• Bodegas Enguera Crianza

    Bodegas Enguera Crianza

    Mooi fluweelrode kleur, prettige kruidige geur met veel donkerrood fruit en een spoor van vanille. De smaak geeft direct het typische Spaanse karakter weer: veel rijp fruit, een beetje tabak, wat kruidnagel en een vleugje vanille. Soepele tannines geven de wijn zijn ruggengraat. Fijne afdronk.

  • Domaine de la Sanglière La Seduction Rosé

    Domaine de la Sanglière La Seduction Rosé

    La Seduction; treffend gekozen naam, want deze wijn straalt één en al verleiding uit. De zachtroze kleur om te beginnen. Vervolgens het aantrekkelijke, zachtfruitige parfum. En de mooie, goed gevulde smaak maakt het helemaal af. Niet ingewikkeld, wel heel erg lekker, in iedere zomerse setting die je je kan bedenken,

  • rosé Provence AIX

    Rosé Provence AIX

    Lichte roze kleur met een bleek oranje schakering. In de neus ontdekken we de authentieke aroma’s van de Provence met voornamelijk rode grapefruit en rood fruit. De smaak is licht en uitnodigend, zo ontdekken we smakelijk rood fruit, rabarber, lychees en een toets vanille. De afdronk van deze Aix is fris en levendig.

  • Muri Grandi Federici Liguria

    Muri Grandi Federici Liguria

    Strogeel van kleur. In de neus intense aroma’s van bloemen en citrus. In de smaak een mooie balans tussen rijp fruit en frisheid, bloemige tonen en wat mineraliteit. Zowel fris als hartig, en veel smaak.

  • Inurrieta Orchidea

    Inurrieta Orchidea

    Een lichte, gele kleur met groene nuances. In de neus heel fris, met citrus en wat bloemige tonen. In de smaak ook fris, met weer veel citrus en tropisch fruit. De afdronk is mooi zacht.

  • Kendall Jackson Vintners Chardonnay

    Kendall Jackson Vintners Chardonnay

    Mooi donkergeel van kleur. De neus is rijp. Je ziet de romigheid van de wijn al langs het glas. Tropische smaken zoals ananas, mango en papaja, met citrustonen. Aroma’s van vanille en honing en een lekkere lik boter. Krachtig met een lange afdronk.

  • Kendall Jackson Vintners Zinfandel

    Kendall Jackson Vintners Zinfandel

    Pruimen, frambozenjam en braambessenaroma’s worden ondersteund met stevige kalkachtige tannines in deze Zinfandel. Zwoele ceder- en specerijaccenten blijven hangen bij deze boeiende, langverwachte wijn.

  • La Bourrique Pays d'Oc Cabernet/Merlot

    La Bourrique ‘Sans Sulfites’ Cabernet/Merlot

    Mooie donkerrode kleur. De geur is expressief en geeft een lekkere combinatie van zwarte bessen, bramen en laurier. In de mond is de wijn volsappig en lekker vlezig, met een puur fruitig karakter en een toegankelijke structuur. 50% Cabernet Sauvignon en 50% Merlot.

  • Domaine de Sanglière Signature

    Domaine de Sanglière Signature

    Elegante wijn met een mooie balans: licht roze van kleur, verleidelijk geurend naar zacht rood fruit en appelbloesem. In de mond goed geconcentreerd, milde zuren en een prettig lange afdronk. Heerlijk als aperitief, bij salades en de BBQ.

  • Domaine de Sanglière Signature JEROBOAM

    Domaine de Sanglière Signature JEROBOAM

    Elegante wijn met een mooie balans: licht roze van kleur, verleidelijk geurend naar zacht rood fruit en appelbloesem. In de mond goed geconcentreerd, milde zuren en een prettig lange afdronk. Heerlijk als aperitief, bij salades en de BBQ.

  • azal quinta da linhares, vinho verde

    Azal Quinta da Linhares, Vinho Verde

    De frisheid stuift je tegemoet. De geur van wit fruit met een ziltige aanzet. De opmerkelijke frisheid, de prettige zuren maken deze wijn zo aantrekkelijk. Het mondgevoel is zeer aangenaam. Veel fruitelementen en een fijne afdronk. Heerlijk en makkelijk drinkbaar. Ideaal op terras en als aperitief.

  • fattoria coroncino il bacco verdicchio superiore

    Fattoria Coroncino ‘il Bacco’ Verdicchio Superiore

    Il bacco is een mooie geconcentreerde Verdicchio de Castello dei Jesi. licht geel van kleur. Mooi kruidig in de geur en zeer vol van smaak,de prettige zuren maken de wijn fris en aangenaam. De afdronk is vol en spannend tot het einde….

  • Velenosi Montepulciano d'Abruzzo Conica

    Velenosi Montepulciano d’Abruzzo Conica MAGNUM

    De kleur van deze wijn is robijnrood. De geur van rijp donker fruit en een aantrekkelijke kruidigheid komt gelijk naar voren. De smaak is heerlijk sappig, met ook hier die lekker kruidige fruitigheid. Naast het sap heeft de wijn ook voldoende zuren en soepele tannines, wat zorgt voor een lekker pittige afdronk

  • Di Sipio Rosé ‘Setterose’ Cerasuolo d’Abruzzo

    Deze prachtig fuchsia gekleurde rosé komt uit Cerasuolo d’Abruzzo. Één van de meer onderscheiden wijnregio’s met herkomstbenaming in de Abruzzen en gemaakt van de meeste gebruikte druif in deze regio: Montepulciano.
    De Montepulciano druif is inheems voor deze regio en geniet van de koele lucht uit de Appenijen en de wind uit zee die samen zorgen voor een relatief koel klimaat.
    Het voordeel van dit iets koelere klimaat is dat er in de wijn meer frisheid over blijft die nodig is om lekker drinkbaar te blijven.
    Naast de fijne zuren kom je in de smaak mineraliteit en een toets tegen van rozenblad en viooltjes, framboos, rood fruit en een licht kruidige afdronk.

  • di sipio 'classic' montepulciano d'abruzzo

    Di Sipio ‘Classic’ Montepulciano d’Abruzzo

    Soms klinkt soepel als simpel, maar dat is zeker niet altijd van toepassing. Als de wijnmaker alles uit de kast haalt en op de juiste manier behandeld, kan een soepele wijn bereikt worden zonder allerlei trucs en zonder smaakverlies vooral.

    Dit wordt bij Di Sipio bereikt door het juiste moment van oogsten met optimale rijpheid, goed wijngaardmanagement en lange inweking van de pulp en schillen om daar zoveel mogelijk smaak uit te halen.

    De rijping wordt ondergaan op RVS en in de fles om alle pure smaken te behouden en geen invloed hiervan uit te oefenen op de wijn. Hierdoor wordt een fijne spanning in de structuur van de wijn behouden.

    Licht gekoeld is dit een zeer fijne wijn bij lichte vleesgerechten, maar ook niet al te zware stoofschotels, gevogelte en deinst zelfs niet achteruit voor de Arabische keuken.

  • martinez alesanco 'crianza' rioja

    Martinez Alesanco ‘Crianza’ Rioja

    Deze Crianza is gemaakt van 80% Tempranillo en 20% Garnacha en kenmerkt naast z’n klassieke uitstraling ook een klassieke herkenbare smaak.

    Zo kom je in de wijn toetsen tegen van cederhout, rood fruit, kersen, kruide, laurier, iets kokos en vanille, maar beheerst de wijn nog een mooie frisheid die de wijn fijn drinkbaar en sappig maakt.

    Schenk deze wijn bij voorkeur licht gekoeld uit een karaf bij een Côtes de Boeuf of een ander proteïnerijk hoofdgerecht.

  • martinez alesanco 'crianza' rioja (kopie)

    Martinez Alesanco ‘Reserva’ Rioja

    Deze Reserva is gemaakt van 90% Tempranillo en 10% Garnacha en kenmerkt naast z’n klassieke uitstraling ook een klassieke herkenbare smaak.

    Mooie donkere kleur met een lichte bruinrode rand die laat zien dat de wijn al een rijping heeft doorstaan.
    Ze hebben de wijn 16 maanden laten rijpen in zowel Franse als Amerikaanse eikenhouten vaten, beide soorten hebben een verschillende uitwerking op de wijn qua smaak en rijping. Hierna heeft de wijn nog 20 maanden in de fles gerijpt, in de kelders van het domein. Daarna mag de wijn pas verkocht worden.

    Door de rust en rijping van wijn ontwikkeld deze mooie smaken die iets aards aan doen, maar ook vanille, specerijen en kokos horen hierbij. De tannines en zuren in de wijn worden zachter en de smaken concentreren zich.

    In deze wijn kom je toetsen tegen van vanille, kokos, ceder, chocolade, kersen, gedroogde pruimen, tabak en gestoofd rood fruit.

    Schenk deze wijn bij voorkeur licht gekoeld uit een karaf bij kaas, een stoofgerecht of wat rijkere kruidige Spaanse gerechten.

  • talma chardonnay

    Talma Chardonnay

    Een goudgele wijn. In de geur vind je zwoele rijpe fruittonen, hints van vanille boterige aromas en een beeetje getoast hout. Een rijke rijpe wijn met een prettige afdronk.

  • bodegas pandora 'sobre lias' verdejo

    Pandra ‘Sobre Lias’ Rueda Verdejo

    Bodegas Pandora mag deze wijn vanwege EU-wetgeving buiten Spanje geen Pandora noemen, vandaar de naam Pandra.

    ‘Criado Sobre Lias’ is een term die we beter kennen als het Franse ‘Sur Lie’ en betekent dat het gistbezinksel is mee gerijpt met de wijn, hierdoor komt hier meer smaak uit vandaan, maar wordt de wijn vaak wel iets droger. Je ervaart al snel meer citrustoetsen, maar ook iets gistigs in de geur en smaak dat doet denken aan vers gebakken brood en amandel. De wijn wordt hierdoor ook iets romiger van structuur, maar niet zo ‘vet’ als een Chardonnay.

    Onze Pandra Verdejo is een duidelijke stap hoger in kwaliteit dan de gemiddelde Verdejo door z’n frisheid, citrusaroma’s, perziktoetsen, bloemige geur en fijne kruidige bittertje in de afdronk. Een zeer gastronomisch glas wijn dat zeker niet misstaat met Fruits de Mer of Hollandse asperges.

  • di sipio 'classic' montepulciano d'abruzzo (kopie)

    Di Sipio ‘5’ Montepulciano d’Abruzzo Riserva 2009

    5 staat voor het aantal jaren dat nodig is om deze wijn te produceren. Het begint bij de vrij late oogst eind oktober als de druiven optimaal rijp zijn en nog nergens door aangetast, dit gebeurd in meerdere rondes met de hand om zo de beste selectie van het fruit te hebben.
    Als de druiven aankomen in de wijnkelder worden ze eerst licht gekneusd en begint de vergisting gecontroleerd op een relatief lage temperatuur. Dit doen ze om zoveel mogelijk smaak te onttrekken uit het fruit en frisheid te behouden. Nadat de vergisting klaar is wordt de wijn ongefilterd, inclusief alle pitjes, schillen, pulp, dode gistcellen en dergelijke over gestoken naar kegelvormige Slavonische eikenhouten vaten met daarin een systeem om al deze vaste stoffen onder gedrukt te houden.

    De wijn rijpt 60(!) maanden op deze manier in eikenhout en ontwikkeld een zeer bijzonder aroma door het lange contact met de vaste stoffen en het hout. Hierdoor krijgen de kleurstoffen en tannines lange tijd de kans om elkaar af te breken en krijgt de wijn een zachte textuur en veel spanning.

    Prachtig diep robijnrood van kleur met een randje van violet. In de geur kom je toetsen tegen van zwarte kersen, bramen en pruimen, maar ook een fijne kruidigheid die doet denken aan laurier, jeneverbes, dennen en rozenbottel, leer, cederhout, tabak. De wijn blijft zicht ontwikkelen en zal ook blijven verassen.
    Het is een behoorlijke gestructureerde wijn met veel aromatische rijkdom en een bizar lange afdronk.

    Het wijnhuis zegt zelf dat je deze wijn het beste rond de 15 graden kan serveren en dan de ontwikkeling in het glas meemaken, dat deze zo mooi is dat je geen eten erbij nodig hebt, maar dat hardere kazen en lamsvlees goed samen gaan.