijk. De prettige zuren houden de wijn fris en spannend. De afdronk is zeer lang. Een prachtig glas Sauternes.

  • la galline banyuls rimage

    La Galline Banyuls Rimage

    Deze diep robijnrode Banyuls is rijk, rijp en zoet. Met een complexe geur van gekarameliseerd fruit, chocolade, gedroogd fruit (pruimen) en geroosterde noten. De smaak is exceptioneel geconcentreerd, rijk en met zijdezachte tannines. Met een lange gelaagde afdronk. Een opwindende zoete wijn.

  • maydie vin de liquer madiran

    Maydie Vin de Liquer Madiran

    De vreemde eend in de bijt van de Familie LaPlace, een dessertwijn van Tannat. Deze Tannat Vintage is gemaakt als ware van een ‘Vin Doux Natural’. Dit is de groep met wijnen die wordt gemaakt door middel van het versterken, dit houdt in dat ze de druiven oogsten als ze optimaal rijp zijn, dan gaan ze kelder in waar ze eerst een koude schilinweking krijgen om zoveel mogelijk kleur én smaak uit de schillen te halen, daarna brengen ze de vergisting op gang en stoppen deze na een aantal dagen door aan de gistende most zo puur mogelijke wijnalcohol toe te voegen tot er een volume van tenminste 15% wordt bereikt. Op dit punt stoppen namelijk de natuurlijke gistcellen met werken en houden ze de van nature aanwezige suikers over in de wijn.

    Als ze dan nog een klein scheutje extra toevoegen krijgt de wijn meer warmte in zich en komt deze net iets minder zoet over waardoor deze de structuur krijgt van een Vintage Port.

    Daarna laten ze de most met schillen en pitjes en dergelijke nog een paar dagen met elkaar verder trekken om hier zoveel mogelijk smaak uit te onttrekken. De wijn rijpt als laatste nog 24 maanden op grote eikenhouten vaten, net als een Vintage Port.

    De wijn die overblijft is zoet, krachtig, kruidig en behoorlijk vlezig. Deze combineer je dan ook het beste met een Frans kaasplateau of rijk chocolade dessert.
    Schenk deze wel gekoeld, in een portglas en verras elke gast.

  • l'ilot de haut bergeron sauternes

    L’Ilot de Haut-Bergeron Sauternes

    L’Ilot is een Monopole van Haut-Bergeron, dit houd in dat zij de alleen eigenaar zijn van de wijngaarden op een eiland in de rivier Ciron die door de gemeente Sauternes heen loopt.
    Op dit eiland omringt met water ontstaat eerder ochtenddauw dan in de rest van de regio waardoor er al eerder een ‘nobele rotting’ ontstaat en de druiven dus eerder aangetast en geoogst kunnen worden wat weer zorgt voor meer frisheid in de wijn.

    In deze Sauternes ruik je geconfijte citroenschillen en proef je de abrikozen, perziken en citrusvruchten terug. Door het gebruik van 80% Semillion en 20% Sauvignon Blanc heeft de wijn vooral het karakter van de Semillion die altijd een toetsje van honing geeft in de smaak en wat bijenwas en stro in de geur.

    Schenk deze wijn gekoeld bij ganzenlever of een klassiek dessert zoals crêpes suzette, een dame blanche of juist een modern nagerecht met lemon curd en fijne frisse zuren.

  • l'ilot de haut bergeron sauternes (kopie)

    Soleil d’Arche Sauternes

    Soleil d’Arche is in eerste instantie op de markt gebracht als tweede wijn van het Château met een modern oogpunt en moderne uitmonstering. Met deze verjonging in stijl hebben ze echter een wijn weten te produceren die de klassiekere ‘hoofdwijn’ passeert in smaak en kwaliteit.

    De wijn wordt gemaakt van 85% Semillion en 15% Sauvignon Blanc. Zeer lage opbrengsten zorgen ervoor dat het een bijzonder geconcentreerde wijn wordt die na haar rijping van 6 maanden op eikenhouten vaten nog krachtiger is. Onmiskenbaar blijft de mooie frisheid die dit complementeert.
    In deze wijn kom je toetsen tegen van kweeperenjam en lychee met sinaasappelschil en citroentjes. Licht exotisch met groene appel en bijenwas.

    Bijzonder goed gastronomisch in te zetten bij ganzenleverterrines, hartige gerechten met suikerbrood in combinatie, desserts met veel concentratie en zuren en probeer een sauternes vooral is met een rijke roodflora of blauwader kaas.

  • velenosi querciantica visciole (kopie)

    Velenosi Querciantica Visciole 0.75L

    De balans voor deze wijn verhoud zich tot 80% wijn van de Lacrima di Moro d’Alba en 20% kersensiroop.

    De druiven zijn uniek en elk jaar weer een uitdaging, Lacrima di Moro d’Alba is een bijna uitgestorven druivenras dat moeilijk is om mee te werken doordat deze namelijk snel vocht verliest als deze rijp is. De druif begint te tranen/huilen (Lacrima). Er zijn gelukkig nog enkele experts die de traditie van deze druif in leven houden

    De kersen zijn ook bijzonder, het is een zeer oude wilde soort, de Prunus cerasus. Deze hebben een zeer donkere kleur en hoge zuurgraad waardoor er uiteindelijk een goede natuurlijke frisheid over blijft in de wijn.

    De kleur is vrij fel gekleurd. De geur is vol en fris. De smaak is heerlijk levendig zoet, met de aroma’s van verse kersen en bramen, bloemen en kaneel. Door zijn prachtige zoet-zuur balans is deze wijn zeer geschikt bij desserts op basis van fruit. Daarnaast combineert hij ook verrassend goed bij chocolade.